IMDb Puanı Yüksek Türk Filmleri!

DİZİ - FİLM 06.05.2020 - 10:21, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

IMDb Puanı Yüksek Türk Filmleri!

Türk Sinema tarihine damgasını vuran gelmiş geçmiş en iyi filmleri listeledik.

Kabadayı (2007) - (IMDB - 7.8)   Tanınan, saygı duyulan eski kabadayılardan olan Ali Osman ve onun tam zıttı karakteriyle tek amacı piyasada kendine yer edinmek olan Devran'ın karşı karşıya gelmesi an meselesidir. Onları karşı karşıya getirecek olan da birisinin sevdiklerini koruma arzusu, diğerinin de aşık olduğu kadını geri alabilmek için her türlü psliği yapmaya hazır olmasıdır.   Kelebeğin Rüyası (2013) - (IMDB - 7.8)   Film iki genç şairin (Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu) şiir, sanat ve edebiyatın henüz filizlendiği bi yer olan Zonguldak'ta zor bir sorumluluğu üstlenmesiyle topluma da şiir sevdirmeye çalışmasını ve bunun yanı sıra sağlık sorunlarıyla didişirken, gelişen bir aşk hikayesini konu alıyor.   Dedemin İnsanları (2011) - (IMDB - 8.0)   Mübadele ile henüz yedi yaşındayken Girit'ten İzmir'e göç etmek zorunda kalan Mehmet Bey ve onun 10 yaşındaki torunu Ozan'ın hikayesini anlatan "Dedemin İnsanları" mübadelenin insanların yaşamlarında yarattığı tahribata, azınlık ve öteki olmanın anlamına değiniyor.   Devrim Arabaları (2008) - (IMDB - 8.0)   Devlet Başkanı Cemal Gürsel tamamıyla yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder. Bu iş için görevlendirilen 23 mühendisin otomobili Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirmesi gerekmektedir, yani "Devrim" yapabilmek için yalnızca 130 günleri vardır.   Bir azim ve inanç hikayesi olarak akıllarımıza kazınacak olan Devrim Arabaları; tüm zorluklara ve engellere rağmen bir başarı hikayesine dönüşebilecek midir? Devrim üretilebilmesi "başarı" için yeterli miydi ki, hele ki Türkiye'de... Kış Uykusu (2014) - (IMDB - 8.2)   Emekliliğini oyunculuktan elde etmiş olan Aydın, Orta Anadolu'da mütevazi bir otelde çalışarak sürdürür. Hayatında bir de kendisine ilgisiz davranan karısı Nihal'le kız kardeşi Necla vardır. Kasvetli ve durağan bir ortamda akan film, seyircinin dikkat kesileceği diyaloglara sahne oluyor.   Babam ve Oğlum (2005) - (IMDB - 8.3)   Diğer türler konusu kuşkulu fakat konu dram olduğunda çok başarılı filmler çıkabiliyor ülkemizden. Babam ve Oğlum da bu filmlerden birisi. Bize göre Çağan Irmak'ın zirve yaptığı filmdir. Türkiye'de en çok izlenen filmlerden birisidir.   KAYNAK: http://www.filmlegez.com
Türk Sinema tarihine damgasını vuran gelmiş geçmiş en iyi filmleri listeledik.

Kabadayı (2007) - (IMDB - 7.8)

 

Tanınan, saygı duyulan eski kabadayılardan olan Ali Osman ve onun tam zıttı karakteriyle tek amacı piyasada kendine yer edinmek olan Devran'ın karşı karşıya gelmesi an meselesidir. Onları karşı karşıya getirecek olan da birisinin sevdiklerini koruma arzusu, diğerinin de aşık olduğu kadını geri alabilmek için her türlü psliği yapmaya hazır olmasıdır.

 

Kelebeğin Rüyası (2013) - (IMDB - 7.8)

 

Film iki genç şairin (Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu) şiir, sanat ve edebiyatın henüz filizlendiği bi yer olan Zonguldak'ta zor bir sorumluluğu üstlenmesiyle topluma da şiir sevdirmeye çalışmasını ve bunun yanı sıra sağlık sorunlarıyla didişirken, gelişen bir aşk hikayesini konu alıyor.

 

Dedemin İnsanları (2011) - (IMDB - 8.0)

 

Mübadele ile henüz yedi yaşındayken Girit'ten İzmir'e göç etmek zorunda kalan Mehmet Bey ve onun 10 yaşındaki torunu Ozan'ın hikayesini anlatan "Dedemin İnsanları" mübadelenin insanların yaşamlarında yarattığı tahribata, azınlık ve öteki olmanın anlamına değiniyor.

 

Devrim Arabaları (2008) - (IMDB - 8.0)

 

Devlet Başkanı Cemal Gürsel tamamıyla yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder. Bu iş için görevlendirilen 23 mühendisin otomobili Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirmesi gerekmektedir, yani "Devrim" yapabilmek için yalnızca 130 günleri vardır.

 

Bir azim ve inanç hikayesi olarak akıllarımıza kazınacak olan Devrim Arabaları; tüm zorluklara ve engellere rağmen bir başarı hikayesine dönüşebilecek midir? Devrim üretilebilmesi "başarı" için yeterli miydi ki, hele ki Türkiye'de...


Kış Uykusu (2014) - (IMDB - 8.2)

 

Emekliliğini oyunculuktan elde etmiş olan Aydın, Orta Anadolu'da mütevazi bir otelde çalışarak sürdürür. Hayatında bir de kendisine ilgisiz davranan karısı Nihal'le kız kardeşi Necla vardır. Kasvetli ve durağan bir ortamda akan film, seyircinin dikkat kesileceği diyaloglara sahne oluyor.

 

Babam ve Oğlum (2005) - (IMDB - 8.3)

 

Diğer türler konusu kuşkulu fakat konu dram olduğunda çok başarılı filmler çıkabiliyor ülkemizden. Babam ve Oğlum da bu filmlerden birisi. Bize göre Çağan Irmak'ın zirve yaptığı filmdir. Türkiye'de en çok izlenen filmlerden birisidir.

 

KAYNAK: http://www.filmlegez.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.