İlluminati tarikatı ile bağlantılı film önerileri!

DİZİ - FİLM 03.07.2020 - 21:17, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

İlluminati tarikatı ile bağlantılı film önerileri!

İlluminati filmleri, dünya üzerinde yer alan en güçlü örgütlerden bir tanesi olan İlluminati tarikatının sinemada yüz bulmuş hali olarak birçok kez karşımıza çıkmaktadır.

 İşte, en iyi illuminati filmleri...   Şeytanın Avukatı / The Devil’s Advocate (1997) IMDb: 7,5   Andrew Niederman'ın romanından uyarlanan ve Taylor Hackford tarafından üretilen The Devil's Advocate adlı filmde Şeytan (Al Pacino) Keanu Reeves'in oynadığı hırslı avukat Kevin Lomax'a şu sözleri söylüyor: "Yalnızca sahneyi hazırladım, özgür irade, kendi dizelerini çekiyorsun!" Kevin'e, kendisinden başka kimseyi suçlayamayacağını gösteriyor. Esasen, insanın ruhu ve manevi idealleri (hakikat, adalet, güzellik) değil, iştah ve arzuları (hırs, güç, şehvet) tarafından tanımlanır. Illuminati daima bu "cinsel kurtuluş" ve "açık evlilik" olarak adlandırdığımız temel içgüdülerimize uymaya teşvik eder. Onların psikolojisi daima "baskıya" karşıdır (yani öz disiplin). Bu görüşe göre insanoğlu Tanrı'dır ve dilekleri her şeyin ölçüsüdür; buna "Lucifer" denilen "Laik Hümanizm" denir.   Sherlock Holmes (2011) IMDb: 7,6   2009 yılında vizyona giren Sherlock Holmes, 2009 yılında vizyona giren illuminati filmleri arasında gösterilen çok güzel dedektif filmleri arasında yer almaktadır. Film içerisinde yer alan gizli bir tarikattan bahsedilmektedir. Bu tarikat dünyanın düzenini değiştirecek çok önemli olaylarında fitilini ateşlemektedir. Kahramanlarımız da bu olayları engellemek için yola koyulmaktadır. En iyi illuminati filmleri arasında yer alan Sherlock Holmes’in başrollerinde Robert Downey Jr. ve Jude Law yer almaktadır.   Captain America: The Winter Soldier / Kaptan Amerika: Kış Askeri (2014) IMDb: 7,8   En İyi Marvel Filmleri listesinde oldukça üst sıralarda yer alan Kaptan Amerika: Kış Askeri filmi içerisinde aksiyonun bir dakika bile eksilmediği filmlerden bir tanesidir. Film içerisinde Kaptan Amerika’nın düşmanı konumunda olan grubun illuminati tarikatı ile benzerlik göstermesi, Kaptan Amerika: Kış Askeri filmini de en iyi illuminati filmleri arasına koymamıza sebep oldu. Eğer Marvel filmleri arasında yer alan Kaptan Amerika serilerini izlemediyseniz, kesinlikle tavsiye ediyoruz.   Gözü Tamamen Kapalı / Eyes Wide Shut (1999) IMDb: 7,8   ABD yapımlı bir film olan “Gözü Tamamen Kapalı” filmi, Tom Cruise ve Nicole Kidman gibi oyuncuların kariyerleri açısında oldukça önemli bir yapımdır. Filmde yansıtılan ikili ilişkilerin ve psiko-seksüel meceralar filmin bir yerinden sonra “illuminati” ile bağdaştırılmaktadır.   V For Vendetta (2005) IMDb: 8.2   En iyi İlluminati filmleri ile bağdaştırılan V For Vandetta filminin tamamı zalim bir hükümeti devirmekle ilgili, ancak orijinal hikaye görünüşe göre bundan fazlasıydı. Guy Fawkes'ın tüm planı Kral James'i ve Kral James İncil'i ile İngiltere'de Protestanlığı teşvik etmek için ona yardım eden adamları öldürmekti. Guy Fawkes (Guido Fawkes), York şehrinde doğan ve 5 Kasım 1605'teki barut komplosunda, İngiltere Parlamento Binasını havaya uçurmakla görevli olan Katolik bir İngiliz askeriydi.
İlluminati filmleri, dünya üzerinde yer alan en güçlü örgütlerden bir tanesi olan İlluminati tarikatının sinemada yüz bulmuş hali olarak birçok kez karşımıza çıkmaktadır.

