Her hafta 43 basın çalışanı işini kaybediyor!

GÜNDEM 22.07.2020 - 18:17, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Her hafta 43 basın çalışanı işini kaybediyor!

Raporda, 2017-2019 yılları arasında toplam 137 gazetenin kapandığı belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, iktidarın basın yayın kuruluşları üzerinde uyguladığı baskı, sansür ve yasak politikaları yüzünden Türkiye’de yayımlanan ulusal gazete sayısının önemli ölçüde azaldığını belirterek, “Yaşadığımız ‘Tek adam, tek medya, tek ses’ süreci nedeniyle her hafta 2 gazete kapanmak zorunda kaldı” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi “Tek adam, tek medya, tek ses: Tek(el)leşen medya” raporu ile medyanın durumunu ortaya koydu. Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi yaşanan OHAL’in Türkiye’ye faturasının çok ağır olduğunu belirterek, “Çok sesliği bastıran, demokratik kurumları baskı altına alan, düşünce ve ifade özgürlüğünü hiçe sayan uygulamaların gölgesi altında gerçekleştirilen 2017 Referandumu ile Türkiye’de ‘Tek adam, tek medya, tek ses’ anlayışı egemen oldu. Tek Adam Rejimine geçilen 2017-2019 yılları arasında toplam 137 gazete kapandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte Türkiye’de kapanan gazetelerin oranı yüzde 6 oldu” dedi.  
Raporda, 2017-2019 yılları arasında toplam 137 gazetenin kapandığı belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, iktidarın basın yayın kuruluşları üzerinde uyguladığı baskı, sansür ve yasak politikaları yüzünden Türkiye’de yayımlanan ulusal gazete sayısının önemli ölçüde azaldığını belirterek, “Yaşadığımız ‘Tek adam, tek medya, tek ses’ süreci nedeniyle her hafta 2 gazete kapanmak zorunda kaldı” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi “Tek adam, tek medya, tek ses: Tek(el)leşen medya” raporu ile medyanın durumunu ortaya koydu.


Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi yaşanan OHAL’in Türkiye’ye faturasının çok ağır olduğunu belirterek, “Çok sesliği bastıran, demokratik kurumları baskı altına alan, düşünce ve ifade özgürlüğünü hiçe sayan uygulamaların gölgesi altında gerçekleştirilen 2017 Referandumu ile Türkiye’de ‘Tek adam, tek medya, tek ses’ anlayışı egemen oldu. Tek Adam Rejimine geçilen 2017-2019 yılları arasında toplam 137 gazete kapandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte Türkiye’de kapanan gazetelerin oranı yüzde 6 oldu” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.