Başkan Hocaoğlu: “Esnafımızın mağduriyetleri giderilmelidir”

EKONOMİ 13.08.2020 - 23:53, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Başkan Hocaoğlu: “Esnafımızın mağduriyetleri giderilmelidir”

16 Mart 2020 tarihinde içişleri bakanlığının 81 il valiliğine göndermiş olduğu genelgesi ile kahvehane, kıraathane, gazino, kafe, kafeterya, çay bahçesi, internet kafe, playstation ve oyun salonlarının faaliyetleri geçici olarak durdurmasının ardından zor günler geçiren esnaflar için bu gün basınla bir araya gelen Kahramanmaraş Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Hocaoğlu, taleplerini kamuoyu ile paylaştı.

İnsan sağlığı konusunda hükümetin almış olduğu tüm tedbirleri harfiyen uyacaklarını belirten Başkan Hocaoğlu: “Kahvehanelerimize vatandaşlarımız stres atmak, arkadaşlarıyla beraber hoşça zaman geçirmek için okey, tavla, oyun kağıdı, v.b oyun oynamak için iş yerlerimize gelmektedir. Normalleşme adımları kapsamında açılan kahvehanelerimizde oyun oynatılmaması nedeniyle müşterilerimiz iş yerlerimize gelmemekte bu nedenle açılan kahvehanelerimizde esnafımız günlük masraflarını dahi karşılayamamaktadır. Bu sebeple iş yerlerimizin kiraları,vergilerimiz, SGK primlerimiz, elektrik, su, doğalgaz, giderlerimiz devam etmekte olup bu koşullar altında bu giderlerin ödenmesi mümkün bulunmamaktadır.   Esnaflarımız Günlük kazancıyla yaşamını idame ettirmekte ve yanında çalışanlarının ücretlerini de günlük yevmiye olarak ödemektedir. Bu koşullar altında esnafımız işçisinin yevmiyesini dahi ödeyemez ve nerdeyse tamamen kepenk kapatma noktasına gelmiştir.   “Zor duruma düşen esnafımızın mağduriyetleri en kısa sürede giderilmelidir”   Devletimizden talebimiz;  Kovid-19 salgınından şüphesiz en fazla mağdur olan esnafımız kahvehane ve gazino işletmecileridir. Bu nedenle ekonomik olarak zarar gören ve maddi olarak çok zor duruma düşen esnafımızın mağduriyetleri en kısa sürede giderilmelidir.    1-) Bu durumdan etkilenen esnafımıza kira yardımı yapılması,   2-)Esnafımızın yanında çalışanlarının ekonomik olarak mağduriyetlerinin giderilmesi,   3-) Kahvehane ve Gazino işleten esnaflarımızda bu süreçten etkilenmiş olup iş yerlerinin en kısa zamanda faliyete geçmesini ve devletimizin uygulamış olduğu hijyen kurallarına uyarak bu kurallar doğrultusunda iş yerlerimizin açılmasını esnafımızın mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz    4-) Birikmiş olan elektrik, su, doğalgaz faturalarının yılsonuna kadar ertelenmesi,   5-) Esnafımızın kapalı kaldığı süre boyunca ödemekle yükümlü olduğu SGK primleri ve vergilerin devletimizce ödenmesini    6-) Tüm kredi borçlarının yıl sonuna kadar faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyoruz.   Kahvehanelerimizde hijyen koşulları ve sosyal mesafe kurallarına önemli ölçüde riayet edilmektedir. Bu konuda esnafımızca tüm önlemler alınmıştır ve alınmaya da  devam edilmektedir. Kahvehanelerimizde oyun oynatılmasına izin verilmesi halinde Devletimizde öngörülecek olan tüm tedbirleri de eksiksiz olarak alacağımızı da ayrıca belirtmek isteriz.   Yeni normalleşme sürecinde Türkiye genelinde bütün işyerleri normalleşmişken sadece kahvehanelerimizde okey, tavla, oyun kağıdı, bilardo vb. oyunların halen oynatılmamasını kahvehane esnafı olarak anlamakta güçlük çekmekteyiz.     Gerekli tedbirler alınmak suretiyle kahvehanelerimizin tamamen normalleşmesi,  yukarıda bahsi geçen ekonomik taleplerimizin karşılanmasını, başta Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ olmak üzere, İlgili Bakanlıklarımızdan talep ediyor, bir an önce bu sorunlarımıza çare bulunmasını bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.
16 Mart 2020 tarihinde içişleri bakanlığının 81 il valiliğine göndermiş olduğu genelgesi ile kahvehane, kıraathane, gazino, kafe, kafeterya, çay bahçesi, internet kafe, playstation ve oyun salonlarının faaliyetleri geçici olarak durdurmasının ardından zor günler geçiren esnaflar için bu gün basınla bir araya gelen Kahramanmaraş Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Hocaoğlu, taleplerini kamuoyu ile paylaştı.

