Kahramanmaraş Barosundan Zeynep Şenpınar açıklaması!

27.05.2020 - 17:18, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Kahramanmaraş Barosundan Zeynep Şenpınar açıklaması!

Kahramanmaraş Baro Başkanlığı Muğla’da işlenen kadın cinayetinde katledilen Kahramanmaraşlı Zeynep Şenpınar ile ilgili açıklama yaptı.

Bir masum insanı öldürmek, tüm insanlığı öldürmektir ifadelerine yer verilen açıklamada Kahramanmaraş Barusu: “Mübarek Ramazan Bayramının 1.Günü Muğla’da işlenen bir kadın cinayeti ile sarsıldık. Hemşehrimiz Zeynep Şenpınar, Selim Ahmet K. tarafından vahşice öldürüldü. Bu haberle yine büyük bir acı yaşadık, Kahramanmaraş Pazarcık İlçesindeki Baba Ocağına evlat acısının ateşi düştü.   Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz: “Kim, bir cana kıymamış ya da yeryüzünde bozgunculuk yapmamış olan bir insanı öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibidir.” (Mâide Suresi 32.Ayet) Buyurmaktadır.   Yüce dinimizin emirleri ve tüm uyarılarına rağmen ne yazık ki! Şiddet ve öldürme olaylarına bugün çokça şahit olmaktayız.   Bütün dinler öldürmeyi lanetlerken, cana kıymayı en büyük suç ilan ederken, yine bütün dinlerin mensupları kendilerine öldürmek için bahaneler bulmuşlardır.   Bu durum ne yazık ki bizim toplumumuz için de bu hale gelmiştir. Bir çiçeğe, bir karıncaya, bir kediye bile şefkat ve merhametle davranmayı emreden yüce dinimizin mensubu olan insanlarımız, öldürmek için bahane arar hale gelmişlerdir. Gün geçmiyor ki bir cinayet ve şiddet haberi duymayalım.   İşlenen her bir cinayet ve yaşanılan şiddet olayı, zihin ve gönül dünyamızı param parça etmekte, insanlığımızdan utandırmaktadır.   Kadınlara yönelik şiddet bugün dünyamızda ve ülkemizde en yaygın, süregelen ve yıkıcı insan hakları ihlalidir. Kadınlara yönelik şiddet milliyet, etnik köken, nesil ve hiçbir toplum kesimini ayırt etmeksizin gerçekleşmekte, hayatlara mal olmakta, aileleri ve toplumları parçalamaktadır.   Her gün tüm dünyada 137 kadın, eşleri, aile üyeleri veya tanıdıkları biri tarafından öldürülmektedir.   Ülkemizde; 2018 yılında 440, 2019 yılında 474 ve 2020 yılının ilk beş ayında 135 kadın erkekler tarafından öldürülmüştür. İşlenen her bir cinayet ile insanlık katledilmiştir. Birçok olayda kadınların öldürülmesi, uzun süre devam eden şiddetin sonucudur.   Toplumun tüm üyeleri olarak her birimiz, bu önlenebilir kötülüğü durdurmak, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetten arınmış bir toplum amacına ulaşmak için çaba sarf etmeliyiz. Üzülerek belirtmemiz gerekirse; kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik şiddetten ve kötü davranıştan uzak bir şekilde yaşayana kadar, eşit ve adil bir dünyada yaşadığımızı tam olarak söyleyemeyiz.   Yaşanılan son cinayet olayının kurbanı Zeynep Şenpınar’a, Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.   Adli sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.“ denildi.
Kahramanmaraş Baro Başkanlığı Muğla’da işlenen kadın cinayetinde katledilen Kahramanmaraşlı Zeynep Şenpınar ile ilgili açıklama yaptı.

Bir masum insanı öldürmek, tüm insanlığı öldürmektir ifadelerine yer verilen açıklamada Kahramanmaraş Barusu: “Mübarek Ramazan Bayramının 1.Günü Muğla’da işlenen bir kadın cinayeti ile sarsıldık. Hemşehrimiz Zeynep Şenpınar, Selim Ahmet K. tarafından vahşice öldürüldü. Bu haberle yine büyük bir acı yaşadık, Kahramanmaraş Pazarcık İlçesindeki Baba Ocağına evlat acısının ateşi düştü.

 

Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz: “Kim, bir cana kıymamış ya da yeryüzünde bozgunculuk yapmamış olan bir insanı öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibidir.” (Mâide Suresi 32.Ayet) Buyurmaktadır.

 

Yüce dinimizin emirleri ve tüm uyarılarına rağmen ne yazık ki! Şiddet ve öldürme olaylarına bugün çokça şahit olmaktayız.

 

Bütün dinler öldürmeyi lanetlerken, cana kıymayı en büyük suç ilan ederken, yine bütün dinlerin mensupları kendilerine öldürmek için bahaneler bulmuşlardır.

 

Bu durum ne yazık ki bizim toplumumuz için de bu hale gelmiştir. Bir çiçeğe, bir karıncaya, bir kediye bile şefkat ve merhametle davranmayı emreden yüce dinimizin mensubu olan insanlarımız, öldürmek için bahane arar hale gelmişlerdir. Gün geçmiyor ki bir cinayet ve şiddet haberi duymayalım.

 

İşlenen her bir cinayet ve yaşanılan şiddet olayı, zihin ve gönül dünyamızı param parça etmekte, insanlığımızdan utandırmaktadır.

 

Kadınlara yönelik şiddet bugün dünyamızda ve ülkemizde en yaygın, süregelen ve yıkıcı insan hakları ihlalidir. Kadınlara yönelik şiddet milliyet, etnik köken, nesil ve hiçbir toplum kesimini ayırt etmeksizin gerçekleşmekte, hayatlara mal olmakta, aileleri ve toplumları parçalamaktadır.

 

Her gün tüm dünyada 137 kadın, eşleri, aile üyeleri veya tanıdıkları biri tarafından öldürülmektedir.

 

Ülkemizde; 2018 yılında 440, 2019 yılında 474 ve 2020 yılının ilk beş ayında 135 kadın erkekler tarafından öldürülmüştür. İşlenen her bir cinayet ile insanlık katledilmiştir. Birçok olayda kadınların öldürülmesi, uzun süre devam eden şiddetin sonucudur.

 

Toplumun tüm üyeleri olarak her birimiz, bu önlenebilir kötülüğü durdurmak, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetten arınmış bir toplum amacına ulaşmak için çaba sarf etmeliyiz. Üzülerek belirtmemiz gerekirse; kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik şiddetten ve kötü davranıştan uzak bir şekilde yaşayana kadar, eşit ve adil bir dünyada yaşadığımızı tam olarak söyleyemeyiz.

 

Yaşanılan son cinayet olayının kurbanı Zeynep Şenpınar’a, Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

 

Adli sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.“ denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.