Özsoy, “2020 yılından umutluyuz”

EKONOMİ 17.02.2020 - 12:25, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Özsoy, “2020 yılından umutluyuz”

Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiler, Şekerciler ve Kantinciler odası başkanı Şeref Özsoy, 2019 yılının esnaflar açısında zor geçtiğini söyledi.

Başkan Özsoy, “Bizlerin Türk milleti olarak her zaman birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bizim dil, din, ırk ve şehir şehir ayrılmaya değil, bütünlüğe ihtiyacımız var. 2018 yılındaki ekonomik daralmadan dolayı bunu 2019 yılında ciddi oranda yaşadık. 2019 yılı bizim için zor geçti ama 2020 yılından umutluyuz.”dedi.   “Gerçek anlamda sicil affı istiyoruz”   Esnafların yeniden gerçek anlamda sicil affı istediğini kaydeden Şeref Özsoy, “Ekonomik olarak iyi şeylerin olacağını düşünüyoruz. Bizim devletimizden beklentimiz gerçek anlamda sicil affının çıkarılmasıdır. Esnaflarımız bu gelişmeyi bekliyorlar. Bizler ekonomik olaylardan dolayı bir dar boğaza girdik. Devletimiz zaman zaman esnaflarımıza yönelik kredi de kolaylıklar sağlıyor ama bundan bütün esnaflarımızı faydalanamıyor. Sicili bozuk esnaflarımız bundan faydalanamıyor. Bankalarda faizler düştü ama esnaflarımız bundan faydalanamıyor. Yeniden çıkarılacak bir sicil affı ile bu sorunun ortadan kaldırılacağını düşünüyorum.”ifadelerine yer verdi.    “Her bakkala Faturamatik”   Bakkallar esnafını ilgilendiren önemli bir anlaşma yaptıklarını belirten Özsoy şunları söyledi: “Bakkallarımız için Faturamatik ile anlaştık. Artık bakkallarımızda tüm fatura işlemlerini tahsil edebilecekler.  Böylelikle bakkallarımızın da önünü açmış olacağız. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla bakkallarından da fatura işlemlerini halletmiş olacaklar. Bütün bakkallarımız bu sistemi alabilirler herhangi bir şekilde ücreti yoktur. Sadece başvuru yapmaları yeterli olacak. Sadece başvuru esnasında bir oda kaydı belgesini göstermeniz gerekli olacak. Ve bu sistemi 6 ay boyunca deneyip beğenmezseniz geri iade etme hakları var. Bu sistemin esnaflarımıza çok faydasının olacağını düşünüyorum.”  
Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiler, Şekerciler ve Kantinciler odası başkanı Şeref Özsoy, 2019 yılının esnaflar açısında zor geçtiğini söyledi.

Başkan Özsoy, “Bizlerin Türk milleti olarak her zaman birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bizim dil, din, ırk ve şehir şehir ayrılmaya değil, bütünlüğe ihtiyacımız var. 2018 yılındaki ekonomik daralmadan dolayı bunu 2019 yılında ciddi oranda yaşadık. 2019 yılı bizim için zor geçti ama 2020 yılından umutluyuz.”dedi.

 

“Gerçek anlamda sicil affı istiyoruz”

 

Esnafların yeniden gerçek anlamda sicil affı istediğini kaydeden Şeref Özsoy, “Ekonomik olarak iyi şeylerin olacağını düşünüyoruz. Bizim devletimizden beklentimiz gerçek anlamda sicil affının çıkarılmasıdır. Esnaflarımız bu gelişmeyi bekliyorlar. Bizler ekonomik olaylardan dolayı bir dar boğaza girdik. Devletimiz zaman zaman esnaflarımıza yönelik kredi de kolaylıklar sağlıyor ama bundan bütün esnaflarımızı faydalanamıyor. Sicili bozuk esnaflarımız bundan faydalanamıyor. Bankalarda faizler düştü ama esnaflarımız bundan faydalanamıyor. Yeniden çıkarılacak bir sicil affı ile bu sorunun ortadan kaldırılacağını düşünüyorum.”ifadelerine yer verdi.

 

 “Her bakkala Faturamatik”

 

Bakkallar esnafını ilgilendiren önemli bir anlaşma yaptıklarını belirten Özsoy şunları söyledi: “Bakkallarımız için Faturamatik ile anlaştık. Artık bakkallarımızda tüm fatura işlemlerini tahsil edebilecekler.  Böylelikle bakkallarımızın da önünü açmış olacağız. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla bakkallarından da fatura işlemlerini halletmiş olacaklar. Bütün bakkallarımız bu sistemi alabilirler herhangi bir şekilde ücreti yoktur. Sadece başvuru yapmaları yeterli olacak. Sadece başvuru esnasında bir oda kaydı belgesini göstermeniz gerekli olacak. Ve bu sistemi 6 ay boyunca deneyip beğenmezseniz geri iade etme hakları var. Bu sistemin esnaflarımıza çok faydasının olacağını düşünüyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.