Patentli Efsus 46 cevizinin hasadı Afşin'de başladı!

02.10.2020 - 18:19, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Patentli Efsus 46 cevizinin hasadı Afşin'de başladı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından Efsus46 adıyla Patenti alınan Cevizin hasadına Afşin'de başlandı.

Afşin'e bağlı Binboğa Mahallesinde uzun yıllar Ceviz yetiştiriciliği yapan çiftçinin yüzü gülüyor. Yaklaşık 2 Bin 800 Rakımlı Binboğa Dağlarının eteğinde yer alan Binboğa Mahallesinde her yıl tonlarca Ceviz yetiştirilerek İlçe ekonomisine katkı oluyor.   Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Islahçılarından Prof.Dr.Mehmet Sütyemez ve Dr.Akide Özcan tarafından yapılan çalışmanın sonucunda Efsus46 adıyla Patenti alınan Ceviz bu sene her ağaçta en az 5 Bin meyve veriyor.  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından Efsus46 adıyla Patenti alınan Cevizin hasadına Afşin'de başlandı.

Afşin'e bağlı Binboğa Mahallesinde uzun yıllar Ceviz yetiştiriciliği yapan çiftçinin yüzü gülüyor. Yaklaşık 2 Bin 800 Rakımlı Binboğa Dağlarının eteğinde yer alan Binboğa Mahallesinde her yıl tonlarca Ceviz yetiştirilerek İlçe ekonomisine katkı oluyor.

 


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Islahçılarından Prof.Dr.Mehmet Sütyemez ve Dr.Akide Özcan tarafından yapılan çalışmanın sonucunda Efsus46 adıyla Patenti alınan Ceviz bu sene her ağaçta en az 5 Bin meyve veriyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.