Kantaron çayının faydaları!

SAĞLIK 14.03.2020 - 11:32, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Kantaron çayının faydaları!

Yüzyıllardır ruh sağlığına şifa olması için kullanılan kantaron çayının birçok faydası bulunmakta.

Kantaron çayı nasıl yapılır?   1 bardak kaynamış suya 2 çay kaşığı kurutulmuş kantaron bitkisi ekleyin ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Biraz tatlandırmak için limon ya da bal katabilirsiniz.   Kantaron çayı ne kadar tüketilmeli?   Düzenli olarak 4-6 hafta boyunca günde 1 bardak tüketilmeli ve ardından 2 hafta ara verilmelidir.   Kantaron çayının faydaları nelerdir?   Ruh haline iyi gelir   Kantaron çayı uzun yıllar boyunca ruhsal, psikolojik sorunlara çözüm olarak antidepresan niteliğinde kullanılmıştır. Sinirleri yatıştırır, depresyona iyi gelir. Olaylara daha olumlu yönden bakmayı, hemen sinirlenmemeyi sağlar.   Strese iyi gelir   Günümüzde en çok yaşadığımız sorunlardan biri olan stresi rahatlatmaya yarar. Strese bağlı olan kaygı, uykusuzluk gibi sorunları da giderir.   Cilde iyi gelir   Kantaron çayının hücre yenileyici özelliği bulunmaktadır. Bu sayede ciltte oluşmuş yara, yanık ya da sivilce izlerinin giderilmesinde büyük fayda sağlar. Aynı zamanda sivilce oluşumunu da önler.   İltihap gidericidir   Antiseptik özelliği sayesinde mikrop ve bakterilere karşı vücudu korur. Vücutta oluşan iltihapların daha hızlı giderilmesini sağlar.   Sindirim sistemini rahatlatır   Bağırsak ve mide problemlerinin tedavi sürecinde destekleyicidir. Karın ağrısı ve iştahsızlık gibi sorunların da önüne geçer.   Hormonları dengeler   Tiroit de dahil olmak üzere birçok hormon üzerinde dengeleyici etkisi vardır. Özellikle tiroid hastalarına önerilir. Menapoz döneminde hormonsal dengesizliklerden oluşan ağrıları gidermeye yardımcı olur.   Adet sancılarını hafifletir   Kantaron çayını geceleri yatmadan önce içen kadınlar, adet dönemlerini daha sancısız geçirebilirler.   Ağrı kesicidir   Kantaron çayı doğal bir ağrı kesicidir. İçeriğinde bulunan antioksidan ve anti inflamatuar sayesinde eklem ağrılarını, kas ağrılarını, gut hastalığından kaynaklanan ağrıları gidermede etkilidir.   Mide sağlığına iyi gelir   Düzenli olarak tüketildiğinde hazmı kolaylaştırır ve mide sorunlarını önler. Ülser, gastrit gibi mide sorunlarına iyi gelir.   Kansere karşı savaşır   Kantaron çayı antioksidan, anti inflamatuar ve antiseptik özellikleri sayesinde kansere karşı korur, kanserli hücrelerin büyüyüp çoğalmasını önler.   Solunum sistemini rahatlatır   Grip ve nezle gibi soğuk algınlıklarında boğazı rahatlatır, balgam söktürücüdür. Aynı zamanda bu hastalıklara yakalanmamak adına günde bir küçük fincanda kantaron çayı içebilirsiniz.   Baş ağrısını giderir   Ağrı kesici özellikleriyle bilinen kantaron çayından bir fincan içmek baş ağrısının geçmesine yardımcı olur.   Ateş düşürücüdür   Kantaron çayı ateş düşürücüdür ve hastalık etkilerini yatıştırıcı özelliktedir.  
Yüzyıllardır ruh sağlığına şifa olması için kullanılan kantaron çayının birçok faydası bulunmakta.

Kantaron çayı nasıl yapılır?

 

1 bardak kaynamış suya 2 çay kaşığı kurutulmuş kantaron bitkisi ekleyin ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz. Biraz tatlandırmak için limon ya da bal katabilirsiniz.

 

Kantaron çayı ne kadar tüketilmeli?

 

Düzenli olarak 4-6 hafta boyunca günde 1 bardak tüketilmeli ve ardından 2 hafta ara verilmelidir.

 

Kantaron çayının faydaları nelerdir?

 

Ruh haline iyi gelir

 

Kantaron çayı uzun yıllar boyunca ruhsal, psikolojik sorunlara çözüm olarak antidepresan niteliğinde kullanılmıştır. Sinirleri yatıştırır, depresyona iyi gelir. Olaylara daha olumlu yönden bakmayı, hemen sinirlenmemeyi sağlar.

 

Strese iyi gelir

 

Günümüzde en çok yaşadığımız sorunlardan biri olan stresi rahatlatmaya yarar. Strese bağlı olan kaygı, uykusuzluk gibi sorunları da giderir.

 

Cilde iyi gelir

 

Kantaron çayının hücre yenileyici özelliği bulunmaktadır. Bu sayede ciltte oluşmuş yara, yanık ya da sivilce izlerinin giderilmesinde büyük fayda sağlar. Aynı zamanda sivilce oluşumunu da önler.

 

İltihap gidericidir

 

Antiseptik özelliği sayesinde mikrop ve bakterilere karşı vücudu korur. Vücutta oluşan iltihapların daha hızlı giderilmesini sağlar.

 

Sindirim sistemini rahatlatır

 

Bağırsak ve mide problemlerinin tedavi sürecinde destekleyicidir. Karın ağrısı ve iştahsızlık gibi sorunların da önüne geçer.

 

Hormonları dengeler

 

Tiroit de dahil olmak üzere birçok hormon üzerinde dengeleyici etkisi vardır. Özellikle tiroid hastalarına önerilir. Menapoz döneminde hormonsal dengesizliklerden oluşan ağrıları gidermeye yardımcı olur.

 

Adet sancılarını hafifletir

 

Kantaron çayını geceleri yatmadan önce içen kadınlar, adet dönemlerini daha sancısız geçirebilirler.

 

Ağrı kesicidir

 

Kantaron çayı doğal bir ağrı kesicidir. İçeriğinde bulunan antioksidan ve anti inflamatuar sayesinde eklem ağrılarını, kas ağrılarını, gut hastalığından kaynaklanan ağrıları gidermede etkilidir.

 

Mide sağlığına iyi gelir

 

Düzenli olarak tüketildiğinde hazmı kolaylaştırır ve mide sorunlarını önler. Ülser, gastrit gibi mide sorunlarına iyi gelir.

 

Kansere karşı savaşır

 

Kantaron çayı antioksidan, anti inflamatuar ve antiseptik özellikleri sayesinde kansere karşı korur, kanserli hücrelerin büyüyüp çoğalmasını önler.

 

Solunum sistemini rahatlatır

 

Grip ve nezle gibi soğuk algınlıklarında boğazı rahatlatır, balgam söktürücüdür. Aynı zamanda bu hastalıklara yakalanmamak adına günde bir küçük fincanda kantaron çayı içebilirsiniz.

 

Baş ağrısını giderir

 

Ağrı kesici özellikleriyle bilinen kantaron çayından bir fincan içmek baş ağrısının geçmesine yardımcı olur.

 

Ateş düşürücüdür

 

Kantaron çayı ateş düşürücüdür ve hastalık etkilerini yatıştırıcı özelliktedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.