Facebook ve Instagram görüntü kalitesini düşürdü!

23.03.2020 - 11:18, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Facebook ve Instagram görüntü kalitesini düşürdü!

Facebook ve Instagram, koronavirüsle mücadele kapsamında Avrupa'daki video kalitesini düşürme kararı aldı.

İnsanlar evlerinde daha fazla vakit geçirdiği için atılan bu adımı daha önce de YouTube atmıştı.   Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan ve şu ana kadar 13.714 kişinin ölümüne neden olan yeni ölümcül koronavirüs (COVID-19) nedeniyle sosyal medya platformları ve çevrimiçi yayın platformları videolarındaki görüntü kalitesini azaltma kararı almaya devam ediyor.   Engadget'a konuşan bir Facebook yetkilisi, hem Facebook'un hem de Instagram'ın Avrupa'daki video bit hızlarını geçici olarak düşüreceğini açıkladı. Bu sayede bant genişliği kısıtlamalarının önüne geçileceğini ve insanların birbirleriyle iletişim halinde kalabileceği belirtiliyor.  
Facebook ve Instagram, koronavirüsle mücadele kapsamında Avrupa'daki video kalitesini düşürme kararı aldı.

İnsanlar evlerinde daha fazla vakit geçirdiği için atılan bu adımı daha önce de YouTube atmıştı.

 

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan ve şu ana kadar 13.714 kişinin ölümüne neden olan yeni ölümcül koronavirüs (COVID-19) nedeniyle sosyal medya platformları ve çevrimiçi yayın platformları videolarındaki görüntü kalitesini azaltma kararı almaya devam ediyor.

 

Engadget'a konuşan bir Facebook yetkilisi, hem Facebook'un hem de Instagram'ın Avrupa'daki video bit hızlarını geçici olarak düşüreceğini açıkladı. Bu sayede bant genişliği kısıtlamalarının önüne geçileceğini ve insanların birbirleriyle iletişim halinde kalabileceği belirtiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.