Dünyanın zehir saçan tehlikeli bölgeleri!

SAĞLIK 02.05.2020 - 13:16, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Dünyanın zehir saçan tehlikeli bölgeleri!

Dünya üzerinde binlerce yıl öncesinde oluşan ve günümüze kadar zehrini saçmaya devam eden yerler var. Peki, kirliliği ile ölüm saçan dünyanın en tehlikeli bu yerleri nereler?

Yamuna Nehri   Hükümetin nehri temizlemek için ciddi girişimlerde bulunulmasına rağmen, Hindistan'daki Yamuna Nehri atıklarla kirletilmeye devam ediyor. Yeni Delhi şehri, günde 3.296 MLD kanalizasyonuna tek başına katkıda bulunuyor. Bu çok fazla bir miktar. Büyük Pasifik Çöp Kovası   Teksas’ın üzerinde yer alan bir ada. Pasifik Okyanusu’nun otuz metre derinliğinde yüzen bu ada ağırlıklı olarak plastik atıklar ile dolup taşmaktadır.  Rondonia, Brezilya    Burası, Amazon Yağmur Ormanı'nın en deforme olmuş bölgesidir. Binlerce dönümlük alanda binlerce ağaç kesilmiş ve yakılmıştır. Binlerce dönümlük yeşil alanlara insanlar yerleştirilmiştir! Linfen, Çin   Los Angeles, Linfen’deki hava kirliliğine kıyasla iyi bir yer olarak değerlendirilebilir. Linfen Dünyanın en kirli şehri olarak kabul edilir. Kirliliğin ardındaki sebep endüstriyel üretim ve otomobillere dayanmaktadır. Buradaki solunan hava o kadar kirli ki neredeyse insanların yüzünü kapkara bi hale getirebilir! Bugüne kadar Vapi’de 71.000 kadar insanın hayatını karartan 1.000’e yakın fabrika, şu anda hala faaliyet göstermektedir. Üretilen ürünler ise; böcek ilacından başka bir şey değil. Üretilen ilaçlardan kalan atıklar ise şehrin ortasına sorumsuzca bırakılıyor. İnsanın maskeyle dolaştığı ve gerekmedikçe dışarı çıkmadığı bir şehir. Arsenik, kurşun, karbonmonoksit karışımı burayı Çin’in en kirli şehri yapıyor. Zaten 2006’da dünyanın en kirli şehri de seçildi. Endüstriyel kirliliğe bağlı olarak 4,26 milyon insan hayatını kaybetmiştir. Fabrikalarda üretim devam ediyor. La Oraya, Peru   Bir Kuzey Amerika şirketi olan Doe Run tarafından işletilen bu kasabadaki kurşun eritme tesisi, şehri kirletmeye devam ediyor. Burada yaşayan tüm çocuklar için sağlık testi yapıldı ve kan dolaşımlarında kabul edilemez miktarlarda zehirle karşılaşıldı! Bu küçük yerde 1912’den buyana kurşun, çinko gibi ağır materyaller çıkartılıyor. Günümüze kadar 35.000 kişi öldü veya sakat kaldı. Bunun yanı sıra şu anda orada bulunan çocukların 99’unun kanlarında normalin 2 katı kadar kurşun bulunuyor. Bu da çocukların büyümelerini engelliyor. Karaçay Gölü, Rusya   Nükleer atık boşaltımından gelen radyasyon miktarı o kadar güçlü ki, bir kişi bölgede bir saat içinde ölebiliyor. Kanser, nükleer tesislerdeki işçiler arasında çok büyük bir sorundur. Bu çevrede birçok hasarlı doğuma ve lösemiye rastlanmaktadır. Ayrıca bu bölgedeki hava ve nehir sularında radyoaktivitenin yayılmasıyla ilgili bir endişeler de var.  Uzay   İnsanlar uzayda da büyük bir kirlilik yaratmayı başardı. 4 milyon yıldan fazla yer kalıntısı gibi. Ayrıca yörüngede bulunan boş uzay araçları da cabası.
Dünya üzerinde binlerce yıl öncesinde oluşan ve günümüze kadar zehrini saçmaya devam eden yerler var. Peki, kirliliği ile ölüm saçan dünyanın en tehlikeli bu yerleri nereler?

