Borat Filmi hakkında bilmeniz gerekenler!

DİZİ - FİLM 02.11.2020 - 19:41, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Borat Filmi hakkında bilmeniz gerekenler!

Bir döneme damga vuran Borat karakteri, Borat 2 filmi ile geri döndü. Sosyal medyada çok konuşulan Borat filmi hakkında bilmeniz gerekenleri bu listemizde derledik.

Borat Sagdiyev, aslında Amerikan kültürünü gözlemlemek için ABD’ye gönderilen kurgusal bir Kazak muhabir karakteri. Borat, tecavüzcü bir dede (Boltok) ve Asimbala Sagdiyev adlı bir anne tarafından dünyaya getirilmiş. Kazakistan’ın en iyi dördüncü fahişesi Natalya ile kardeş olan Borat’ın bir de Bilo adında kapalı bir ortamda tutularak yaşayan erkek kardeşi var. Borat’ın ilk eşi Oxana Sagdiyev de Mariam Tulyakbay adlı bir kadının tecavüzcü dede Boltok ile cinsel ilişkisinden sonra dünyaya gelmiş. Ancak filmde Borat’ı ilk eşini kaybetmiş ve toruna torbaya karışmış şekilde görüyoruz. Borat’ın eşinin ölmesi ise oldukça trajikomik! Oxana Sagdiyev, Borat’ın kuzeni ve Nursultan Tulyakbay tarafından ayı zannedilerek öldürülmüş. Ancak Borat’ın bu ölümden çok etkilenmediği, hatta sevindiği biliniyor çünkü bu çılgın karakter, sonradan kendisine yeni bir eş bulabilmiş. İlk eşinin kaybından sonra Borat’ın evlilik dışı ilişki yaşadığı bir kız arkadaşı, bir metresi ve bir de fahişesi olmuş. 17 torunu olan Borat, aynı zamanda üç çocuk sahibi: Bilak, Biram ve Hooeylewis. Oldukça “renkli” olan Borat’ın hobileri de “sıra dışı”: kadınları haberleri olmadan tuvaletlerini yaparken fotoğraflamak ve köpek avlamak gibi… Astana Üniversitesi’nde gazetecilik, İngilizce ve salgın araştırmalar üzerinde çalışan Borat, Amerika’ya da oranın kültürünü öğrenmek için gidiyor. Filmin ilk versiyonunda da Borat’ın maceraları anlatılıyor. Yahudi kökenli Britanyalı komedyen Sacha Baron Cohen tarafından yaratılan bu karakter; Yahudi düşmanı, cinsiyetçi, homofobik, Çingeneler ve Özbeklere karşı ırkçı olmasıyla tanınıyor. Sacha Baron Cohen tarafından canlandırılan Borat, aslında yeni bir karakter değil. Daha önce 2006’da sinemaseverlerle buluşan bu karakter, Cohen’e kayda değer bir gişe başarısı getirmişti. Ayrıca Borat, kimi zaman Cohen’in TV şovlarında da boy göstermişti. Borat ile en iyi senaryo dalında Oscar’a aday gösterilen Cohen, aynı zamanda Altın Küre ve BAFTA ödüllü bir komedyen. Cohen, şimdilerde ise Borat’ın devam filmi ile konuşuluyor. Borat filmi 2. serisinin ismi ise en az konusu kadar dikkat çekici: “Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan”. Yine son derece enerjik ve eğlenceli haliyle göreceğimiz Borat, bu kez ABD siyasetine, Trump’a ve karantina sürecine yaptığı göndermelerle öne çıkıyor. Filmle ilgili tartışmalar ise şimdiden başlamış durumda. Öyle ki Trump “Seni komik bulmuyorum” diyerek Cohen’e tepkisini şimdiden gösterdi. Başrolde Cohen’in yer aldığı filmde Tom Hanks, Maria Bakalova, Dani Popescu gibi oyuncular yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Jason Woliner oturuyor.  
Bir döneme damga vuran Borat karakteri, Borat 2 filmi ile geri döndü. Sosyal medyada çok konuşulan Borat filmi hakkında bilmeniz gerekenleri bu listemizde derledik.

Borat Sagdiyev, aslında Amerikan kültürünü gözlemlemek için ABD’ye gönderilen kurgusal bir Kazak muhabir karakteri. Borat, tecavüzcü bir dede (Boltok) ve Asimbala Sagdiyev adlı bir anne tarafından dünyaya getirilmiş. Kazakistan’ın en iyi dördüncü fahişesi Natalya ile kardeş olan Borat’ın bir de Bilo adında kapalı bir ortamda tutularak yaşayan erkek kardeşi var.


Borat’ın ilk eşi Oxana Sagdiyev de Mariam Tulyakbay adlı bir kadının tecavüzcü dede Boltok ile cinsel ilişkisinden sonra dünyaya gelmiş. Ancak filmde Borat’ı ilk eşini kaybetmiş ve toruna torbaya karışmış şekilde görüyoruz.


Borat’ın eşinin ölmesi ise oldukça trajikomik! Oxana Sagdiyev, Borat’ın kuzeni ve Nursultan Tulyakbay tarafından ayı zannedilerek öldürülmüş. Ancak Borat’ın bu ölümden çok etkilenmediği, hatta sevindiği biliniyor çünkü bu çılgın karakter, sonradan kendisine yeni bir eş bulabilmiş.
İlk eşinin kaybından sonra Borat’ın evlilik dışı ilişki yaşadığı bir kız arkadaşı, bir metresi ve bir de fahişesi olmuş. 17 torunu olan Borat, aynı zamanda üç çocuk sahibi: Bilak, Biram ve Hooeylewis.


Oldukça “renkli” olan Borat’ın hobileri de “sıra dışı”: kadınları haberleri olmadan tuvaletlerini yaparken fotoğraflamak ve köpek avlamak gibi…
Astana Üniversitesi’nde gazetecilik, İngilizce ve salgın araştırmalar üzerinde çalışan Borat, Amerika’ya da oranın kültürünü öğrenmek için gidiyor. Filmin ilk versiyonunda da Borat’ın maceraları anlatılıyor.
Yahudi kökenli Britanyalı komedyen Sacha Baron Cohen tarafından yaratılan bu karakter; Yahudi düşmanı, cinsiyetçi, homofobik, Çingeneler ve Özbeklere karşı ırkçı olmasıyla tanınıyor.
Sacha Baron Cohen tarafından canlandırılan Borat, aslında yeni bir karakter değil. Daha önce 2006’da sinemaseverlerle buluşan bu karakter, Cohen’e kayda değer bir gişe başarısı getirmişti. Ayrıca Borat, kimi zaman Cohen’in TV şovlarında da boy göstermişti. Borat ile en iyi senaryo dalında Oscar’a aday gösterilen Cohen, aynı zamanda Altın Küre ve BAFTA ödüllü bir komedyen. Cohen, şimdilerde ise Borat’ın devam filmi ile konuşuluyor.


Borat filmi 2. serisinin ismi ise en az konusu kadar dikkat çekici: “Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan”.
Yine son derece enerjik ve eğlenceli haliyle göreceğimiz Borat, bu kez ABD siyasetine, Trump’a ve karantina sürecine yaptığı göndermelerle öne çıkıyor.


Filmle ilgili tartışmalar ise şimdiden başlamış durumda. Öyle ki Trump “Seni komik bulmuyorum” diyerek Cohen’e tepkisini şimdiden gösterdi.
Başrolde Cohen’in yer aldığı filmde Tom Hanks, Maria Bakalova, Dani Popescu gibi oyuncular yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Jason Woliner oturuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.