Korona’dan uzak tatil yerleri!

Mekanlar 05.07.2020 - 11:50, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Korona’dan uzak tatil yerleri!

Tatil biçimlerimiz de ‘yeni normal’den payını alıyor. Turizmciler çekincelerin farkında; yeni konseptlerle eğlenceyi sağlıkla, tatili izolasyonla birleştiren fikirler üretiyorlar. Fethiye bu konuda başı çekenlerden… En büyük avantajı geniş coğrafyasının güzelliği ve sunduğu turizm olanakları. Fethiye’de sosyal mesafeye kolaylıkla uyarak tatilin, eğlencenin, yemeğin ve maceranın tadını çıkarabilirsiniz.

Ölüdeniz    Likyalılarda ‘ışık ve güneş diyarı’, ortaçağda ‘uzak diyar’ olarak isimlendirilen Ölüdeniz Akdeniz’in en güzel lagünlerinden biri. Uçsuz bucaksız kumsalıyla Belcekız Koyu da rüzgâr sörfü ve kite sörf başta olmak üzere su kayağı, wakeboard gibi sporlar heyecan sevenleri bekliyor.   Çalış   Bölgedeki en güzel kumsallardan biri olan Çalış Plajı, dört kilometre boyunca uzanıyor ve tatilcilere yeterince sosyal mesafe tanıyor. Akşamları ılık esen rüzgâra karşı yürümek için de uygun. Çalış Plajı, aileler için ideal bir tatil mekânı.   Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu    Kelebekler Vadisi, 350 metreye ulaşan sarp kayalıklarla çevrili. İsmini, barındırdığı 80’den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden alan vadiyi görmeden dönmeyin. Tarihi Likya Yolu üzerindeki Kabak Koyu da mutlaka görülecekler listenizde olmalı.   Saklıkent    Fethiye’nin konuklarına sunduğu sürprizlerden biri de Saklıkent Kanyonu. Günübirlik ziyaret için oldukça ideal bir rota. Fethiye’den arabayla bir saatlik uzaklıktaki Saklıkent Milli Parkı’nda ayaklarınızı buz gibi soğuk suya sokabilirsiniz; hava kaç derece olursa olsun, üşüyeceksiniz.   Babadağ   Babadağ’da yamaç paraşütü deneyimi, Ölüdeniz başlığı altında değil, tek başına bir madde olarak listemizde yer almayı hak ediyor. Babadağ’ın eteklerine çıkıp Ölüdeniz’in muhteşem manzarasına karşı kuş gibi süzülmek karantina günlerinin acısını çıkarmanızı sağlayacak. Tek başına uçamayanlar için hijyen önlemleri alınmış tandem uçuşlar var.
Tatil biçimlerimiz de ‘yeni normal’den payını alıyor. Turizmciler çekincelerin farkında; yeni konseptlerle eğlenceyi sağlıkla, tatili izolasyonla birleştiren fikirler üretiyorlar. Fethiye bu konuda başı çekenlerden… En büyük avantajı geniş coğrafyasının güzelliği ve sunduğu turizm olanakları. Fethiye’de sosyal mesafeye kolaylıkla uyarak tatilin, eğlencenin, yemeğin ve maceranın tadını çıkarabilirsiniz.

Ölüdeniz 

 

Likyalılarda ‘ışık ve güneş diyarı’, ortaçağda ‘uzak diyar’ olarak isimlendirilen Ölüdeniz Akdeniz’in en güzel lagünlerinden biri. Uçsuz bucaksız kumsalıyla Belcekız Koyu da rüzgâr sörfü ve kite sörf başta olmak üzere su kayağı, wakeboard gibi sporlar heyecan sevenleri bekliyor.

 

Çalış

 

Bölgedeki en güzel kumsallardan biri olan Çalış Plajı, dört kilometre boyunca uzanıyor ve tatilcilere yeterince sosyal mesafe tanıyor. Akşamları ılık esen rüzgâra karşı yürümek için de uygun. Çalış Plajı, aileler için ideal bir tatil mekânı.

 

Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu 

 

Kelebekler Vadisi, 350 metreye ulaşan sarp kayalıklarla çevrili. İsmini, barındırdığı 80’den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden alan vadiyi görmeden dönmeyin.

Tarihi Likya Yolu üzerindeki Kabak Koyu da mutlaka görülecekler listenizde olmalı.

 

Saklıkent 

 

Fethiye’nin konuklarına sunduğu sürprizlerden biri de Saklıkent Kanyonu. Günübirlik ziyaret için oldukça ideal bir rota.

Fethiye’den arabayla bir saatlik uzaklıktaki Saklıkent Milli Parkı’nda ayaklarınızı buz gibi soğuk suya sokabilirsiniz; hava kaç derece olursa olsun, üşüyeceksiniz.

 

Babadağ

 

Babadağ’da yamaç paraşütü deneyimi, Ölüdeniz başlığı altında değil, tek başına bir madde olarak listemizde yer almayı hak ediyor. Babadağ’ın eteklerine çıkıp Ölüdeniz’in muhteşem manzarasına karşı kuş gibi süzülmek karantina günlerinin acısını çıkarmanızı sağlayacak. Tek başına uçamayanlar için hijyen önlemleri alınmış tandem uçuşlar var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.