Çin yazıcı sektörünü etkileyecek mi?

16.02.2020 - 11:42, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Çin yazıcı sektörünü etkileyecek mi?

Çetintaş Elektronik Büro makineleri yöneticisi Siret Çetintaş, yazıcı sektörü hakkında konuştu.

Çetintaş, “Dolum ve Muadil ürünlerini, Yazıcı üreticileri ne kadar tasvip etmese de kullanıcılar kendi hesaplarına göre maddi olarak hareket ederek dolum ve muadil ürünleri tercih etmektedirler. Ve bu yıllardır bu şekilde devam etmektedir. Bunun sonucunda da Türkiye veya dünya genelinde büyük bir sektör oluşmuştur.”dedi.   “Dolum yapılarak doğaya katkı sağlanıyor”   Yazıcılar için orijinal ürün kullanmayı herkesin isteğini ama orijinal ürünlerin çok pahalı olmasından dolayı kullanıcıyı dolum ürünlerini kullanmaya yönlendirdiğine dikkat çeken Siret Çetintaş şunları söyledi: “Aslına bakarsak dolum ürünleri kullanmakla ekonomimize bir nevi katkıda bulunmuş oluyoruz. Orjinal sarf malzemeler ithal olarak yurt dışından döviz kuru üzerinden Ülkemize girmektedir. Bunun sonucunda da ekonomimize maddi külfet oluşturmaktadır. Kullanıcı bunu bilerek kendi ekonomik durumunu da hesaba katarak orijinal ürün maliyetinin çok çok altında bir maliyetle dolum yaptırarak tasarruf etmektedir. Dolum yaptırmanın başka bir olumlu boyutu da çevremize ve doğaya yapmış olduğumuz katkı. Çünkü biten ürünleri neticede katı atık olarak çöpe atacağız. Kullandığımız bu ürünlerin yapısı petrol türevi ve kimyasal içerikleri olan ürünlerdir. Bu çöpe attığımız yazıcı sarf malzeme ürünleri çevreye zarar vermektedir. Biliyoruz ki bu tür ürünlerin doğada yok olması çok uzun zaman olmaktadır. Bu geleceğimiz için çok önemlidir.”   Çin’den gelen ürünler piyasayı etkileyecek mi?   Çin’den gelen ürünlerin sektörü etkileyip etkilemeyeceği hakkında da konuşan Siret Çetintaş, “Muadil ürünlerde neticede ithal olarak fason üretim yapan ülkelerden; uzak doğu veya özellikler Çin den gelmektedir. Kullanıcıya maliyeti hemen hemen dolum maliyeti kadardır.  Bu ürünler yapı olarak çok sağlam olmamakla birlikte tek kullanımlık olarak üretilmişlerdir. Ama istenirse dolumu da yapılabiliyor. Muadil ürünlerin çıkmasıyla bazı kullanıcılar bunları tercih etmişlerdir. Bu durum dolum sektörünü de etkilemiştir. Şimdi son günlerde merak edilen bir konu, netice de özellikler muadil ve diğer ürünlerin çoğu Çin den geldiğine göre malumunuz Cin deki Korona Virüsü sebebi ile büyük sıkıntılar ortaya çıkmıştır. Çin, ekonomik ve sağlık yönünden etkilenmiştir. Bu birçok ülkeyi de etkilemiştir. Özellikle ithal ürünlerde bu virüs tehlikesi ne olacak bilinmiyor. Bu sektörü etkiler midir, bilemiyoruz. Sizinde dolum ürünleri kullanmanız için birkaç sebebiniz var; Orijinale göre maliyet olarak 60   80 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz. Boş bitmiş ürünlerin dolumu ile geri dönüşümü yapılarak çevremizin ve doğanın kirlenmesini engelleyebiliriz. Orijinal ürünler için ithal çıktısını azaltarak Türkiye Ekonomisine katkıda bulunmuş oluruz. Bu sektörün ayakta kalmasını sağlayarak iş istihdamı konusunda da katkıda bulunmuş oluruz.”ifadelerine yer verdi.
Çetintaş Elektronik Büro makineleri yöneticisi Siret Çetintaş, yazıcı sektörü hakkında konuştu.

