Türkiye’nin en çekici yat rotaları!

Mekanlar 15.07.2020 - 17:34, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Türkiye’nin en çekici yat rotaları!

Konu mavi yolculuk olunca akla gelen ilk rotalardan biri tabii ki Göcek. Fethiye Körfezi’nde bulunan bu eşsiz yerde, mavi ve yeşilin tadını çıkararak huzurlu bir tekne tatili yapabilirsiniz. Onlarca adacık ve geniş çam ormanlarıyla körfezden çok bir iç deniz olan Göcek, dünyada eşi benzeri olmayan bir destinasyon diyebiliriz…

Birçok marinanın yan yana olduğu Göcek merkezden tekneniz ile çıktığınızda kendinizi maviliğin kollarında buluyorsunuz. Körfezin içindeayrıca Göcek, Yassıcalar, Tersane ve Domuz adaları var ve hepsi ayrı bir güzellik sunuyor. Göcek'in doğu kıyısında sırasıyla Atbükü, Boynuzbükü, Killebükü, Taşyaka, Sıralıbük, Sarsala, Hamam Koyu, Göbün yer alıyor. Koyların hepsi son derece güzel, gelin birkaç tanesine yakından bakalım… Hamam Koyu Kleopatra Hamamı olarak da bilinen bu masmavi koyun yakınlarında, bir kısmı su altında kalmış Bizans manastırına ya da hamama ait olduğu sanılan kalıntılar bulunmuş ve koy ismini bu kalıntılar sonucu alımış. Koyda zeytin ve çam ağaçlarının arasından gidilen bir yol göreceksiniz. Yolu takip ederek Gökgemile Limanına ulaşabilirsiniz. Limanda şnorkelle dalarak manastır kalıntılarını görmek mümkün. Göbün Koyu Doğa ve deniz haricinde kültür turu yapmak isteyenlerin tercihi Göbün Koyu, kaya mezarları ve antik kalıntılarla sizleri zamanda yolculuğa çıkartıyor. Denizin dibinde de Bizans dönemine ait kalıntılar bulunan koyun etrafı, çam ve zeytin ağaçları ile çevrili. Göbün Koyu’nda uzun yürüyüşler yapabilir, berrak suda yüzebilir ve sahildeki restoranlarda bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Sarsala Koyu Sarsala koyu, ağaçlarla çevrili atmosferi ve tertemiz deniziyle Göcek’in en güzel koyları arasında. İnce kumlu plajı ile öne çıkan koyun etrafında hiçbir yerleşim alanı ya da restoran yok. Koyda sadece küçük bir cafe ve voleybol sahası bulunuyor. Özellikle arkadaş grubunuzla tatil yapıyorsanız, burası sizin için ideal olabilir. Boynuzbükü Geniş bir sığla ormanıyla kaplı olan Boynuzbükü, Fethiye Körfezi’nin en geniş koyu. Konumundan dolayı en sert havalarda bile dümdüz olan denizine bayılacaksınız! Su sporlarına ilgiliyseniz mutlaka bu koyda bir gününüzü geçirmenizi öneriyoruz. Koyda, çeşitli su sporları bulabileceğiniz bir merkez bulunuyor.  
Konu mavi yolculuk olunca akla gelen ilk rotalardan biri tabii ki Göcek. Fethiye Körfezi’nde bulunan bu eşsiz yerde, mavi ve yeşilin tadını çıkararak huzurlu bir tekne tatili yapabilirsiniz. Onlarca adacık ve geniş çam ormanlarıyla körfezden çok bir iç deniz olan Göcek, dünyada eşi benzeri olmayan bir destinasyon diyebiliriz…

Birçok marinanın yan yana olduğu Göcek merkezden tekneniz ile çıktığınızda kendinizi maviliğin kollarında buluyorsunuz. Körfezin içindeayrıca Göcek, Yassıcalar, Tersane ve Domuz adaları var ve hepsi ayrı bir güzellik sunuyor. Göcek'in doğu kıyısında sırasıyla Atbükü, Boynuzbükü, Killebükü, Taşyaka, Sıralıbük, Sarsala, Hamam Koyu, Göbün yer alıyor. Koyların hepsi son derece güzel, gelin birkaç tanesine yakından bakalım…


Hamam Koyu


Kleopatra Hamamı olarak da bilinen bu masmavi koyun yakınlarında, bir kısmı su altında kalmış Bizans manastırına ya da hamama ait olduğu sanılan kalıntılar bulunmuş ve koy ismini bu kalıntılar sonucu alımış. Koyda zeytin ve çam ağaçlarının arasından gidilen bir yol göreceksiniz. Yolu takip ederek Gökgemile Limanına ulaşabilirsiniz. Limanda şnorkelle dalarak manastır kalıntılarını görmek mümkün.


Göbün Koyu


Doğa ve deniz haricinde kültür turu yapmak isteyenlerin tercihi Göbün Koyu, kaya mezarları ve antik kalıntılarla sizleri zamanda yolculuğa çıkartıyor. Denizin dibinde de Bizans dönemine ait kalıntılar bulunan koyun etrafı, çam ve zeytin ağaçları ile çevrili. Göbün Koyu’nda uzun yürüyüşler yapabilir, berrak suda yüzebilir ve sahildeki restoranlarda bir şeyler yiyip içebilirsiniz.


Sarsala Koyu


Sarsala koyu, ağaçlarla çevrili atmosferi ve tertemiz deniziyle Göcek’in en güzel koyları arasında. İnce kumlu plajı ile öne çıkan koyun etrafında hiçbir yerleşim alanı ya da restoran yok. Koyda sadece küçük bir cafe ve voleybol sahası bulunuyor. Özellikle arkadaş grubunuzla tatil yapıyorsanız, burası sizin için ideal olabilir.


Boynuzbükü


Geniş bir sığla ormanıyla kaplı olan Boynuzbükü, Fethiye Körfezi’nin en geniş koyu. Konumundan dolayı en sert havalarda bile dümdüz olan denizine bayılacaksınız! Su sporlarına ilgiliyseniz mutlaka bu koyda bir gününüzü geçirmenizi öneriyoruz. Koyda, çeşitli su sporları bulabileceğiniz bir merkez bulunuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.