Şehit Çocukları Türkoğlu'nda Çifte Bayram Yaşadı!

01.08.2020 - 18:01, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Şehit Çocukları Türkoğlu'nda Çifte Bayram Yaşadı!

Sosyal ve kültürel projelerle adından sürekli söz ettiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; Bu Kurban Bayramı dolayısıyla şehit çocuklarını unutmayarak Türkoğlu Belediyesi Binicilik ve Okçuluk eğitim merkezinde şehit ve gazi çocuklarını misafir etti.

Binicilik ve okçuluk eğitim merkezinde misafir olan şehit ve gazi çocukları, sosyal mesafe kurallarında, eğitmenlerin gözetiminde at binip, ok atarak gönüllerince güzel vakit geçirdiler. İlk defa at binip, ok atmanın heyecanını yaşayan şehit çocuklarının mutluluğu gözlerinden okundu. Şehit çocukları için ne yapsak azdır, diyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Allah yolunda ölenlere ölüler demeyin, onlar diridirler. Diye ayeti kelime var. Kurban Bayramı vesilesiyle şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerini ve çocuklarını at ve okçuluk eğitim merkezinde misafir etmekteyiz.Onları ata bindiriyoruz, aynı zamanda da okçuluk eğitimi veriyoruz. Daha önceki yıllarda da yine şehit ailelerimizi yalnız bırakmamıştık. Onlar bize şehitlerimizin emaneti nasıl bu vatanın birlik ve beraberliği için, bu vatanın devamı için bu toprakları kanlarıyla suladılarsa, geriye kalan onların anne, babaları ve çocukları da bizlere onların emanetidir.   Bir nebzede olsa acılarını Türkoğlu Belediyesi olarak paylaşmak için, kurban bayramı hediyesi olarak hem ata bindiriyoruz, hem de okçuluk atışları yaptırmaktayız. Bizim burada bulunduğumuz bölge ata binicilik ve okçuluk kurslarının düzenlendiği tek tesis. Üç yıl boyunca Avasım Dünya Türk Oyunları Festivalinde 23 ülkeden bine yakın sporcu katılmıştı. Hem Türkoğlu'nun tanıtımı, hem de bu festival vasıtasıyla 16 büyük Türk devletinin kahramanlıklarını Ecdadımızın nasıl kahramanlıklar yaparak 1071 de Sultan Alparslan’la birlikte Anadolu topraklarının her tarafında, her taşında kanla yoğurulduğu gibi o şehitlerimizin bize emaneti olan çocuklarını, torunlarını, anne ve babalarını da Türkoğlu Belediyesi olarak kucak açıyoruz. Şehit çocukları ve bu vatan hepimizin. ”dedi.
Sosyal ve kültürel projelerle adından sürekli söz ettiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; Bu Kurban Bayramı dolayısıyla şehit çocuklarını unutmayarak Türkoğlu Belediyesi Binicilik ve Okçuluk eğitim merkezinde şehit ve gazi çocuklarını misafir etti.

Binicilik ve okçuluk eğitim merkezinde misafir olan şehit ve gazi çocukları, sosyal mesafe kurallarında, eğitmenlerin gözetiminde at binip, ok atarak gönüllerince güzel vakit geçirdiler. İlk defa at binip, ok atmanın heyecanını yaşayan şehit çocuklarının mutluluğu gözlerinden okundu.


Şehit çocukları için ne yapsak azdır, diyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Allah yolunda ölenlere ölüler demeyin, onlar diridirler. Diye ayeti kelime var. Kurban Bayramı vesilesiyle şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerini ve çocuklarını at ve okçuluk eğitim merkezinde misafir etmekteyiz.Onları ata bindiriyoruz, aynı zamanda da okçuluk eğitimi veriyoruz. Daha önceki yıllarda da yine şehit ailelerimizi yalnız bırakmamıştık. Onlar bize şehitlerimizin emaneti nasıl bu vatanın birlik ve beraberliği için, bu vatanın devamı için bu toprakları kanlarıyla suladılarsa, geriye kalan onların anne, babaları ve çocukları da bizlere onların emanetidir.

 

Bir nebzede olsa acılarını Türkoğlu Belediyesi olarak paylaşmak için, kurban bayramı hediyesi olarak hem ata bindiriyoruz, hem de okçuluk atışları yaptırmaktayız. Bizim burada bulunduğumuz bölge ata binicilik ve okçuluk kurslarının düzenlendiği tek tesis. Üç yıl boyunca Avasım Dünya Türk Oyunları Festivalinde 23 ülkeden bine yakın sporcu katılmıştı. Hem Türkoğlu'nun tanıtımı, hem de bu festival vasıtasıyla 16 büyük Türk devletinin kahramanlıklarını Ecdadımızın nasıl kahramanlıklar yaparak 1071 de Sultan Alparslan’la birlikte Anadolu topraklarının her tarafında, her taşında kanla yoğurulduğu gibi o şehitlerimizin bize emaneti olan çocuklarını, torunlarını, anne ve babalarını da Türkoğlu Belediyesi olarak kucak açıyoruz. Şehit çocukları ve bu vatan hepimizin. ”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.