Ahşap haftasonu evi!

Mekanlar 31.05.2020 - 10:20, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Ahşap haftasonu evi!

Küçük bir haftasonu evi isteyen bir çift için tasarlanan bu minimalist yapı, 10 kilometre uzunluğunda bir kıyı şeridini çevreleyen, denizden 200 metre yüksekliğindeki bir uçurumun kıyısında bulunuyor.

İnsanlar bu bölgeden "cochayuyo" denilen Şili deniz yosunu ve deniz ürünlerini çıkarıyorlar. Evden sahile uzun süren zorlu patika yollarla iniliyor. WMR Arquitectos tarafından Şili’nin Navidad bölgesinde doğal malzemelerle tasarlanan çevreci yapı 185 metrekare alana sahiptir.     Uçurumun özel bir noktasında bulunan minimalist ev, tüm iskeletin (kiriş ve kolonlar) görülebildiği 3.2 metre x 3.2 metre ahşap modüllerle projelendirildi. İskeletin tamamı siyah renk, duvarlar ise koyu kahverengi kaplama. İç mekanlarda tavan ve duvarlar beyaz, zemin ise ahşaptan yapılmıştır. Haftasonu evinin inşaatı yalnızca yerel ahşap ve yerel ustalar kullanılarak basit bir şekilde yapılmıştır. İki yatak odası, oturma odası, yemek odası ve mutfaktan oluşan ev esnek plana sahiptir. Evin güneyinde, misafir evine rampayla bağlanan, suyun ateşle ısıtıldığı bir tür ahşap jakuzi "küba" var.     Pasifik Okyanusunu çok yüksek bir açıdan gören haftasonu evinin batı, kuzey ve güney tarafında bulunan terasları güneşten farklı zamanlarda yararlanmak için tasarlandı.
Küçük bir haftasonu evi isteyen bir çift için tasarlanan bu minimalist yapı, 10 kilometre uzunluğunda bir kıyı şeridini çevreleyen, denizden 200 metre yüksekliğindeki bir uçurumun kıyısında bulunuyor.

İnsanlar bu bölgeden "cochayuyo" denilen Şili deniz yosunu ve deniz ürünlerini çıkarıyorlar. Evden sahile uzun süren zorlu patika yollarla iniliyor. WMR Arquitectos tarafından Şili’nin Navidad bölgesinde doğal malzemelerle tasarlanan çevreci yapı 185 metrekare alana sahiptir.

 

 

Uçurumun özel bir noktasında bulunan minimalist ev, tüm iskeletin (kiriş ve kolonlar) görülebildiği 3.2 metre x 3.2 metre ahşap modüllerle projelendirildi. İskeletin tamamı siyah renk, duvarlar ise koyu kahverengi kaplama. İç mekanlarda tavan ve duvarlar beyaz, zemin ise ahşaptan yapılmıştır. Haftasonu evinin inşaatı yalnızca yerel ahşap ve yerel ustalar kullanılarak basit bir şekilde yapılmıştır. İki yatak odası, oturma odası, yemek odası ve mutfaktan oluşan ev esnek plana sahiptir. Evin güneyinde, misafir evine rampayla bağlanan, suyun ateşle ısıtıldığı bir tür ahşap jakuzi "küba" var.

 

 

Pasifik Okyanusunu çok yüksek bir açıdan gören haftasonu evinin batı, kuzey ve güney tarafında bulunan terasları güneşten farklı zamanlarda yararlanmak için tasarlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.