Ruhsal sorunların neden olduğu hastalıklar!

YAŞAM 06.03.2020 - 08:23, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Ruhsal sorunların neden olduğu hastalıklar!

Hastalıklar ruhsal ve duygusal nedenlerden de kaynaklanabilmektedir. Hayatın beraberinde getirdiği ruhsal sorunlar sonucu meydana gelen hastalıkları biliyor musunuz? İşte ruhsal sorunlar sonucu meydana gelen hastalıklar.

1. Baş Ağrısı Sürekli olarak kendini eleştirmek ya da bir korku yaşamak baş ağrısına neden olabilmektedir. Ayrıca kendini değersiz hissetme duygusu da baş ağrısına neden olan zihinsel düşüncelerden olduğu söylenmektedir. 2. Alzheimer Hayatın yüklerinden kurtulmak isteyen, bu duygu durumuna bürünen kişilerde daha çok görülmektedir. Bunun yanı sıra özel ilgi ve alaka bekleyen kişilerde de sıkça görülmektedir. 3. Bulimia Genellikle kendinden nefret eden kişilerin bu rahatsızlığı yaşadıkları görülmektedir. Umutsuzluk, dehşet gibi duygu durumları rahatsızlığa sebep olabilmektedir. 4. Diyabet Derin keder ve üzüntüler sonucu ortaya çıkabilmektedir. Geçmişe yönelik duyulan özlem ve pişmanlıklar gibi duygusal durumlar hastalığın oluşumuna neden olabilmektedir. 5. Kalp Krizi Para ve iş yerinde sorunlar nedenler arasında gösterilmektedir. İş yerindeki mevkiyi hayatının en önemli durumu haline getiren kişilerde sıkça kalp krizi görüldüğü düşünülmektedir. 6. Kanser Hayatında derin bir incinme yaşamış ve bunu uzun süre içinde tutanlarda görülme olasılığı yüksektir. Uzun süren bu derin üzüntü, kader ya da nefret sebebiyle oluşabilmektedir. 7. Göz Hastalıkları Kendine güvensiz ve umutsuz duygu durumunda olan kişilerde sıkça göz hastalıkları görülmektedir. Zihinsel olarak hayatından memnun olmayan kişilerde araştırmalara göre sıkça görülmektedir. 8. Cinsel Soğukluk Cinsel ilişki sırasında kötü bir şey olacağı düşüncesi cinsel isteksizliğe neden olabilmektedir. Sorunlara karşı duyarsız olan partnerleri olan kişiler ve zevk almayı reddeden kişilerde görülme sıklığı yüksektir. 9. Dalak ve Pankreas Hastalıkları Geleceğe karşı şüpheyle bakmak ve istediği şeyleri başaramayacağını düşünen kişilerde sıkça görülmektedir. Hayatın zevklerini yaşamayı reddedip bu korkuyla yaşayan kişilerde görülme olasılığının araştırmalar sonucunda arttığı görülmektedir. 10. Menopoz Kendini yeterince iyi ve yeterli hissetmemek menopozun oluşma sürecini etkilemektedir. Ayrıca yaşlanma korkusu, arzu edilmeme korkusu da bu rahatsızlığı tetikleyen zihinsel duygu durumlarındandır.  
Hastalıklar ruhsal ve duygusal nedenlerden de kaynaklanabilmektedir. Hayatın beraberinde getirdiği ruhsal sorunlar sonucu meydana gelen hastalıkları biliyor musunuz? İşte ruhsal sorunlar sonucu meydana gelen hastalıklar.

1. Baş Ağrısı


Sürekli olarak kendini eleştirmek ya da bir korku yaşamak baş ağrısına neden olabilmektedir. Ayrıca kendini değersiz hissetme duygusu da baş ağrısına neden olan zihinsel düşüncelerden olduğu söylenmektedir.


2. Alzheimer


Hayatın yüklerinden kurtulmak isteyen, bu duygu durumuna bürünen kişilerde daha çok görülmektedir. Bunun yanı sıra özel ilgi ve alaka bekleyen kişilerde de sıkça görülmektedir.


3. Bulimia


Genellikle kendinden nefret eden kişilerin bu rahatsızlığı yaşadıkları görülmektedir. Umutsuzluk, dehşet gibi duygu durumları rahatsızlığa sebep olabilmektedir.


4. Diyabet


Derin keder ve üzüntüler sonucu ortaya çıkabilmektedir. Geçmişe yönelik duyulan özlem ve pişmanlıklar gibi duygusal durumlar hastalığın oluşumuna neden olabilmektedir.


5. Kalp Krizi


Para ve iş yerinde sorunlar nedenler arasında gösterilmektedir. İş yerindeki mevkiyi hayatının en önemli durumu haline getiren kişilerde sıkça kalp krizi görüldüğü düşünülmektedir.


6. Kanser


Hayatında derin bir incinme yaşamış ve bunu uzun süre içinde tutanlarda görülme olasılığı yüksektir. Uzun süren bu derin üzüntü, kader ya da nefret sebebiyle oluşabilmektedir.


7. Göz Hastalıkları


Kendine güvensiz ve umutsuz duygu durumunda olan kişilerde sıkça göz hastalıkları görülmektedir. Zihinsel olarak hayatından memnun olmayan kişilerde araştırmalara göre sıkça görülmektedir.


8. Cinsel Soğukluk


Cinsel ilişki sırasında kötü bir şey olacağı düşüncesi cinsel isteksizliğe neden olabilmektedir. Sorunlara karşı duyarsız olan partnerleri olan kişiler ve zevk almayı reddeden kişilerde görülme sıklığı yüksektir.


9. Dalak ve Pankreas Hastalıkları


Geleceğe karşı şüpheyle bakmak ve istediği şeyleri başaramayacağını düşünen kişilerde sıkça görülmektedir. Hayatın zevklerini yaşamayı reddedip bu korkuyla yaşayan kişilerde görülme olasılığının araştırmalar sonucunda arttığı görülmektedir.


10. Menopoz


Kendini yeterince iyi ve yeterli hissetmemek menopozun oluşma sürecini etkilemektedir. Ayrıca yaşlanma korkusu, arzu edilmeme korkusu da bu rahatsızlığı tetikleyen zihinsel duygu durumlarındandır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.