Kitaptan Sinemaya Uyarlanan Aşk Filmleri!

DİZİ - FİLM 17.04.2020 - 11:21, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Kitaptan Sinemaya Uyarlanan Aşk Filmleri!

Belki kitabını okudunuz, belki filmini izlediniz, ikisinde de farklı duygular hissettiniz. Aşk filmlerinin bir çoğu aslında kitaplardan uyarlanmış halleridir. İşte, kitaptan sinemaya uyarlanan aşk filmleri...

Kolera Günlerinde Aşk / Love in the Time of Cholera    Gabriel García Márquez'in romanından uyarlanan film, Florentino Ariza'nın aşkını, kavuşamamasını ve bekleyişini anlatır.   Forrest Gump   Winston Groom romanından uyarlama Forrest Gump, zeka seviyesi düşük bir adamın zamanla gelişen olaylar zincirinde yaşadıklarını anlatıyor.   Aşkın Büyüsü/ Water for Elephants   Sara Gruen'in 3.romanından uyarlanan film, Veterinerlik okuyan Jacop Jankowski'nin ailesini trafik kazasında kaybetmesiyle eğitimini bırakıp, gezici bir sirk trenine katılması ve orada yaşadıklarını anlatıyor.   Aşkın Gücü/ What Dreams May Come   Richard Matheson'ın romanından uyarlanan filmde Chris ve Annie birbirine aşık bir çifttir. Trafik kazası sonucu çocuklarını kaybedince Annie eski mutluluklarını bir daha asla bulamayacaklarını düşünür. Chris ise karısını bu buhrandan kurtarmaya çalışacaktır.   Bir Gün/ One Day   David Nicholls'ın romanından uyarlanan filmde Emma ve Dexter'ın her 15 Temmuz'da yaşadıkları ilişkileri aktarılıyor.   Not: Seni Seviyorum/ P.S. I Love You   Cecelia Ahern romanından uyarlanan film, bir adamın öldükten sonra karısına mektuplar ile hayata tutunmayı öğretmesini ele alır.   Beni Asla Bırakma/ Never Let Me Go   Kazuo Ishiguro'nun aynı isimli romanından uyarlanan filmde yatılı okulda büyüyen üç arkadaşın çocukluktan ergenliğe geçişlerini ve önceden çizilen kaderleriyle yüzleşmelerini aktarır.   İnci Küpeli Kız/ Girl with a Pearl Earring   Tracy Chevalier’in romanından uyarlanan film, Hollandalı ressam Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kız tablosunun yaratılış süreci sırasında gerçekleşen olayları ekrana taşıyor.   Jane Eyre   Charlotte Brontë'nin dünya klasikleri arasında yerini alan kitabından uyarlanan film Jane Eyre'in çocukluğundan itibaren yaşadığı zor hayatı ve aşkını anlatır.   Aşk ve Gurur/ Pride & Prejudice   Jane Austen'ın kitabından uyarlanan film gurur ve aşkın hakim olduğu genç kız kardeşlerin hayat hikayesini anlatıyor.   İngiliz Hasta/ The English Patient    9 Oscar sahibi bir film olan İngiliz Hasta, Michael Ondaatje'nin romanından uyarlanan ve II.Dünya Savaşı sırasında İtalya'da yaşanan aşk ve savaşın izlerini anlatıyor.   Kaynak: http://www.filmlegez.com 
Belki kitabını okudunuz, belki filmini izlediniz, ikisinde de farklı duygular hissettiniz. Aşk filmlerinin bir çoğu aslında kitaplardan uyarlanmış halleridir. İşte, kitaptan sinemaya uyarlanan aşk filmleri...

Kolera Günlerinde Aşk / Love in the Time of Cholera 

 

Gabriel García Márquez'in romanından uyarlanan film, Florentino Ariza'nın aşkını, kavuşamamasını ve bekleyişini anlatır.

 

Forrest Gump

 

Winston Groom romanından uyarlama Forrest Gump, zeka seviyesi düşük bir adamın zamanla gelişen olaylar zincirinde yaşadıklarını anlatıyor.

 

Aşkın Büyüsü/ Water for Elephants

 

Sara Gruen'in 3.romanından uyarlanan film, Veterinerlik okuyan Jacop Jankowski'nin ailesini trafik kazasında kaybetmesiyle eğitimini bırakıp, gezici bir sirk trenine katılması ve orada yaşadıklarını anlatıyor.

 

Aşkın Gücü/ What Dreams May Come

 

Richard Matheson'ın romanından uyarlanan filmde Chris ve Annie birbirine aşık bir çifttir. Trafik kazası sonucu çocuklarını kaybedince Annie eski mutluluklarını bir daha asla bulamayacaklarını düşünür. Chris ise karısını bu buhrandan kurtarmaya çalışacaktır.

 

Bir Gün/ One Day

 

David Nicholls'ın romanından uyarlanan filmde Emma ve Dexter'ın her 15 Temmuz'da yaşadıkları ilişkileri aktarılıyor.

 

Not: Seni Seviyorum/ P.S. I Love You

 

Cecelia Ahern romanından uyarlanan film, bir adamın öldükten sonra karısına mektuplar ile hayata tutunmayı öğretmesini ele alır.

 

Beni Asla Bırakma/ Never Let Me Go

 

Kazuo Ishiguro'nun aynı isimli romanından uyarlanan filmde yatılı okulda büyüyen üç arkadaşın çocukluktan ergenliğe geçişlerini ve önceden çizilen kaderleriyle yüzleşmelerini aktarır.

 

İnci Küpeli Kız/ Girl with a Pearl Earring

 

Tracy Chevalier’in romanından uyarlanan film, Hollandalı ressam Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kız tablosunun yaratılış süreci sırasında gerçekleşen olayları ekrana taşıyor.

 

Jane Eyre

 

Charlotte Brontë'nin dünya klasikleri arasında yerini alan kitabından uyarlanan film Jane Eyre'in çocukluğundan itibaren yaşadığı zor hayatı ve aşkını anlatır.

 

Aşk ve Gurur/ Pride & Prejudice

 

Jane Austen'ın kitabından uyarlanan film gurur ve aşkın hakim olduğu genç kız kardeşlerin hayat hikayesini anlatıyor.

 

İngiliz Hasta/ The English Patient 

 

9 Oscar sahibi bir film olan İngiliz Hasta, Michael Ondaatje'nin romanından uyarlanan ve II.Dünya Savaşı sırasında İtalya'da yaşanan aşk ve savaşın izlerini anlatıyor.

 

Kaynak: http://www.filmlegez.com 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.