En güçlü pasaportlar sıralaması değişti!

01.06.2020 - 15:53, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

En güçlü pasaportlar sıralaması değişti!

Nomad Capitalist isimli bir şirket, dünyanın en güçlü pasaportlarını araştırdı.

Belirli kriterler koyarak ülkelerin bu kriterlerdeki pozisyonlarını inceleyen şirket, dünyanın en güçlü pasaportunun İsveç'e ait olduğunu açıkladı. 199 ülkenin yer aldığı sıralamada Türkiye, ne yazık ki 95. sırada yer alıyor. Yapılan araştırma, şu an dünyanın en güçlü pasaportunun İsveç'e ait olduğunu ortaya koyuyor. Geçtiğimiz 1 yıllık süreçte önemli işler yapmayı başaran İsveç, geçtiğimiz yılın birincisi olan Lüksemburg'u geçerek araştırmanın yapıldığı 199 ülkenin en güçlü pasaportuna sahip oldu. Başka bir deyişle İsveç vatandaşları, sahip oldukları pasaport ile en fazla sayıda ülkeye giriş çıkış yapabiliyorlar. Nomad Capitalist'in geçtiğimiz yıl yaptığı araştırma, 186 ülkeye vizesiz giriş imkanı veren İsveç pasaportunu dünyanın en güçlü ikincisi olarak lanse ediyordu. Bu yıl yapılan araştırmaysa İsveç'i 199 ülke arasında ilk sıraya yerleştiriyor. Nomand Capitalist tarafından yapılan açıklamalara göre bu durum, bir İskandinavya ülkesinin imrenilmesi gereken bir özelliği olma durumunda.   Nomad Capitalist, Türkiye'nin pasaport gücünü de ortaya koyuyor. Buna göre Türkiye, listenin 95. sırasında yer alıyor. Vizesiz seyahat konusunda Türkiye'ye 111 puan veren şirket; vergilendirme konusunda 30, algı konusunda 20, çift vatandaşlık konusunda 50 ve özgürlükler konusunda da 20 puan veriyor. Tüm bunlar bir araya geldiğinde ise ülkemizin nihai puanı 70.5 olarak karşımıza çıkıyor.  
Nomad Capitalist isimli bir şirket, dünyanın en güçlü pasaportlarını araştırdı.

Belirli kriterler koyarak ülkelerin bu kriterlerdeki pozisyonlarını inceleyen şirket, dünyanın en güçlü pasaportunun İsveç'e ait olduğunu açıkladı. 199 ülkenin yer aldığı sıralamada Türkiye, ne yazık ki 95. sırada yer alıyor.


Yapılan araştırma, şu an dünyanın en güçlü pasaportunun İsveç'e ait olduğunu ortaya koyuyor. Geçtiğimiz 1 yıllık süreçte önemli işler yapmayı başaran İsveç, geçtiğimiz yılın birincisi olan Lüksemburg'u geçerek araştırmanın yapıldığı 199 ülkenin en güçlü pasaportuna sahip oldu. Başka bir deyişle İsveç vatandaşları, sahip oldukları pasaport ile en fazla sayıda ülkeye giriş çıkış yapabiliyorlar.


Nomad Capitalist'in geçtiğimiz yıl yaptığı araştırma, 186 ülkeye vizesiz giriş imkanı veren İsveç pasaportunu dünyanın en güçlü ikincisi olarak lanse ediyordu. Bu yıl yapılan araştırmaysa İsveç'i 199 ülke arasında ilk sıraya yerleştiriyor. Nomand Capitalist tarafından yapılan açıklamalara göre bu durum, bir İskandinavya ülkesinin imrenilmesi gereken bir özelliği olma durumunda.

 

Nomad Capitalist, Türkiye'nin pasaport gücünü de ortaya koyuyor. Buna göre Türkiye, listenin 95. sırasında yer alıyor. Vizesiz seyahat konusunda Türkiye'ye 111 puan veren şirket; vergilendirme konusunda 30, algı konusunda 20, çift vatandaşlık konusunda 50 ve özgürlükler konusunda da 20 puan veriyor. Tüm bunlar bir araya geldiğinde ise ülkemizin nihai puanı 70.5 olarak karşımıza çıkıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.