Yüzme bilmeyenlerin bile batmadığı göl!

Mekanlar 29.03.2020 - 13:38, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Yüzme bilmeyenlerin bile batmadığı göl!

Bir zamanlar Lisan Denizi'nin bir parçası olan ancak suların çekilmesiyle göle dönüşen Ölüdeniz diğer adıyla Lut Gölü, özellikle yüzme bilmeyenlerin uğrak noktası.

İsrail, Filistin ve Ürdün arasında kalan bu göl bugün dünyanın en tuzlu üçüncü gölü.   Ölüdeniz ya da diğer adıyla Lut Gölü, İsrail, Filistin ve Ürdün'ün kesiştiği bir konumda yer alıyor.   Asya ve Afrika'nın birbirine en çok yaklaştığı bölgede bulunan göl, bir zamanlar Lisan Denizi'nin bir parçasıydı.   Suların çekilmesiyle göle dönüşen Ölüdeniz, günümüzde dünyanın en özel bölgelerinden biri olarak bilinir.   Yüzde 33'e ulaşan tuz oranıyla Ölüdeniz, dünyadaki en tuzlu üçüncü su kaynağıdır.   Tuzlu olarak bilinen Adeniz'de bu oranın ortalama yüzde 3 olduğunu hatırlatalım.   Antarktika'daki Don Juan Gölü (40) ve Asal Gölü (35) tuz oranı bakımından Ölüdeniz'i geçebilen iki yerdir.   Normalin üzerinde tuz yoğunluğu ile bilinen tarihi göl, suyundaki minerallerin tedavi edici özellikleri sayesinde her yıl dünyanın dört bir köşesinden binlerce turisti kendisine çekiyor.
Bir zamanlar Lisan Denizi'nin bir parçası olan ancak suların çekilmesiyle göle dönüşen Ölüdeniz diğer adıyla Lut Gölü, özellikle yüzme bilmeyenlerin uğrak noktası.

İsrail, Filistin ve Ürdün arasında kalan bu göl bugün dünyanın en tuzlu üçüncü gölü.

 

Ölüdeniz ya da diğer adıyla Lut Gölü, İsrail, Filistin ve Ürdün'ün kesiştiği bir konumda yer alıyor.

 

Asya ve Afrika'nın birbirine en çok yaklaştığı bölgede bulunan göl, bir zamanlar Lisan Denizi'nin bir parçasıydı.

 

Suların çekilmesiyle göle dönüşen Ölüdeniz, günümüzde dünyanın en özel bölgelerinden biri olarak bilinir.

 

Yüzde 33'e ulaşan tuz oranıyla Ölüdeniz, dünyadaki en tuzlu üçüncü su kaynağıdır.

 

Tuzlu olarak bilinen Adeniz'de bu oranın ortalama yüzde 3 olduğunu hatırlatalım.

 

Antarktika'daki Don Juan Gölü (40) ve Asal Gölü (35) tuz oranı bakımından Ölüdeniz'i geçebilen iki yerdir.

 

Normalin üzerinde tuz yoğunluğu ile bilinen tarihi göl, suyundaki minerallerin tedavi edici özellikleri sayesinde her yıl dünyanın dört bir köşesinden binlerce turisti kendisine çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.