Gelmiş geçmiş en iyi mini diziler!

DİZİ - FİLM 16.04.2020 - 09:50, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Gelmiş geçmiş en iyi mini diziler!

Dizi dünyasının gelmiş geçmiş en iyi Mini Dizilerini listeledik. Sadece bir kaç bölümüyle bile izleyici rekorları kıran en iyi mini diziler sizlerle.

War And Peace (2016) – IMDb: 8.2   2016 yılında vizyona giren mini TV dizisi War and Peace 6 bölümde tüm hikayesini anlatmıştır. Dünyanın en büyük komutanlarından Napolyon’un en güçlü olduğu yılları ele alan dizi bu sırada büyük bir çöküntü yaşayan beş büyük Rus ailesinin hikayesini anlatmaktadır. Dizinin başrollerinde Lily James, Paul Dano ve James Norton gibi ünlü aktörler yer almıştır.   The Lost Room (2006) – IMDb: 8.2   Christopher Leone’nin dizi tarihine damga vuran 3 bölümlük mini dizisi The Lost Room’un başrollerinde Peter Krause, Julianna Margulies ve Kevin Pollak yer almıştır. Dizide son derece mükemmel bir senaryoyla kurgulanmış bir dedektiflik hikayesi anlatılmıştır.  İzleyenlerinin birçoğunu büyük bir sinir harbi içerisinde bırakan fantastik dizide başarılı yönetmen Leone ortaya koymak istediği başarıyı elde etmiştir.   Börü (2018) – IMDb: 8.2   Türk sinemasına Dağ ve Dağ 2 filmleriyle damga vuran ünlü yönetmen Alper Çağlar yine aynı yıl yayınlanan sinema filmi “Börü” den esinlenerek bu mini diziyi ortaya koymuştur. Sadece 6 bölüm süren dizide Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu ve Murat Arkın başta olmak üzere daha birçok ünlü oyuncu rol almıştır. Dizide 2014 yılından beri ateş çemberi haline gelen Orta Doğuda birçok kahramanlık maceralarına imza atan Polis Özel Harekatın seçkin timlerinden birinin hikayelerini konu edinmiştir.    11.22.63 (2016) – IMDb: 8.2   Bilim kurgu türünde dikkat çeken yapımlardan biri olan 11.22.63 isimli mini dizinin senaryosunu J.J Abrams ve Stephen King yazmıştır. Dizide bir zaman yolculuğu hikayesi anlatılmakta olup İngilizce öğretmeni olan Jake Epping’in zaman makinesi sayesinde John F. Kennedy suikastını engellemek için zamanda geriye gitmesi anlatılmıştır. Ancak olaylar Epping’in planladığı gibi gitmeyecek ve hatta bir aşk hikayesi de yaşar.   Angels in America (2003) – IMDb: 8.2   Başrollerinde Al Pacino, Meryl Streep ve Emma Thompson’un rol aldığı mini dizi “Angels in America” 1980’li yıllarda geçen bir hikayeyi konu edinmiştir. Ünlü yönetmen Mike Nichols’un en iyi yapımlarından biri olan Angels in America’nın senaryosunu Tony Kushner yazmıştır.   The Pacific (2010) – IMDb: 8.3   İkinci Dünya Savaşı konulu en iyi dizlerden biri olan The Pacific 10 bölümlük bir mini dizi olup Amerikan Deniz Kuvvetleri’nin Pasifik Cephesinde Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetlerine karşı verdiği mücadeleyi anlatmıştır. Dizinin oyuncu kadrosunda James Badge Dale, Joseph Mazzello ve Jon Seda yer almıştır.   Millennium (2010) – IMDb: 8.4   Gerilim severlere şiddetle tavsiye ettiğimiz mini dizi Millennium’da gazeteci Mikael Blomkvist ve hacker Lisbeth Salander’in maceraları anlatılmaktadır. Başrollerinde Michael Nyqvist, Noomi Rapace ve Lena Endre’nin rol aldığı dizinin yönetmenliğini Nikolaj Arcel ve Rasmus Heisterberg yapmıştır.
Dizi dünyasının gelmiş geçmiş en iyi Mini Dizilerini listeledik. Sadece bir kaç bölümüyle bile izleyici rekorları kıran en iyi mini diziler sizlerle.

