Arı sütünün faydaları neler?

SAĞLIK 13.10.2020 - 19:55, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Arı sütünün faydaları neler?

Bağışıklık sistemini güçlendiren arı sütü birçok hastalığa karşı korurken, aynı zamanda gençleştiriyor.

Arı sütünün faydaları nelerdir?   A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 (folik asit), B12, C, D, E, K vitaminleri bakımından zengindir.   Kalsiyum, bakır, demir, florin, iyot, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, sülfür, çinko minerallerini içerir. 17 çeşit aminoasit içeren arı sütü, bağışıklık sistemini güçlendirmek için birebirdir. Pet şişe, biberon gibi şeffaf plastik ürünlerden geçerek sağlığımızı olumsuz etkileyen, çocuklarda büyüme ve davranış bozukluklarına neden olabilen Bisfenol A (BPA) maddesinin etkilerini azaltır. Yapılan araştırmalar, arı sütünün BPA’nın etkilerini nötralize ettiğini ortaya koymuştur.   Kan basıncını düzenleyerek tansiyon ve benzeri şikayetlerin azaltılmasını sağlar, kalp-damar sağlığını korur. Enerji verir, vücudu canlandırır. Daha sağlıklı bir uyku için yardımcıdır. Stresin vücut üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olur. İçeriğindeki vitamin ve mineraller vücuttaki kolajen üretimini destekleyerek saçlara ve cilde güzellik, canlılık verir. Çok iyi bir yara iyileştiricidir. Şeker hastaları tarafından güvenle kullanılabilecek bir ürün olan arı sütü, kan şekerini dengelemeye yardımcıdır. Beyin sağlığını ve sinir sistemini korur, Alzheimer gibi hastalıklara karşı korunmayı kolaylaştırır. Doğurganlığı destekler.   Düzenli olarak tüketilen arı sütü, sperm sayısını artırmaya yardımcı olduğu gibi kadınlarda da hormonal dengeyi korumaya yardımcı olur. Cinsel gücü artırır. Mevsim geçişlerinde yaşanan yorgunluk, aşırı uyku isteği gibi durumları engeller. Depresyon, kaygı, panik atak benzeri psikolojik rahatsızlıkları atlatmaya yardımcı olur.  
Bağışıklık sistemini güçlendiren arı sütü birçok hastalığa karşı korurken, aynı zamanda gençleştiriyor.

Arı sütünün faydaları nelerdir?

 

A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 (folik asit), B12, C, D, E, K vitaminleri bakımından zengindir.

 

Kalsiyum, bakır, demir, florin, iyot, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, sülfür, çinko minerallerini içerir. 17 çeşit aminoasit içeren arı sütü, bağışıklık sistemini güçlendirmek için birebirdir. Pet şişe, biberon gibi şeffaf plastik ürünlerden geçerek sağlığımızı olumsuz etkileyen, çocuklarda büyüme ve davranış bozukluklarına neden olabilen Bisfenol A (BPA) maddesinin etkilerini azaltır. Yapılan araştırmalar, arı sütünün BPA’nın etkilerini nötralize ettiğini ortaya koymuştur.

 

Kan basıncını düzenleyerek tansiyon ve benzeri şikayetlerin azaltılmasını sağlar, kalp-damar sağlığını korur. Enerji verir, vücudu canlandırır. Daha sağlıklı bir uyku için yardımcıdır. Stresin vücut üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olur. İçeriğindeki vitamin ve mineraller vücuttaki kolajen üretimini destekleyerek saçlara ve cilde güzellik, canlılık verir. Çok iyi bir yara iyileştiricidir. Şeker hastaları tarafından güvenle kullanılabilecek bir ürün olan arı sütü, kan şekerini dengelemeye yardımcıdır. Beyin sağlığını ve sinir sistemini korur, Alzheimer gibi hastalıklara karşı korunmayı kolaylaştırır. Doğurganlığı destekler.

 

Düzenli olarak tüketilen arı sütü, sperm sayısını artırmaya yardımcı olduğu gibi kadınlarda da hormonal dengeyi korumaya yardımcı olur. Cinsel gücü artırır. Mevsim geçişlerinde yaşanan yorgunluk, aşırı uyku isteği gibi durumları engeller. Depresyon, kaygı, panik atak benzeri psikolojik rahatsızlıkları atlatmaya yardımcı olur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.