İnsan sağlığı konusunda hükümetin almış olduğu tüm tedbirleri harfiyen uyacaklarını belirten Başkan Hocaoğlu: “Kahvehanelerimize vatandaşlarımız stres atmak, arkadaşlarıyla beraber hoşça zaman geçirmek için okey, tavla, oyun kağıdı, v.b oyun oynamak için iş yerlerimize gelmektedir. Normalleşme adımları kapsamında açılan kahvehanelerimizde oyun oynatılmaması nedeniyle müşterilerimiz iş yerlerimize gelmemekte bu nedenle açılan kahvehanelerimizde esnafımız günlük masraflarını dahi karşılayamamaktadır. Bu sebeple iş yerlerimizin kiraları,vergilerimiz, SGK primlerimiz, elektrik, su, doğalgaz, giderlerimiz devam etmekte olup bu koşullar altında bu giderlerin ödenmesi mümkün bulunmamaktadır.

 

Esnaflarımız Günlük kazancıyla yaşamını idame ettirmekte ve yanında çalışanlarının ücretlerini de günlük yevmiye olarak ödemektedir. Bu koşullar altında esnafımız işçisinin yevmiyesini dahi ödeyemez ve nerdeyse tamamen kepenk kapatma noktasına gelmiştir.

 

“Zor duruma düşen esnafımızın mağduriyetleri en kısa sürede giderilmelidir”

 

Devletimizden talebimiz;  Kovid-19 salgınından şüphesiz en fazla mağdur olan esnafımız kahvehane ve gazino işletmecileridir. Bu nedenle ekonomik olarak zarar gören ve maddi olarak çok zor duruma düşen esnafımızın mağduriyetleri en kısa sürede giderilmelidir.

 

 1-) Bu durumdan etkilenen esnafımıza kira yardımı yapılması,

 

2-)Esnafımızın yanında çalışanlarının ekonomik olarak mağduriyetlerinin giderilmesi,

 

3-) Kahvehane ve Gazino işleten esnaflarımızda bu süreçten etkilenmiş olup iş yerlerinin en kısa zamanda faliyete geçmesini ve devletimizin uygulamış olduğu hijyen kurallarına uyarak bu kurallar doğrultusunda iş yerlerimizin açılmasını esnafımızın mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz

 

 4-) Birikmiş olan elektrik, su, doğalgaz faturalarının yılsonuna kadar ertelenmesi,

 

5-) Esnafımızın kapalı kaldığı süre boyunca ödemekle yükümlü olduğu SGK primleri ve vergilerin devletimizce ödenmesini 

 

6-) Tüm kredi borçlarının yıl sonuna kadar faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyoruz.

 

Kahvehanelerimizde hijyen koşulları ve sosyal mesafe kurallarına önemli ölçüde riayet edilmektedir. Bu konuda esnafımızca tüm önlemler alınmıştır ve alınmaya da  devam edilmektedir. Kahvehanelerimizde oyun oynatılmasına izin verilmesi halinde Devletimizde öngörülecek olan tüm tedbirleri de eksiksiz olarak alacağımızı da ayrıca belirtmek isteriz.

 

Yeni normalleşme sürecinde Türkiye genelinde bütün işyerleri normalleşmişken sadece kahvehanelerimizde okey, tavla, oyun kağıdı, bilardo vb. oyunların halen oynatılmamasını kahvehane esnafı olarak anlamakta güçlük çekmekteyiz.  

 

Gerekli tedbirler alınmak suretiyle kahvehanelerimizin tamamen normalleşmesi,  yukarıda bahsi geçen ekonomik taleplerimizin karşılanmasını, başta Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ olmak üzere, İlgili Bakanlıklarımızdan talep ediyor, bir an önce bu sorunlarımıza çare bulunmasını bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.