Germenicia için sevindiren gelişme!

TURİZM 05.02.2020 - 17:30, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Germenicia için sevindiren gelişme!

Dulkadiroğlu bölgesinde bulunan Germenicia Mozaikleri için sevindiren bir gelişme yaşandı.

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Cihat Sezal Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti.   “Vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek”   Bakan ziyareti sosyal medya hesaplarından paylaşan milletvekilleri şu ifadelere yer verdi: “Germenicia Mozaiklerinin olduğu Dulkadiroğlu ilçemizde 3. Derece sit alanı olan bölgenin çalışma alanının daraltılması ve sit alanının kaldırılması ile ilgili Dulkadiroğlu Belediyemizin yaptığı ve kurula gönderdiği çalışmanın bir an önce onaylanması ve bölgede gayrimenkulü olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunu Sayın Bakanımızdan talep ettik. Germanicia Antik Kenti 1.400.000 m²’lik alanı (140 hektar) kapsamakta olup 630.000 m²’si konut alanıdır. Söz konusu bu alanın 3. Derece sit alanı vasfının daraltılması ve vatandaşlarımızın imar ve ruhsat işlemlerinin önünün açılması için daha önce Sayın Bakanımızdan talepte bulunmuştuk.   Bunun üzerine Sayın Bakanımızın talimatı ile Genel Müdürlük çalışma yapmış ve Dulkadiroğlu Belediyemize çalışmayı göndermiştir. Dulkadiroğlu Belediyemizde gecikmeksizin çalışmanın teknik adımlarını tamamlayarak kurula göndermiştir. Sayın Bakanımızla bugün yaptığımız görüşmede Dulkadiroğlu Belediyemizin yaptığı çalışmanın kurulda bir an önce onaylanması yönünde talebimiz oldu. Sayın Bakanımız vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi ve kararın kuruldan çıkması ile ilgili gerekli takibi yapacaklarını beyan etmiştir.”
Dulkadiroğlu bölgesinde bulunan Germenicia Mozaikleri için sevindiren bir gelişme yaşandı.

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Cihat Sezal Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret etti.

 

“Vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek”

 

Bakan ziyareti sosyal medya hesaplarından paylaşan milletvekilleri şu ifadelere yer verdi: “Germenicia Mozaiklerinin olduğu Dulkadiroğlu ilçemizde 3. Derece sit alanı olan bölgenin çalışma alanının daraltılması ve sit alanının kaldırılması ile ilgili Dulkadiroğlu Belediyemizin yaptığı ve kurula gönderdiği çalışmanın bir an önce onaylanması ve bölgede gayrimenkulü olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunu Sayın Bakanımızdan talep ettik. Germanicia Antik Kenti 1.400.000 m²’lik alanı (140 hektar) kapsamakta olup 630.000 m²’si konut alanıdır. Söz konusu bu alanın 3. Derece sit alanı vasfının daraltılması ve vatandaşlarımızın imar ve ruhsat işlemlerinin önünün açılması için daha önce Sayın Bakanımızdan talepte bulunmuştuk.

 

Bunun üzerine Sayın Bakanımızın talimatı ile Genel Müdürlük çalışma yapmış ve Dulkadiroğlu Belediyemize çalışmayı göndermiştir. Dulkadiroğlu Belediyemizde gecikmeksizin çalışmanın teknik adımlarını tamamlayarak kurula göndermiştir. Sayın Bakanımızla bugün yaptığımız görüşmede Dulkadiroğlu Belediyemizin yaptığı çalışmanın kurulda bir an önce onaylanması yönünde talebimiz oldu. Sayın Bakanımız vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi ve kararın kuruldan çıkması ile ilgili gerekli takibi yapacaklarını beyan etmiştir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.