İyi bir lider olmak isteyenlerin okuması gereken kitaplar!

YAŞAM 03.05.2020 - 14:31, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

İyi bir lider olmak isteyenlerin okuması gereken kitaplar!

İnsan yönetmek zor iştir, bunu hemen herkes kabul eder. İnsanların duygularını anlamak, onların kişiliklerini analiz etmek ve bunları yaparken adil olmak büyük beceri ister. Bu konuda uzun yıllar deneyimi olan kişiler bile zaman zaman insan yönetiminde zorlanır.

Daniel Pink – Drive: Nasıl Motive Oluruz? Nasıl Motive Ederiz?   Toplum olarak çalışma hayatıyla ilgili birtakım sorunlarımız mevcut. Bu kitapta Daniel Pink, çalışma hayatındaki isteksizlik ve motivasyon sorunlarını ele alıyor. Dünyanın en yenilikçi şirketlerindeki çalışma ortamlarını, şirket kültürlerini inceliyor ve bu şirketlerin çalışanlarını nasıl motive ettiklerini analiz ediyor.   Charles Duhigg – Alışkanlıkların Gücü   Herkesin bazı kötü alışkanlıkları vardır. Charles Duhigg, bu kitabında alışkanlıkların hayatımıza olan etkilerini inceliyor.   Dale Carnegie – Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı   Bu kitabı muhtemelen biliyorsunuzdur. İnsan ilişkileri konusunda klasikleşmiş bir eser olan  Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı pek çok başarılı ve ünlü ismin başucu eseridir.   Ashlee Vance – Elon Musk-Tesla, SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde   Elon Musk, tıpkı Steve Jobs gibi çalışanlarından çok şey bekleyen bir patrondur. Buna karşın yine Steve Jobs gibi çalışanlarından olağanüstü derecede olumlu sonuçlar alır Elon Musk.   Elon Musk’ın başarısının ardında yatan nedenleri detaylı bir biçimde öğrenebileceğiniz bu kitapta aynı zamanda Jobs hakkında söylenen ve Elon Musk’ın da başarılı bir şekilde uygulamayı başardığı “çarpık gerçek alanları” hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.   Hızlı ve Yavaş Düşünme, Daniel Kahneman   Nobel Ödüllü Kahnemann, bu kitabında bizleri akıllara durgunluk verecek bir zihin turuna çıkarıyor ve düşünme şeklimizi etkileyecek iki sistemi mercek altına alıyor. Sistem 1 olarak tanımladığı ilk düşünce sistemi; hızlı, sezgisel ve duygusal düşünmeyi ifade eder. Yazarımız, yavaş, kasıtlı ve mantık çerçevesindeki düşünce yapısını ise Sistem 2 olarak adlandırıyor. 
İnsan yönetmek zor iştir, bunu hemen herkes kabul eder. İnsanların duygularını anlamak, onların kişiliklerini analiz etmek ve bunları yaparken adil olmak büyük beceri ister. Bu konuda uzun yıllar deneyimi olan kişiler bile zaman zaman insan yönetiminde zorlanır.

Daniel Pink – Drive: Nasıl Motive Oluruz? Nasıl Motive Ederiz?

 

Toplum olarak çalışma hayatıyla ilgili birtakım sorunlarımız mevcut. Bu kitapta Daniel Pink, çalışma hayatındaki isteksizlik ve motivasyon sorunlarını ele alıyor. Dünyanın en yenilikçi şirketlerindeki çalışma ortamlarını, şirket kültürlerini inceliyor ve bu şirketlerin çalışanlarını nasıl motive ettiklerini analiz ediyor.

 

Charles Duhigg – Alışkanlıkların Gücü

 

Herkesin bazı kötü alışkanlıkları vardır. Charles Duhigg, bu kitabında alışkanlıkların hayatımıza olan etkilerini inceliyor.

 

Dale Carnegie – Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı

 

Bu kitabı muhtemelen biliyorsunuzdur. İnsan ilişkileri konusunda klasikleşmiş bir eser olan  Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı pek çok başarılı ve ünlü ismin başucu eseridir.

 

Ashlee Vance – Elon Musk-Tesla, SpaceX ve Muhteşem Geleceğin Peşinde

 

Elon Musk, tıpkı Steve Jobs gibi çalışanlarından çok şey bekleyen bir patrondur. Buna karşın yine Steve Jobs gibi çalışanlarından olağanüstü derecede olumlu sonuçlar alır Elon Musk.

 

Elon Musk’ın başarısının ardında yatan nedenleri detaylı bir biçimde öğrenebileceğiniz bu kitapta aynı zamanda Jobs hakkında söylenen ve Elon Musk’ın da başarılı bir şekilde uygulamayı başardığı “çarpık gerçek alanları” hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Hızlı ve Yavaş Düşünme, Daniel Kahneman

 

Nobel Ödüllü Kahnemann, bu kitabında bizleri akıllara durgunluk verecek bir zihin turuna çıkarıyor ve düşünme şeklimizi etkileyecek iki sistemi mercek altına alıyor. Sistem 1 olarak tanımladığı ilk düşünce sistemi; hızlı, sezgisel ve duygusal düşünmeyi ifade eder. Yazarımız, yavaş, kasıtlı ve mantık çerçevesindeki düşünce yapısını ise Sistem 2 olarak adlandırıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.