Mutlaka İzlemeniz Gereken Mini Diziler

DİZİ - FİLM 12.10.2020 - 20:43, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Mutlaka İzlemeniz Gereken Mini Diziler

Hem izlerken büyüsüne kapılacağınız hem de uzun sezonlar boyunca beklemeden hızlıca bitirebileceğiniz mini dizi arıyorsanız bu liste tam size göre!

Normal People (IMDb: 8,5) – 12 Bölüm   Sally Rooney’in çok satanlar listesinde uzun süre kalan kitabından, aynı isimle uyarlanan Normal People, romantik olsa da izlerken kendinizi başrollere kızarken bulabileceğiniz bir mini dizi. İrlanda’da geçen dizi, iki gencin lisede başlayıp üniversiteye uzanan bol sürprizli aşklarını anlatıyor. İrlanda aksanı ve manzaraları, mükemmel çift uyumu, arka fondaki sizi içine alan şarkılar ve gerçekçiliği ile Normal People kesinlikle izlemeye değer. Unorthodox (IMDb: 8,0) – 4 Bölüm   Brooklyn’de yaşayan, Hasidik Yahudi cemaatinden olan Esther’in, herkesten ve her şeyden kaçıp Berlin’e gitme hikayesine bayılacaksınız. Oldukça kapalı yaşayan Hasidik Yahudilerin hayatına dair birçok detayın anlatıldığı dizide toplumda dayatılan kuralları, Esther’in nelerle mücadele ettiğini ve yeni bir hayat için neleri göze aldığını izleyeceksiniz. Dizinin konusu ve hikayei ele alış şekli o kadar etkileyici ki sadece dört bölüm olması size de kısa gelecek. When They See Us (IMDb: 8,9) – 4 Bölüm   When They See Us, 1989 yılında New York Central Park’ta gerçekleşen tecavüz vakasından sonra, haksız yere suçlanan beş zenci gencin hikayesini anlatıyor. Adalet sistemindeki tıkanıklık ve medyadaki önyargı yüzünden kendilerini savunmaya bile fırsat bulamayan gençler, olay yerinde olmamalarına rağmen hapis cezasına çarptırılır. Central Park Five diye bilinen gerçek bir olayı anlatan When They See Us’ı izlerken yapılan haksızlığa isyan etmemek imkansız. Olive Kitteridge (IMDb: 8,3) – 4 Bölüm Elizabeth Strout’un, Pulitzer ödüllü Kül Mevsimi isimli kitabından uyarlanan Olive Kitteridge, kızgınlığı, sevgiyi, kıskançlığı kısacası insana dair tüm duyguları yumuşacık bir şekilde anlatıyor. Gelgitler içerisinde bir evliliği olan Olive Kitteridge, kendi hayatı içerisinde koştururken öğrencilerinin de hayatını güzelleştirmeyi başarıyor. Geçmişindeki olayların üzerinde bıraktığı izler de diziye eşlik ediyor. 11.22.63 (IMDb: 8,2) – 8 Bölüm Stephen King’in aynı isimli kitabından uyarlanan mini dizinin başrolünde bizi James Franco karşılıyor. Bir restoranın deposundan zaman yolculuğu yaparak 22 Kasım 1963’e giden öğretmen Jake Epping, John F. Kennedy suikastini engellemeye çalışır. Ama bunu yaparken hesap etmediği şeylerle karşılaşır.
Hem izlerken büyüsüne kapılacağınız hem de uzun sezonlar boyunca beklemeden hızlıca bitirebileceğiniz mini dizi arıyorsanız bu liste tam size göre!

Normal People (IMDb: 8,5) – 12 Bölüm

 

Sally Rooney’in çok satanlar listesinde uzun süre kalan kitabından, aynı isimle uyarlanan Normal People, romantik olsa da izlerken kendinizi başrollere kızarken bulabileceğiniz bir mini dizi. İrlanda’da geçen dizi, iki gencin lisede başlayıp üniversiteye uzanan bol sürprizli aşklarını anlatıyor. İrlanda aksanı ve manzaraları, mükemmel çift uyumu, arka fondaki sizi içine alan şarkılar ve gerçekçiliği ile Normal People kesinlikle izlemeye değer.


Unorthodox (IMDb: 8,0) – 4 Bölüm

 

Brooklyn’de yaşayan, Hasidik Yahudi cemaatinden olan Esther’in, herkesten ve her şeyden kaçıp Berlin’e gitme hikayesine bayılacaksınız. Oldukça kapalı yaşayan Hasidik Yahudilerin hayatına dair birçok detayın anlatıldığı dizide toplumda dayatılan kuralları, Esther’in nelerle mücadele ettiğini ve yeni bir hayat için neleri göze aldığını izleyeceksiniz. Dizinin konusu ve hikayei ele alış şekli o kadar etkileyici ki sadece dört bölüm olması size de kısa gelecek.


When They See Us (IMDb: 8,9) – 4 Bölüm

 

When They See Us, 1989 yılında New York Central Park’ta gerçekleşen tecavüz vakasından sonra, haksız yere suçlanan beş zenci gencin hikayesini anlatıyor. Adalet sistemindeki tıkanıklık ve medyadaki önyargı yüzünden kendilerini savunmaya bile fırsat bulamayan gençler, olay yerinde olmamalarına rağmen hapis cezasına çarptırılır. Central Park Five diye bilinen gerçek bir olayı anlatan When They See Us’ı izlerken yapılan haksızlığa isyan etmemek imkansız.


Olive Kitteridge (IMDb: 8,3) – 4 Bölüm


Elizabeth Strout’un, Pulitzer ödüllü Kül Mevsimi isimli kitabından uyarlanan Olive Kitteridge, kızgınlığı, sevgiyi, kıskançlığı kısacası insana dair tüm duyguları yumuşacık bir şekilde anlatıyor. Gelgitler içerisinde bir evliliği olan Olive Kitteridge, kendi hayatı içerisinde koştururken öğrencilerinin de hayatını güzelleştirmeyi başarıyor. Geçmişindeki olayların üzerinde bıraktığı izler de diziye eşlik ediyor.


11.22.63 (IMDb: 8,2) – 8 Bölüm


Stephen King’in aynı isimli kitabından uyarlanan mini dizinin başrolünde bizi James Franco karşılıyor. Bir restoranın deposundan zaman yolculuğu yaparak 22 Kasım 1963’e giden öğretmen Jake Epping, John F. Kennedy suikastini engellemeye çalışır. Ama bunu yaparken hesap etmediği şeylerle karşılaşır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.