Yeşille mavinin en çok yakıştığı sakin şehir!

Mekanlar 22.07.2020 - 17:39, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Yeşille mavinin en çok yakıştığı sakin şehir!

2010 yılında 'Sakin Kent' ilan edilen Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi, son yıllarda tatilcilerin en fazla rağbet ettikleri yerlerin başında geliyor.

Akyaka’da mutlaka Azmak Nehri’nin soğuk sularında yüzmelisiniz. Nehrin sodalı suyunun cildi güzelleştirdiği söyleniyor. Suyunun berraklığına hayran kalacaksınız. Sazlıkların arasından yaklaşık iki km boyunca yemyeşil bir doğanın ortasında geziyorsunuz. Ayrıca nehir kıyısında ayaklarınızı nehrin buz gibi sularına sokarak yemek yiyebileceğiniz çok sayıda restoran var.   Akbük Koyu: Bölgenin en popüler koyu. Ağaçların arasında masmavi tertemiz bir denizi var. Denizi cam gibi, balıkları net görebiliyorsunuz. Akyaka’ya 25 km uzaklıkta. Genelde kalabalık olduğu için sabah eken saatlerde gitmenizi öneririm.     Akyaka Çınar Koyu: Buz gibi deniz suyu sevenler için ideal. Plajı taşlık ve deniz Azmak Nehri ile birleştiği için suyu soğuk oluyor. Akyaka ile Akbük arasında yer alıyor ve Akyaka’ya sadece 4 km. Burası Akyaka Plajı’ndan sonra Akyaka’ya en yakın koy.   Gökova Körfezi, eşsiz rüzgârıyla ve upuzun plajıyla Türkiye’nin en iyi kitesurf (uçurtma sörfü) yapılabilen noktalarından biri.   Tüm sahili kaplayan uçurtmalar rengârenk manzaralar sunuyor. Kitesurf dersleri alabileceğiniz birçok yer var. Akyaka Orman Kampı, Akyaka merkeze çok yakın. Burada çadır ve karavan kampının yanı sıra taş evlerde de kalabilirsiniz. Camping alanı içerisinde market, restoran ve çeşitli spor alanları mevcut. Denizine ise kayalıklardan giriliyor.   Akyaka merkezden bisiklet kiralayıp çevreyi bisikletle gezebilirsiniz. Bölgede çeşitli bisiklet rotaları var. Kent ormanı güzergâhında, Maden Koyu yolunda gidebileceğiniz bir yol var.  
2010 yılında 'Sakin Kent' ilan edilen Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi, son yıllarda tatilcilerin en fazla rağbet ettikleri yerlerin başında geliyor.

Akyaka’da mutlaka Azmak Nehri’nin soğuk sularında yüzmelisiniz. Nehrin sodalı suyunun cildi güzelleştirdiği söyleniyor. Suyunun berraklığına hayran kalacaksınız. Sazlıkların arasından yaklaşık iki km boyunca yemyeşil bir doğanın ortasında geziyorsunuz. Ayrıca nehir kıyısında ayaklarınızı nehrin buz gibi sularına sokarak yemek yiyebileceğiniz çok sayıda restoran var.

 

Akbük Koyu: Bölgenin en popüler koyu. Ağaçların arasında masmavi tertemiz bir denizi var. Denizi cam gibi, balıkları net görebiliyorsunuz. Akyaka’ya 25 km uzaklıkta. Genelde kalabalık olduğu için sabah eken saatlerde gitmenizi öneririm.

 

 

Akyaka Çınar Koyu: Buz gibi deniz suyu sevenler için ideal. Plajı taşlık ve deniz Azmak Nehri ile birleştiği için suyu soğuk oluyor. Akyaka ile Akbük arasında yer alıyor ve Akyaka’ya sadece 4 km. Burası Akyaka Plajı’ndan sonra Akyaka’ya en yakın koy.

 

Gökova Körfezi, eşsiz rüzgârıyla ve upuzun plajıyla Türkiye’nin en iyi kitesurf (uçurtma sörfü) yapılabilen noktalarından biri.

 

Tüm sahili kaplayan uçurtmalar rengârenk manzaralar sunuyor. Kitesurf dersleri alabileceğiniz birçok yer var. Akyaka Orman Kampı, Akyaka merkeze çok yakın. Burada çadır ve karavan kampının yanı sıra taş evlerde de kalabilirsiniz. Camping alanı içerisinde market, restoran ve çeşitli spor alanları mevcut. Denizine ise kayalıklardan giriliyor.

 

Akyaka merkezden bisiklet kiralayıp çevreyi bisikletle gezebilirsiniz. Bölgede çeşitli bisiklet rotaları var. Kent ormanı güzergâhında, Maden Koyu yolunda gidebileceğiniz bir yol var.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.