Çocukların izleyebileceği belgeseller listesi!

DİZİ - FİLM 13.07.2020 - 16:59, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Çocukların izleyebileceği belgeseller listesi!

Heyecan verici ve eğitici belgesellerle çocuğunuzun evde geçireceği zamanı daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Belgeselleri birlikte seyrederek hem çocuğunuzun izlenimleri hakkında konuşun hem de verimli zaman geçirin!

March of the Penguins - İmparatorun Yolculuğuİmparator Penguenleri'nin binlerce yıldır tekrarlanan büyüleyici hikayesini ele alan belgeselin anlatıcısı, Oscar'lı ünlü oyuncu Morgan Freeman. Belgesel, 6 yaş üzeri için uygun.   Kedi - Yerli yapım bir belgesel olan Kedi'nin yönetmenliğini Ceyda Torun üstlendi. İstanbul'un ve insanlarının hikayesini Sarı, Duman, Bengü, Aslan Parçası, Gamsız, Psikopat ve Deniz adındaki kedilerin gözünden aktaran yapım, yurt dışındaki çeşitli festivallerde de gösterildi. 7 yaş üzeri çocuğunuzla birlikte izleyebilirsiniz.   Chimpanzee - Oscar isimli bir yavru şempanzenin başından geçenleri konu alan belgeselde, Fildişi Sahilleri'nin egzotik ormanlarında yaşayan ve ailesi tarafından terk edilen Oscar'ın bir erkek şempanze tarafından evlat edilişi ele alınıyor. 8 yaş üzeri için uygun.   Jane - Jane isimli belgesel yapım, 26 yaşında Afrika'da yaşamaya başlayarak primatların davranışlarını inceleyen ve 90 yaşına yaklaşsa da halen dünyayı dolaşarak doğa koruma alanında çalışan bilim insanı Jane Goodall'ın hayatı ve çalışmalarını sürükleyici bir şekilde anlatıyor. 9 yaş üzeri için uygun.   Born to be Wild - Arkadaşım Goril Morgan Freeman eşsiz anlatımıyla bu yapımda da içinizi ısıtacak bir katkıda bulunuyor. "Arkadaşım Goril" öksüz orangutanlar, filler ve onları kurtarıp büyüten insanların hikayesini anlatıyor ve nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanlara da dikkat çekiyor. 6 yaş üzeri için uygun.   Batkid Begins - Süper kahraman olmayı hangi çocuk hayal etmez? Film, ülkemizde de temsilcisi bulunan, ABD'deki Bir Dilek Tut Derneği'nin (Make a Wish) 5 yaşındaki kanser hastası bir çocuğun Batman olma dileğini gerçekleştirme hikayesini anlatıyor.   Ladies First- Spora meraklı veya spor yapan çocukların ilgisini çekecek bir belgesel olan Ladies First, Deepika Kumari'nin hikayesini anlatıyor. Kızların spor yapamayacağını söyleyen bir kültürde 12 yaşındayken okçuluğa başlayan ve yoksullukla da mücadele eden Kumari, 2012 Rio Olimpiyatları'nda Hindistan'ı temsil etme başarısı göstermiş olan bir genç kahraman. 9 yaş üstü çocuklarınızla izleyebilirsiniz.
Heyecan verici ve eğitici belgesellerle çocuğunuzun evde geçireceği zamanı daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Belgeselleri birlikte seyrederek hem çocuğunuzun izlenimleri hakkında konuşun hem de verimli zaman geçirin!

March of the Penguins - İmparatorun Yolculuğuİmparator Penguenleri'nin binlerce yıldır tekrarlanan büyüleyici hikayesini ele alan belgeselin anlatıcısı, Oscar'lı ünlü oyuncu Morgan Freeman. Belgesel, 6 yaş üzeri için uygun.

 

Kedi - Yerli yapım bir belgesel olan Kedi'nin yönetmenliğini Ceyda Torun üstlendi. İstanbul'un ve insanlarının hikayesini Sarı, Duman, Bengü, Aslan Parçası, Gamsız, Psikopat ve Deniz adındaki kedilerin gözünden aktaran yapım, yurt dışındaki çeşitli festivallerde de gösterildi. 7 yaş üzeri çocuğunuzla birlikte izleyebilirsiniz.

 

Chimpanzee - Oscar isimli bir yavru şempanzenin başından geçenleri konu alan belgeselde, Fildişi Sahilleri'nin egzotik ormanlarında yaşayan ve ailesi tarafından terk edilen Oscar'ın bir erkek şempanze tarafından evlat edilişi ele alınıyor. 8 yaş üzeri için uygun.

 

Jane - Jane isimli belgesel yapım, 26 yaşında Afrika'da yaşamaya başlayarak primatların davranışlarını inceleyen ve 90 yaşına yaklaşsa da halen dünyayı dolaşarak doğa koruma alanında çalışan bilim insanı Jane Goodall'ın hayatı ve çalışmalarını sürükleyici bir şekilde anlatıyor. 9 yaş üzeri için uygun.

 

Born to be Wild - Arkadaşım Goril Morgan Freeman eşsiz anlatımıyla bu yapımda da içinizi ısıtacak bir katkıda bulunuyor. "Arkadaşım Goril" öksüz orangutanlar, filler ve onları kurtarıp büyüten insanların hikayesini anlatıyor ve nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanlara da dikkat çekiyor. 6 yaş üzeri için uygun.

 

Batkid Begins - Süper kahraman olmayı hangi çocuk hayal etmez? Film, ülkemizde de temsilcisi bulunan, ABD'deki Bir Dilek Tut Derneği'nin (Make a Wish) 5 yaşındaki kanser hastası bir çocuğun Batman olma dileğini gerçekleştirme hikayesini anlatıyor.

 

Ladies First- Spora meraklı veya spor yapan çocukların ilgisini çekecek bir belgesel olan Ladies First, Deepika Kumari'nin hikayesini anlatıyor. Kızların spor yapamayacağını söyleyen bir kültürde 12 yaşındayken okçuluğa başlayan ve yoksullukla da mücadele eden Kumari, 2012 Rio Olimpiyatları'nda Hindistan'ı temsil etme başarısı göstermiş olan bir genç kahraman. 9 yaş üstü çocuklarınızla izleyebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.