Yamuna Nehri

 

Hükümetin nehri temizlemek için ciddi girişimlerde bulunulmasına rağmen, Hindistan'daki Yamuna Nehri atıklarla kirletilmeye devam ediyor. Yeni Delhi şehri, günde 3.296 MLD kanalizasyonuna tek başına katkıda bulunuyor. Bu çok fazla bir miktar.


Büyük Pasifik Çöp Kovası

 

Teksas’ın üzerinde yer alan bir ada. Pasifik Okyanusu’nun otuz metre derinliğinde yüzen bu ada ağırlıklı olarak plastik atıklar ile dolup taşmaktadır. 


Rondonia, Brezilya 

 

Burası, Amazon Yağmur Ormanı'nın en deforme olmuş bölgesidir. Binlerce dönümlük alanda binlerce ağaç kesilmiş ve yakılmıştır. Binlerce dönümlük yeşil alanlara insanlar yerleştirilmiştir!


Linfen, Çin

 

Los Angeles, Linfen’deki hava kirliliğine kıyasla iyi bir yer olarak değerlendirilebilir. Linfen Dünyanın en kirli şehri olarak kabul edilir. Kirliliğin ardındaki sebep endüstriyel üretim ve otomobillere dayanmaktadır. Buradaki solunan hava o kadar kirli ki neredeyse insanların yüzünü kapkara bi hale getirebilir! Bugüne kadar Vapi’de 71.000 kadar insanın hayatını karartan 1.000’e yakın fabrika, şu anda hala faaliyet göstermektedir. Üretilen ürünler ise; böcek ilacından başka bir şey değil. Üretilen ilaçlardan kalan atıklar ise şehrin ortasına sorumsuzca bırakılıyor. İnsanın maskeyle dolaştığı ve gerekmedikçe dışarı çıkmadığı bir şehir. Arsenik, kurşun, karbonmonoksit karışımı burayı Çin’in en kirli şehri yapıyor. Zaten 2006’da dünyanın en kirli şehri de seçildi. Endüstriyel kirliliğe bağlı olarak 4,26 milyon insan hayatını kaybetmiştir. Fabrikalarda üretim devam ediyor.


La Oraya, Peru

 

Bir Kuzey Amerika şirketi olan Doe Run tarafından işletilen bu kasabadaki kurşun eritme tesisi, şehri kirletmeye devam ediyor. Burada yaşayan tüm çocuklar için sağlık testi yapıldı ve kan dolaşımlarında kabul edilemez miktarlarda zehirle karşılaşıldı! Bu küçük yerde 1912’den buyana kurşun, çinko gibi ağır materyaller çıkartılıyor. Günümüze kadar 35.000 kişi öldü veya sakat kaldı. Bunun yanı sıra şu anda orada bulunan çocukların 99’unun kanlarında normalin 2 katı kadar kurşun bulunuyor. Bu da çocukların büyümelerini engelliyor.


Karaçay Gölü, Rusya

 

Nükleer atık boşaltımından gelen radyasyon miktarı o kadar güçlü ki, bir kişi bölgede bir saat içinde ölebiliyor. Kanser, nükleer tesislerdeki işçiler arasında çok büyük bir sorundur. Bu çevrede birçok hasarlı doğuma ve lösemiye rastlanmaktadır. Ayrıca bu bölgedeki hava ve nehir sularında radyoaktivitenin yayılmasıyla ilgili bir endişeler de var. 


Uzay

 

İnsanlar uzayda da büyük bir kirlilik yaratmayı başardı. 4 milyon yıldan fazla yer kalıntısı gibi. Ayrıca yörüngede bulunan boş uzay araçları da cabası.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.