War And Peace (2016) – IMDb: 8.2

 

2016 yılında vizyona giren mini TV dizisi War and Peace 6 bölümde tüm hikayesini anlatmıştır. Dünyanın en büyük komutanlarından Napolyon’un en güçlü olduğu yılları ele alan dizi bu sırada büyük bir çöküntü yaşayan beş büyük Rus ailesinin hikayesini anlatmaktadır. Dizinin başrollerinde Lily James, Paul Dano ve James Norton gibi ünlü aktörler yer almıştır.

 

The Lost Room (2006) – IMDb: 8.2

 

Christopher Leone’nin dizi tarihine damga vuran 3 bölümlük mini dizisi The Lost Room’un başrollerinde Peter Krause, Julianna Margulies ve Kevin Pollak yer almıştır. Dizide son derece mükemmel bir senaryoyla kurgulanmış bir dedektiflik hikayesi anlatılmıştır.  İzleyenlerinin birçoğunu büyük bir sinir harbi içerisinde bırakan fantastik dizide başarılı yönetmen Leone ortaya koymak istediği başarıyı elde etmiştir.

 

Börü (2018) – IMDb: 8.2

 

Türk sinemasına Dağ ve Dağ 2 filmleriyle damga vuran ünlü yönetmen Alper Çağlar yine aynı yıl yayınlanan sinema filmi “Börü” den esinlenerek bu mini diziyi ortaya koymuştur. Sadece 6 bölüm süren dizide Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu ve Murat Arkın başta olmak üzere daha birçok ünlü oyuncu rol almıştır. Dizide 2014 yılından beri ateş çemberi haline gelen Orta Doğuda birçok kahramanlık maceralarına imza atan Polis Özel Harekatın seçkin timlerinden birinin hikayelerini konu edinmiştir.

 

 11.22.63 (2016) – IMDb: 8.2

 

Bilim kurgu türünde dikkat çeken yapımlardan biri olan 11.22.63 isimli mini dizinin senaryosunu J.J Abrams ve Stephen King yazmıştır. Dizide bir zaman yolculuğu hikayesi anlatılmakta olup İngilizce öğretmeni olan Jake Epping’in zaman makinesi sayesinde John F. Kennedy suikastını engellemek için zamanda geriye gitmesi anlatılmıştır. Ancak olaylar Epping’in planladığı gibi gitmeyecek ve hatta bir aşk hikayesi de yaşar.

 

Angels in America (2003) – IMDb: 8.2

 

Başrollerinde Al Pacino, Meryl Streep ve Emma Thompson’un rol aldığı mini dizi “Angels in America” 1980’li yıllarda geçen bir hikayeyi konu edinmiştir. Ünlü yönetmen Mike Nichols’un en iyi yapımlarından biri olan Angels in America’nın senaryosunu Tony Kushner yazmıştır.

 

The Pacific (2010) – IMDb: 8.3

 

İkinci Dünya Savaşı konulu en iyi dizlerden biri olan The Pacific 10 bölümlük bir mini dizi olup Amerikan Deniz Kuvvetleri’nin Pasifik Cephesinde Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetlerine karşı verdiği mücadeleyi anlatmıştır. Dizinin oyuncu kadrosunda James Badge Dale, Joseph Mazzello ve Jon Seda yer almıştır.

 

Millennium (2010) – IMDb: 8.4

 

Gerilim severlere şiddetle tavsiye ettiğimiz mini dizi Millennium’da gazeteci Mikael Blomkvist ve hacker Lisbeth Salander’in maceraları anlatılmaktadır. Başrollerinde Michael Nyqvist, Noomi Rapace ve Lena Endre’nin rol aldığı dizinin yönetmenliğini Nikolaj Arcel ve Rasmus Heisterberg yapmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.