Tren ile seyahat edebileceğiniz keyifli rotalar!

Mekanlar 19.08.2020 - 17:33, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Tren ile seyahat edebileceğiniz keyifli rotalar!

Tatil planı yaparken asla atlanmayacak şey kesinlikle ulaşım. Tatile gideceğiniz yere nasıl ulaşacağınız da en az otel rezervasyonları kadar önemlidir. Günümüzde popülerlik kazanan ulaşım aracı tren ile ister uzun ister kısa yolculuklar yapıp farklı bir deneyim elde edebilirsiniz.

Doğu Ekspresi    Tren ile yolculuk deyince ilk akla gelen tabii ki Doğu Ekspresi. Özellikle gençlerin kalabalık arkadaş gruplarıyla tercih ettiği bu tren, Ankara’dan yola çıkıp Kars’a kadar gidiyor. Sırasıyla Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars istasyonlarına uğrayan ekspresin yolculuğu yaklaşık 25 saat sürüyor. Uzun sürmesi gözünüzü korkutmasın. Yataklı kompartmandan bilet alır ve yolculuğunuzu ev rahatlığında geçirebilirsiniz.   Van Gölü Ekspresi    Ankara ile Tatvan arasında hareket eden bu tren, Doğu Ekspresi ile birlikte ün kazandı. Diğer ekspresleri deneyip keyif alan yolcular, farklı şehirlere de uzun tren yolculuklarına başladı. Ankara, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ ve Tatvan güzergahını tercih eden bu trende de yataklı kompartmanlar mevcut. Adından dolayı Van'a gidiyormuş izlenimi oluşturan bu trenle yolculuk da yaklaşık 25 saat sürüyor.    Eskişehir Hızlı Tren    Bir günü aşan yolculuklar size çok uzun geliyor fakat yine de trenle seyahat etmek istiyorsanız, sizin için birkaç saatlik rotalar da var. Eskişehir de bunlardan en çok tercih edileni. İstanbul Pendik'ten hareket eden hızlı tren 3 saatin sonunda Eskişehir'de oluyor.    Pamukkale Ekspresi    Düzenli olarak her gün Eskişehir ile Denizli arasında sefer yapan Pamukkale Ekspresi ise yaklaşık 9 saat sürüyor. Yalnızca pulman vagon yer alan tren birkaç günlüğüne kaçamak yapmak isteyenler için uygun olabilir.   Ankara Yüksek Hızlı Tren    İstanbul Halkalı'dan sık sık seferleri olan yüksek hızlı tren ile Ankara'ya yaklaşık 4 saat içinde varabilirsiniz. Bu kadar kısa sürmesi ilk defa tren yolculuğu yapacakların deneyimlemesi için de oldukça uygun. 
Tatil planı yaparken asla atlanmayacak şey kesinlikle ulaşım. Tatile gideceğiniz yere nasıl ulaşacağınız da en az otel rezervasyonları kadar önemlidir. Günümüzde popülerlik kazanan ulaşım aracı tren ile ister uzun ister kısa yolculuklar yapıp farklı bir deneyim elde edebilirsiniz.

Doğu Ekspresi 

 

Tren ile yolculuk deyince ilk akla gelen tabii ki Doğu Ekspresi. Özellikle gençlerin kalabalık arkadaş gruplarıyla tercih ettiği bu tren, Ankara’dan yola çıkıp Kars’a kadar gidiyor. Sırasıyla Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars istasyonlarına uğrayan ekspresin yolculuğu yaklaşık 25 saat sürüyor. Uzun sürmesi gözünüzü korkutmasın. Yataklı kompartmandan bilet alır ve yolculuğunuzu ev rahatlığında geçirebilirsiniz.

 

Van Gölü Ekspresi 

 

Ankara ile Tatvan arasında hareket eden bu tren, Doğu Ekspresi ile birlikte ün kazandı. Diğer ekspresleri deneyip keyif alan yolcular, farklı şehirlere de uzun tren yolculuklarına başladı. Ankara, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ ve Tatvan güzergahını tercih eden bu trende de yataklı kompartmanlar mevcut. Adından dolayı Van'a gidiyormuş izlenimi oluşturan bu trenle yolculuk da yaklaşık 25 saat sürüyor. 

 

Eskişehir Hızlı Tren 

 

Bir günü aşan yolculuklar size çok uzun geliyor fakat yine de trenle seyahat etmek istiyorsanız, sizin için birkaç saatlik rotalar da var. Eskişehir de bunlardan en çok tercih edileni. İstanbul Pendik'ten hareket eden hızlı tren 3 saatin sonunda Eskişehir'de oluyor. 

 

Pamukkale Ekspresi 

 

Düzenli olarak her gün Eskişehir ile Denizli arasında sefer yapan Pamukkale Ekspresi ise yaklaşık 9 saat sürüyor. Yalnızca pulman vagon yer alan tren birkaç günlüğüne kaçamak yapmak isteyenler için uygun olabilir.

 

Ankara Yüksek Hızlı Tren 

 

İstanbul Halkalı'dan sık sık seferleri olan yüksek hızlı tren ile Ankara'ya yaklaşık 4 saat içinde varabilirsiniz. Bu kadar kısa sürmesi ilk defa tren yolculuğu yapacakların deneyimlemesi için de oldukça uygun. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.