Koronavirüsün uğramadığı ada!

Mekanlar 01.10.2020 - 17:22, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Koronavirüsün uğramadığı ada!

En yakın kara yerleşimine 3 bin kilometre uzaklıkta Tristan da Cunha adası koronavirüsün görülmediği dünyanın en uzak adası olarak biliniyor. Havaalanın olmadığı bu yer o kadar sessiz ki yere iğne atsanız sesi duyulur. İşte adanın ilgi çeken özellikleri ve huzurlu adada yaşam.

En yakın kara yerleşimine 3 bin kilometre uzaklıkta bir ada düşünün. Havaalanı yok. Bir gemiyi kaçırırsanız, uzun bir süre orada kalmanız gerekiyor. Koronavirüsün uğramadığı Tristan da Cunha adasına hoş geldiniz.   Elbette "daha hızlı" başka bir seçenek daha var: SA Agulhas gemisiyle 6 gün süren bir yolculuk planlayabilirsiniz. Ancak bu, yılda bir kez yapılıyor ve geminin yolcu kapasitesi oldukça sınırlı. İşte, Tristan da Cunha'ya ulaşım da oradan ayrılmak da bu kadar zor.   Tristan da Cunha'nın 245 sakininin tamamı (son sayıma göre 133 kadın, 112 erkek), Edinburgh of the Seven Seas yerleşiminde oturuyor. Yerleşimde bir kafe, sosyal etkinlikler için bir salon, postane ve The Albatross isimli bir bar bulunuyor.   Adada, küçük ve modern bir hastane ve daha da küçük bir okul mevcut. Yakın zamana kadar adanın tarım sorumlusu olarak çalışan Alasdair Wyllie, BBC'ye konuşarak, "Adadan ayrılmadığınız sürece, beraber okula gittiğiniz kişilerin hayatınız boyunca birlikte yaşayacağınız insanlar haline geldiğini fark ediyorsunuz" diyor.  
En yakın kara yerleşimine 3 bin kilometre uzaklıkta Tristan da Cunha adası koronavirüsün görülmediği dünyanın en uzak adası olarak biliniyor. Havaalanın olmadığı bu yer o kadar sessiz ki yere iğne atsanız sesi duyulur. İşte adanın ilgi çeken özellikleri ve huzurlu adada yaşam.

En yakın kara yerleşimine 3 bin kilometre uzaklıkta bir ada düşünün. Havaalanı yok. Bir gemiyi kaçırırsanız, uzun bir süre orada kalmanız gerekiyor. Koronavirüsün uğramadığı Tristan da Cunha adasına hoş geldiniz.

 

Elbette "daha hızlı" başka bir seçenek daha var: SA Agulhas gemisiyle 6 gün süren bir yolculuk planlayabilirsiniz. Ancak bu, yılda bir kez yapılıyor ve geminin yolcu kapasitesi oldukça sınırlı. İşte, Tristan da Cunha'ya ulaşım da oradan ayrılmak da bu kadar zor.

 

Tristan da Cunha'nın 245 sakininin tamamı (son sayıma göre 133 kadın, 112 erkek), Edinburgh of the Seven Seas yerleşiminde oturuyor. Yerleşimde bir kafe, sosyal etkinlikler için bir salon, postane ve The Albatross isimli bir bar bulunuyor.

 

Adada, küçük ve modern bir hastane ve daha da küçük bir okul mevcut. Yakın zamana kadar adanın tarım sorumlusu olarak çalışan Alasdair Wyllie, BBC'ye konuşarak, "Adadan ayrılmadığınız sürece, beraber okula gittiğiniz kişilerin hayatınız boyunca birlikte yaşayacağınız insanlar haline geldiğini fark ediyorsunuz" diyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.