 İşte, en iyi illuminati filmleri...

 

Şeytanın Avukatı / The Devil’s Advocate (1997) IMDb: 7,5

 

Andrew Niederman'ın romanından uyarlanan ve Taylor Hackford tarafından üretilen The Devil's Advocate adlı filmde Şeytan (Al Pacino) Keanu Reeves'in oynadığı hırslı avukat Kevin Lomax'a şu sözleri söylüyor:


"Yalnızca sahneyi hazırladım, özgür irade, kendi dizelerini çekiyorsun!"


Kevin'e, kendisinden başka kimseyi suçlayamayacağını gösteriyor. Esasen, insanın ruhu ve manevi idealleri (hakikat, adalet, güzellik) değil, iştah ve arzuları (hırs, güç, şehvet) tarafından tanımlanır. Illuminati daima bu "cinsel kurtuluş" ve "açık evlilik" olarak adlandırdığımız temel içgüdülerimize uymaya teşvik eder. Onların psikolojisi daima "baskıya" karşıdır (yani öz disiplin). Bu görüşe göre insanoğlu Tanrı'dır ve dilekleri her şeyin ölçüsüdür; buna "Lucifer" denilen "Laik Hümanizm" denir.

 

Sherlock Holmes (2011) IMDb: 7,6

 

2009 yılında vizyona giren Sherlock Holmes, 2009 yılında vizyona giren illuminati filmleri arasında gösterilen çok güzel dedektif filmleri arasında yer almaktadır. Film içerisinde yer alan gizli bir tarikattan bahsedilmektedir. Bu tarikat dünyanın düzenini değiştirecek çok önemli olaylarında fitilini ateşlemektedir. Kahramanlarımız da bu olayları engellemek için yola koyulmaktadır. En iyi illuminati filmleri arasında yer alan Sherlock Holmes’in başrollerinde Robert Downey Jr. ve Jude Law yer almaktadır.

 

Captain America: The Winter Soldier / Kaptan Amerika: Kış Askeri (2014) IMDb: 7,8

 

En İyi Marvel Filmleri listesinde oldukça üst sıralarda yer alan Kaptan Amerika: Kış Askeri filmi içerisinde aksiyonun bir dakika bile eksilmediği filmlerden bir tanesidir. Film içerisinde Kaptan Amerika’nın düşmanı konumunda olan grubun illuminati tarikatı ile benzerlik göstermesi, Kaptan Amerika: Kış Askeri filmini de en iyi illuminati filmleri arasına koymamıza sebep oldu. Eğer Marvel filmleri arasında yer alan Kaptan Amerika serilerini izlemediyseniz, kesinlikle tavsiye ediyoruz.

 

Gözü Tamamen Kapalı / Eyes Wide Shut (1999) IMDb: 7,8

 

ABD yapımlı bir film olan “Gözü Tamamen Kapalı” filmi, Tom Cruise ve Nicole Kidman gibi oyuncuların kariyerleri açısında oldukça önemli bir yapımdır. Filmde yansıtılan ikili ilişkilerin ve psiko-seksüel meceralar filmin bir yerinden sonra “illuminati” ile bağdaştırılmaktadır.

 

V For Vendetta (2005) IMDb: 8.2

 

En iyi İlluminati filmleri ile bağdaştırılan V For Vandetta filminin tamamı zalim bir hükümeti devirmekle ilgili, ancak orijinal hikaye görünüşe göre bundan fazlasıydı. Guy Fawkes'ın tüm planı Kral James'i ve Kral James İncil'i ile İngiltere'de Protestanlığı teşvik etmek için ona yardım eden adamları öldürmekti. Guy Fawkes (Guido Fawkes), York şehrinde doğan ve 5 Kasım 1605'teki barut komplosunda, İngiltere Parlamento Binasını havaya uçurmakla görevli olan Katolik bir İngiliz askeriydi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.