İşte Dünyanın en pahalı ülkeleri!

Mekanlar 05.02.2020 - 09:39, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

İşte Dünyanın en pahalı ülkeleri!

Kira, yiyecek, satın alma gücü ve restoranlardaki fiyatlar gibi yaşam maliyetleri dikkate alınarak yapılan araştırmaya göre, dünyanın en pahalı ülkesi İsviçre oldu. Onu sırasıyla Norveç, İzlanda Japonya ve Danimarka takip etti.

Dünyanın önde gelen iş dergilerinden CEO World, dünyanın en pahalı ülkelerini açıkladı. Kira, yiyecek, satın alma gücü ve restoranlardaki fiyatlar gibi parametrelere göre hazırlanan listenin ilk sırasında 8,7 milyon nüfuslu İsviçre yer aldı. İkinci basamakta Norveç bulunurken, onu sırasıyla bir başka Nordik ülkesi İzlanda takip etti.   Avrupa ülkeleri ilk 20'de belirgin bir şekilde yer alırken, listede Asya ve Karayipler'deki ülkelerin varlığı da bir hayli dikkat çekiyor. İsviçre sadece genel listenin başında değil, aynı zamanda birçok bireysel metrikte de ilk sıralarda yer alıyor.    Araştırmaya göre İsviçre’deki marketler dünyanın herhangi bir yerindeki marketlere kıyasla daha pahalı. Marketten alışveriş yapmak yerine restorandan yemek isteyenler ise çok daha ağır bir fatura ile karşılaşıyor. Zira ülkedeki restoranlar da aynı marketler gibi dünyanın herhangi bir yerinden daha pahalı. Araştırmada İsviçre için tek olumlu veri, ulusal satın alma gücü olsa gerek. 119.53’lük index puanına sahip olan İsviçre, diğer ülkelere önemli bir fark atmayı başarmış.   Yaşamın en ucuz olduğu ülkeler listesinde ise ağırlıklı olarak Orta Asya ülkeleri bulunuyor. Dünyanın en ucuz ülkesi Pakistan olurken, onu sırasıyla Afganistan, Hindistan ve Suriye takip ediyor. Listedeki en ucuz Avrupa ülkesi ise Kosova oldu.    Dünyanın en pahalı 10 ülkesi   İsviçre Norveç İzlanda Japonya Danimarka Bahamalar Lüksemburg İsrail Singapur Güney Kore   Dünyanın en ucuz 10 ülkesi   Pakistan Afganistan Hindistan Suriye Özbekistan Kırgızistan Tunus Venezuela Kosova Gürcistan
Kira, yiyecek, satın alma gücü ve restoranlardaki fiyatlar gibi yaşam maliyetleri dikkate alınarak yapılan araştırmaya göre, dünyanın en pahalı ülkesi İsviçre oldu. Onu sırasıyla Norveç, İzlanda Japonya ve Danimarka takip etti.

Dünyanın önde gelen iş dergilerinden CEO World, dünyanın en pahalı ülkelerini açıkladı. Kira, yiyecek, satın alma gücü ve restoranlardaki fiyatlar gibi parametrelere göre hazırlanan listenin ilk sırasında 8,7 milyon nüfuslu İsviçre yer aldı. İkinci basamakta Norveç bulunurken, onu sırasıyla bir başka Nordik ülkesi İzlanda takip etti.

 

Avrupa ülkeleri ilk 20'de belirgin bir şekilde yer alırken, listede Asya ve Karayipler'deki ülkelerin varlığı da bir hayli dikkat çekiyor. İsviçre sadece genel listenin başında değil, aynı zamanda birçok bireysel metrikte de ilk sıralarda yer alıyor. 

 

Araştırmaya göre İsviçre’deki marketler dünyanın herhangi bir yerindeki marketlere kıyasla daha pahalı. Marketten alışveriş yapmak yerine restorandan yemek isteyenler ise çok daha ağır bir fatura ile karşılaşıyor. Zira ülkedeki restoranlar da aynı marketler gibi dünyanın herhangi bir yerinden daha pahalı. Araştırmada İsviçre için tek olumlu veri, ulusal satın alma gücü olsa gerek. 119.53’lük index puanına sahip olan İsviçre, diğer ülkelere önemli bir fark atmayı başarmış.

 

Yaşamın en ucuz olduğu ülkeler listesinde ise ağırlıklı olarak Orta Asya ülkeleri bulunuyor. Dünyanın en ucuz ülkesi Pakistan olurken, onu sırasıyla Afganistan, Hindistan ve Suriye takip ediyor. Listedeki en ucuz Avrupa ülkesi ise Kosova oldu. 

 


Dünyanın en pahalı 10 ülkesi

 

İsviçre

Norveç

İzlanda

Japonya

Danimarka

Bahamalar

Lüksemburg

İsrail

Singapur

Güney Kore

 

Dünyanın en ucuz 10 ülkesi

 

Pakistan

Afganistan

Hindistan

Suriye

Özbekistan

Kırgızistan

Tunus

Venezuela

Kosova

Gürcistan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.