Çetintaş, “Dolum ve Muadil ürünlerini, Yazıcı üreticileri ne kadar tasvip etmese de kullanıcılar kendi hesaplarına göre maddi olarak hareket ederek dolum ve muadil ürünleri tercih etmektedirler. Ve bu yıllardır bu şekilde devam etmektedir. Bunun sonucunda da Türkiye veya dünya genelinde büyük bir sektör oluşmuştur.”dedi.

 

“Dolum yapılarak doğaya katkı sağlanıyor”

 

Yazıcılar için orijinal ürün kullanmayı herkesin isteğini ama orijinal ürünlerin çok pahalı olmasından dolayı kullanıcıyı dolum ürünlerini kullanmaya yönlendirdiğine dikkat çeken Siret Çetintaş şunları söyledi: “Aslına bakarsak dolum ürünleri kullanmakla ekonomimize bir nevi katkıda bulunmuş oluyoruz. Orjinal sarf malzemeler ithal olarak yurt dışından döviz kuru üzerinden Ülkemize girmektedir. Bunun sonucunda da ekonomimize maddi külfet oluşturmaktadır. Kullanıcı bunu bilerek kendi ekonomik durumunu da hesaba katarak orijinal ürün maliyetinin çok çok altında bir maliyetle dolum yaptırarak tasarruf etmektedir. Dolum yaptırmanın başka bir olumlu boyutu da çevremize ve doğaya yapmış olduğumuz katkı. Çünkü biten ürünleri neticede katı atık olarak çöpe atacağız. Kullandığımız bu ürünlerin yapısı petrol türevi ve kimyasal içerikleri olan ürünlerdir. Bu çöpe attığımız yazıcı sarf malzeme ürünleri çevreye zarar vermektedir. Biliyoruz ki bu tür ürünlerin doğada yok olması çok uzun zaman olmaktadır. Bu geleceğimiz için çok önemlidir.”

 

Çin’den gelen ürünler piyasayı etkileyecek mi?

 

Çin’den gelen ürünlerin sektörü etkileyip etkilemeyeceği hakkında da konuşan Siret Çetintaş, “Muadil ürünlerde neticede ithal olarak fason üretim yapan ülkelerden; uzak doğu veya özellikler Çin den gelmektedir. Kullanıcıya maliyeti hemen hemen dolum maliyeti kadardır.  Bu ürünler yapı olarak çok sağlam olmamakla birlikte tek kullanımlık olarak üretilmişlerdir. Ama istenirse dolumu da yapılabiliyor. Muadil ürünlerin çıkmasıyla bazı kullanıcılar bunları tercih etmişlerdir. Bu durum dolum sektörünü de etkilemiştir. Şimdi son günlerde merak edilen bir konu, netice de özellikler muadil ve diğer ürünlerin çoğu Çin den geldiğine göre malumunuz Cin deki Korona Virüsü sebebi ile büyük sıkıntılar ortaya çıkmıştır. Çin, ekonomik ve sağlık yönünden etkilenmiştir. Bu birçok ülkeyi de etkilemiştir. Özellikle ithal ürünlerde bu virüs tehlikesi ne olacak bilinmiyor. Bu sektörü etkiler midir, bilemiyoruz. Sizinde dolum ürünleri kullanmanız için birkaç sebebiniz var; Orijinale göre maliyet olarak 60   80 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz. Boş bitmiş ürünlerin dolumu ile geri dönüşümü yapılarak çevremizin ve doğanın kirlenmesini engelleyebiliriz. Orijinal ürünler için ithal çıktısını azaltarak Türkiye Ekonomisine katkıda bulunmuş oluruz. Bu sektörün ayakta kalmasını sağlayarak iş istihdamı konusunda da katkıda bulunmuş oluruz.”ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.