Af yasasının detayları belli oldu!

GÜNDEM 26.03.2020 - 10:52, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Af yasasının detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, af yasasıyla ilgili ilk görüşmeyi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile gerçekleştirdi.

Telekonferans yöntemiyle yapılan görüşmede Erdoğan, bir konuda çok net tavır koydu. Erdoğan; terör suçları, cinsel suçlar, cinayet ve uyuşturucu suçlarını işleyenlerin kesinlikle kapsam dışında bırakılmasını istedi.   Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'ye sıçramasının ardından yetkililer, cezaevlerini ilgilendiren infaz yasasını yeniden gündeme aldı. Kamuoyunda 'Af yasası' olarak bilinen yasa için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kabine üyeleri sıkı bir çalışma başlattı.   Çalışma kapsamında ilk görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında gerçekleşti. Salgın nedeniyle telekonferans yöntemiyle gerçekleşen görüşmede Erdoğan bir konuda tavrını çok net koydu. Erdoğan, 4 suçun kapsam dışı bırakılması ve affının olmaması konusunda ısrarcı oldu.   Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında görüşmenin detaylarına yer verdi. 'Erdoğan'ın kırmızı çizgisi ve tepki gösterdiği konu ne oldu?' başlıklı yazıda Erdoğan'ın kadına şiddet konusunda son derece hassas olduğu hatta bu konunun Erdoğan'ın kırmızı çizgisi olduğu vurgulandı. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, terör suçları, cinsel suçlar, cinayet ve uyuşturucu suçlarını işleyenlerin kesinlikle kapsam dışında bırakılmasını istedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, af yasasıyla ilgili ilk görüşmeyi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile gerçekleştirdi.

Telekonferans yöntemiyle yapılan görüşmede Erdoğan, bir konuda çok net tavır koydu. Erdoğan; terör suçları, cinsel suçlar, cinayet ve uyuşturucu suçlarını işleyenlerin kesinlikle kapsam dışında bırakılmasını istedi.

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'ye sıçramasının ardından yetkililer, cezaevlerini ilgilendiren infaz yasasını yeniden gündeme aldı. Kamuoyunda 'Af yasası' olarak bilinen yasa için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kabine üyeleri sıkı bir çalışma başlattı.

 


Çalışma kapsamında ilk görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında gerçekleşti. Salgın nedeniyle telekonferans yöntemiyle gerçekleşen görüşmede Erdoğan bir konuda tavrını çok net koydu. Erdoğan, 4 suçun kapsam dışı bırakılması ve affının olmaması konusunda ısrarcı oldu.

 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında görüşmenin detaylarına yer verdi. 'Erdoğan'ın kırmızı çizgisi ve tepki gösterdiği konu ne oldu?' başlıklı yazıda Erdoğan'ın kadına şiddet konusunda son derece hassas olduğu hatta bu konunun Erdoğan'ın kırmızı çizgisi olduğu vurgulandı. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, terör suçları, cinsel suçlar, cinayet ve uyuşturucu suçlarını işleyenlerin kesinlikle kapsam dışında bırakılmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.