Görülmeye değer silindirik ağaç evler!

Mekanlar 24.06.2020 - 18:21, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Görülmeye değer silindirik ağaç evler!

Cape Town’daki House Paarman, genellikle ağaç evlerde uygulanan rustik dekorasyon detaylarını kullanmadan, yepyeni ve lüks bir anlayış ile inşa edilmiş.

Güney Afrikalı firma Malan Vorster tarafından tasarlanan şehirden kaçış ve dinlenme mekanı, doğal çevre ile harmanlanıyor. Kompakt kabinin yerden yükseltilmiş olması, ormanın dinlendirici görüntüsünün odanın iç kısımlarından bile görünmesini sağlamış.     House Paarman, ağaçları sembolize eden ve çelik kolonlarla taşınan dört silindirik birimden oluşur. Dört silindir ünite, kare taban üzerinde birer fırıldak gibi görünmektedir. Kolonlar ve halkalar lazerle kesilmiş ve katlanmış Corten çelik plakadan yapılmış. Bina, patine yapılmış kırmızı sedir ile kaplanmış.   Mimarlar, ahşap kabinleri tasarlarken Horace Gifford ve Kengo Kuma’nın boşluklu veya aralıklı alanlarda çalışma kavramlarından, Louis Kahn’ın saf formlarından ve Carlo Scarpa’nın geometrik kısıtlamalarından ve el yapımı imalatlarından etkilenmişler. Ayrıntılara verilen ustaca titizlik kompakt kabinlerin her yerinde göze çarpmakta ve aydınlığın iç kısımlarda bile hissedilmesi için geniş camlarla çevrelenmiştir. Dikey ve yatay metal taşıyıcıları birleştirmek için elle montaj yapılan pirinç bileşenler kullanılmış. Yatak ve dolap gibi hareketli mobilyalar meşe ağacından üretilmiş.  
Cape Town’daki House Paarman, genellikle ağaç evlerde uygulanan rustik dekorasyon detaylarını kullanmadan, yepyeni ve lüks bir anlayış ile inşa edilmiş.

Güney Afrikalı firma Malan Vorster tarafından tasarlanan şehirden kaçış ve dinlenme mekanı, doğal çevre ile harmanlanıyor. Kompakt kabinin yerden yükseltilmiş olması, ormanın dinlendirici görüntüsünün odanın iç kısımlarından bile görünmesini sağlamış.

 

 

House Paarman, ağaçları sembolize eden ve çelik kolonlarla taşınan dört silindirik birimden oluşur. Dört silindir ünite, kare taban üzerinde birer fırıldak gibi görünmektedir. Kolonlar ve halkalar lazerle kesilmiş ve katlanmış Corten çelik plakadan yapılmış. Bina, patine yapılmış kırmızı sedir ile kaplanmış.

 


Mimarlar, ahşap kabinleri tasarlarken Horace Gifford ve Kengo Kuma’nın boşluklu veya aralıklı alanlarda çalışma kavramlarından, Louis Kahn’ın saf formlarından ve Carlo Scarpa’nın geometrik kısıtlamalarından ve el yapımı imalatlarından etkilenmişler.
Ayrıntılara verilen ustaca titizlik kompakt kabinlerin her yerinde göze çarpmakta ve aydınlığın iç kısımlarda bile hissedilmesi için geniş camlarla çevrelenmiştir. Dikey ve yatay metal taşıyıcıları birleştirmek için elle montaj yapılan pirinç bileşenler kullanılmış. Yatak ve dolap gibi hareketli mobilyalar meşe ağacından üretilmiş.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.