Japonya’da Evli Çiftler Neden Ayrı Uyuyor?

YAŞAM 11.08.2020 - 19:33, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Japonya’da Evli Çiftler Neden Ayrı Uyuyor?

Birçok Japon çift farklı yataklarda hatta farklı odalarda uyuyor.

birbirlerinden farklı. Bu alışkanlıklar hem sosyal hem de ekonomik açıdan değişiklik gösteriyor. Japonya’da da evli çiftlerin bizim kültürümüze göre son derece tuhaf olan bir alışkanlığı var. Birçok Japon çift farklı yataklarda hatta farklı odalarda uyuyor. Daha küçük evler ve daireler, Japon çiftlerin farklı yataklarda ve hatta odalarda uyumasını engellemiyor. Bu, ilişkileriyle ilgili bir problem değil. Aksine onlar bunun kendileri için iyi olduğuna inanıyorlar. Peki Japonya’da evli çiftler neden ayrı uyuyor?   Japon çiftlerin ayrı ayrı yatmaya karar vermelerini sağlayan ilk şey, farklı çalışma programları. Hayat arkadaşlarını işten eve geç geldikleri için veya erken uyanmak zorunda oldukları için rahatsız etmek ve uykularını bölmek istemiyorlar. Bu yüzden geceyi farklı bir odada ya da yatakta geçiriyorlar. Çünkü eşlerinin uyku kalitesini etkilemek istemiyorlar. Bu çiftlerin daha rahat bi uyku uyumasını sağlıyor.   Japon anneler çocuklarıyla uyurlar. Bu Japon kültüründe son derece önemli olan bir gelenek. Bu nedenle de çocuk doğduktan sonra babanın aynı yatağı paylaşmak mı yoksa farklı bir odaya mı gitmek istediğine karar vermesi gerekiyor. Bilim de, çocukla birlikte uyumanın hem ebeveyne hem de çocuğa faydalı olduğu görüşünü destekliyor. Birlikte uyumanın ebeveynlerin ve çocukların daha dinlendirici bir uykuya sahip olmalarına yardımcı olabileceğini kanıtlandı. Ebeveyn ile birlikte uyumak çocuğu vücut sıcaklığını ve kalp atış hızını dengeliyor ve aynı zamanda ani bebek ölümü sendromu ihtimalini de azaltıyor. Ayrıca bu, çocuğun daha özgüvenli olmasına ve bağımsızlığını daha hızlı kazanmasına da olanak sağlıyor.
Birçok Japon çift farklı yataklarda hatta farklı odalarda uyuyor.

birbirlerinden farklı. Bu alışkanlıklar hem sosyal hem de ekonomik açıdan değişiklik gösteriyor. Japonya’da da evli çiftlerin bizim kültürümüze göre son derece tuhaf olan bir alışkanlığı var. Birçok Japon çift farklı yataklarda hatta farklı odalarda uyuyor. Daha küçük evler ve daireler, Japon çiftlerin farklı yataklarda ve hatta odalarda uyumasını engellemiyor. Bu, ilişkileriyle ilgili bir problem değil. Aksine onlar bunun kendileri için iyi olduğuna inanıyorlar. Peki Japonya’da evli çiftler neden ayrı uyuyor?

 

Japon çiftlerin ayrı ayrı yatmaya karar vermelerini sağlayan ilk şey, farklı çalışma programları. Hayat arkadaşlarını işten eve geç geldikleri için veya erken uyanmak zorunda oldukları için rahatsız etmek ve uykularını bölmek istemiyorlar. Bu yüzden geceyi farklı bir odada ya da yatakta geçiriyorlar. Çünkü eşlerinin uyku kalitesini etkilemek istemiyorlar. Bu çiftlerin daha rahat bi uyku uyumasını sağlıyor.

 

Japon anneler çocuklarıyla uyurlar. Bu Japon kültüründe son derece önemli olan bir gelenek. Bu nedenle de çocuk doğduktan sonra babanın aynı yatağı paylaşmak mı yoksa farklı bir odaya mı gitmek istediğine karar vermesi gerekiyor. Bilim de, çocukla birlikte uyumanın hem ebeveyne hem de çocuğa faydalı olduğu görüşünü destekliyor. Birlikte uyumanın ebeveynlerin ve çocukların daha dinlendirici bir uykuya sahip olmalarına yardımcı olabileceğini kanıtlandı. Ebeveyn ile birlikte uyumak çocuğu vücut sıcaklığını ve kalp atış hızını dengeliyor ve aynı zamanda ani bebek ölümü sendromu ihtimalini de azaltıyor. Ayrıca bu, çocuğun daha özgüvenli olmasına ve bağımsızlığını daha hızlı kazanmasına da olanak sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.