Dünyanın en tehlikeli meslekleri!

12.03.2020 - 17:36, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Dünyanın en tehlikeli meslekleri!

Bazı insanlara göre çalışmak işe gitmek her gün tehlikeyle karşı karşıya kalmak demek çünkü birilerinin yapması gereken çalışma şartları oldukça zor ve çok tehlikeli olan işler bunlar.

Kamyon Şoförlüğü   Kamyon şoförleri genelde diğer araçların yaptığı hataları önlemeye çalışırken kaza yaparlar. Bu da istatistiklere göre kazaların 70 ini oluşturur.   Çatı Tamircileri   Zor mesleklerden biridir. Güvenlik açısından da oldukça ihmaller yaşanmaktadır. Çatıdan yada iskeleden düşmek en çok rastlanan kaza tiplerindendir.   Çiftlik Çalışanları   Çalışma saatlerinin uzun olması, kullanılan aletlerin tehlikeli olması kazaya sebebiyet veriyor. Eğitimin yetersiz olması ve salgınlık sonucu pek çok insan hayatını kaybetmektedir.   Elektrik Hattı Çalışanları   Zorlu mesleklerden biri de elektrik hattı çalışanlarıdır. Türlü türlü tehlike barındıran, elektrik direğine çıkmak, elektrik akımına kapılma tehlikesiyle karşı karşıya olmak gibi. Yüksek güvenlik önlemlerine rağmen, her yıl 36 kişi hayatını kaybetmektedir.   Çöpçüler   Çöpçülerin işi, sadece evinizin önünde ki çöpü almak değildir. Makine ve vinç operatörleri de bu işin içinde olunca kazalarda kaçınılmaz oluyor. Büyük şehirlerde ki işçiler sürekli ezilme ve araba çarpmasıyla karşı karşıyadırlar.   Demir – Çelik İşçileri   En tehlikeli işlerden birisidir. En ufak bir yanlış sizi çok kötü bir duruma sokabilir. Bina iskeleti inşa eden işçiler için yüksek düzeyde güvenlik önlemleri alınmış olsa da her yıl 31 kişi hayatını kaybetmektedir. Keresteci   Çok riskli ve tehlikeli bir iş olan kerestecilik mesleğinde de her yıl 64 kişi hayatını kaybetmektedir. Geçmişten bugüne en tehlikeli meslek grubudur.   İtfaiyeci   Herkes onların ofislerinde çay yudumladıklarını düşünür. Ancak itfaiyeci abilerimiz mesleklerinde hayatlarını kaybettiklerinde şehit sayılırlar. Azılı yangınlarla mücadele eden ustalarımıza kolaylıklar diliyoruz. Umarız emekli olana kadar çay içersiniz ve hiç yangın ihbarı almazsınız.    Koruma   Neyi nasıl korumaya çalıştığınızın bir önemi yok. Bu işi yaparken canınızı hiçe saymak zorundasınız.   Arama ve kurtarma   Belkide en hüzünlü mesleklerden birisi. Depremlerde, yıkımlarda, doğal felaketin oluşturduğu yıkıntılarda insan hayatına dair aramalar yapıyorsunuz. Hal böyle olunca da tüm dünya size inanıyor ve güveniyor. Güvenleri boşa çıkarma lüksünüz yok. Bunu yaparken de canınızı hiçe saymak zorundasınız.
Bazı insanlara göre çalışmak işe gitmek her gün tehlikeyle karşı karşıya kalmak demek çünkü birilerinin yapması gereken çalışma şartları oldukça zor ve çok tehlikeli olan işler bunlar.

Kamyon Şoförlüğü

 

Kamyon şoförleri genelde diğer araçların yaptığı hataları önlemeye çalışırken kaza yaparlar. Bu da istatistiklere göre kazaların 70 ini oluşturur.

 

Çatı Tamircileri

 

Zor mesleklerden biridir. Güvenlik açısından da oldukça ihmaller yaşanmaktadır. Çatıdan yada iskeleden düşmek en çok rastlanan kaza tiplerindendir.

 

Çiftlik Çalışanları

 

Çalışma saatlerinin uzun olması, kullanılan aletlerin tehlikeli olması kazaya sebebiyet veriyor. Eğitimin yetersiz olması ve salgınlık sonucu pek çok insan hayatını kaybetmektedir.

 

Elektrik Hattı Çalışanları

 

Zorlu mesleklerden biri de elektrik hattı çalışanlarıdır. Türlü türlü tehlike barındıran, elektrik direğine çıkmak, elektrik akımına kapılma tehlikesiyle karşı karşıya olmak gibi. Yüksek güvenlik önlemlerine rağmen, her yıl 36 kişi hayatını kaybetmektedir.

 

Çöpçüler

 

Çöpçülerin işi, sadece evinizin önünde ki çöpü almak değildir. Makine ve vinç operatörleri de bu işin içinde olunca kazalarda kaçınılmaz oluyor. Büyük şehirlerde ki işçiler sürekli ezilme ve araba çarpmasıyla karşı karşıyadırlar.

 

Demir – Çelik İşçileri

 

En tehlikeli işlerden birisidir. En ufak bir yanlış sizi çok kötü bir duruma sokabilir. Bina iskeleti inşa eden işçiler için yüksek düzeyde güvenlik önlemleri alınmış olsa da her yıl 31 kişi hayatını kaybetmektedir.


Keresteci

 

Çok riskli ve tehlikeli bir iş olan kerestecilik mesleğinde de her yıl 64 kişi hayatını kaybetmektedir. Geçmişten bugüne en tehlikeli meslek grubudur.

 

İtfaiyeci

 

Herkes onların ofislerinde çay yudumladıklarını düşünür. Ancak itfaiyeci abilerimiz mesleklerinde hayatlarını kaybettiklerinde şehit sayılırlar. Azılı yangınlarla mücadele eden ustalarımıza kolaylıklar diliyoruz. Umarız emekli olana kadar çay içersiniz ve hiç yangın ihbarı almazsınız. 

 

Koruma

 

Neyi nasıl korumaya çalıştığınızın bir önemi yok. Bu işi yaparken canınızı hiçe saymak zorundasınız.

 

Arama ve kurtarma

 

Belkide en hüzünlü mesleklerden birisi. Depremlerde, yıkımlarda, doğal felaketin oluşturduğu yıkıntılarda insan hayatına dair aramalar yapıyorsunuz. Hal böyle olunca da tüm dünya size inanıyor ve güveniyor. Güvenleri boşa çıkarma lüksünüz yok. Bunu yaparken de canınızı hiçe saymak zorundasınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.