Mutlaka görülmeye değer tekne evleri!

Mekanlar 19.05.2020 - 09:56, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Mutlaka görülmeye değer tekne evleri!

Muhteşem bir manzarada konumlanan ve eski bir su kabilesinin tekne evlerinden esinlenen ahşap kulübeler, kazıklar üzerinde nehrin kıyısında yüzüyor.

Çin, Hangzhou'da, Fuchun Nehri kıyısında, New Century Wonderland Resort için tasarlanan tekne evler, The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art (CAALADI Architects) tarafından tasarlandı.   Tekne ev konsepti, eski Ming hanedanı ve orta Qing arasındaki birkaç yüz yıl boyunca, tekne evlerde yaşayan “dokuz balıkçı ailesi” adlı bir su kabilesinden geliyor.Tatil köyünün bir parçası olarak tasarlanan beş tekne ev, ağaçların arasından göle uzanıyor ve hacimlerinin üçte ikisi suyun üstünde yüzüyor.Otel odası olarak kullanılan prefabrik ahşap kulübelerin her biri 50 metrekare alana sahiptir. Gökyüzünün, güneş ışığının, ağaçların gölgesinin tadını çıkarmak için her evin merkezinde çatı ışıklığı bulunuyor.     Tekne evin burnunda bulunan cam kapılar, gölün üzerine doğru uzanan büyük balkona açılıyor.Kulübelerin ana gövdesi gölün dibine sabitlenen çelik kazıklar üzerine oturuyor. Ahşap yapının elemanları, fabrikada prefabrik olarak üretildi ve sahada monte edildi.Taşıyıcı kemer kirişler sarı köknar ağacından yapılmıştır. Kemer çatının yüzeyi, doğal dokulu, kırmızı sedir karoları ile kaplandı.
Muhteşem bir manzarada konumlanan ve eski bir su kabilesinin tekne evlerinden esinlenen ahşap kulübeler, kazıklar üzerinde nehrin kıyısında yüzüyor.

Çin, Hangzhou'da, Fuchun Nehri kıyısında, New Century Wonderland Resort için tasarlanan tekne evler, The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art (CAALADI Architects) tarafından tasarlandı.

 

Tekne ev konsepti, eski Ming hanedanı ve orta Qing arasındaki birkaç yüz yıl boyunca, tekne evlerde yaşayan “dokuz balıkçı ailesi” adlı bir su kabilesinden geliyor.Tatil köyünün bir parçası olarak tasarlanan beş tekne ev, ağaçların arasından göle uzanıyor ve hacimlerinin üçte ikisi suyun üstünde yüzüyor.Otel odası olarak kullanılan prefabrik ahşap kulübelerin her biri 50 metrekare alana sahiptir. Gökyüzünün, güneş ışığının, ağaçların gölgesinin tadını çıkarmak için her evin merkezinde çatı ışıklığı bulunuyor.

 

 

Tekne evin burnunda bulunan cam kapılar, gölün üzerine doğru uzanan büyük balkona açılıyor.Kulübelerin ana gövdesi gölün dibine sabitlenen çelik kazıklar üzerine oturuyor. Ahşap yapının elemanları, fabrikada prefabrik olarak üretildi ve sahada monte edildi.Taşıyıcı kemer kirişler sarı köknar ağacından yapılmıştır. Kemer çatının yüzeyi, doğal dokulu, kırmızı sedir karoları ile kaplandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.