Türkoğlu’nda tüm evler incelenecek!

GÜNDEM 31.01.2020 - 18:12, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Türkoğlu’nda tüm evler incelenecek!

Elazığ depremi sonrasında uzmanların sürekli olarak işaret göstererek deprem riskinin en fazla olabileceği yerlerden biri olan Kahramanmaraş ve Türkoğlu ilçesi bölgelerinde, deprem öncesi alınması gereken tedbirler ve toplantılar gerçekleştiriliyor.

Türkoğlu ilçesi kamu külliyesi konferans salonunda düzenlenen toplantı ile deprem konuşuldu.   Toplantıya; AFAD'dan sorumlu Vali Yardımcısı Sn. Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Afet Acil Durum Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, Daire Amirleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.   Programda konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “  Bir haftadır ilçe kaymakamımla beraber kamu binalarının bundan sonra ki kalitesi ile ilgili neler yapabileceğimiz için kafa yoruyoruz. Tabi Türkoğlu sağlık ovasının üzerine kurulmuş fay hattının da geçtiği ilçe burada ne kadar sağlam bina yaparsak yapalım zemin sağlıklı değil ama yeni Türkoğlu ilçesini kurabilmemiz için son 5 yıldır da belediye olarak mücadele veriyoruz. Yaklaşık 25 bin dönüm Uzunsöğüt, Aydınkavak, Yeşilyöre ve Yenipınar bölgesinde imar çalışması yapıyoruz.  Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa gerekeni yapacağız.  Belediyemizden özel bir ekiple tüm mahallelerimizdeki evleri inceleyerek ilk tedbir çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca depreme dayanıklı yapı stoğu tespiti için 8 personelimizi görevlendirdik. Mahalle mahalle karış karış tespit yapıp, yapı stokumuza göre icraatlarımızı uygulayacağız.”ifadelerine yer verdi.     Türkoğlu İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş ise şunları söyledi: “Kahramanmaraş ve Türkoğlu ilçemiz gerçekten fay hattı üzerinde olan bir yerleşim yerimiz bugüne kadar yapılan evlerin tekrar çok acil gözden geçirilmesi özellikle kamu binaları çocuklarımızın eğitim gördüğü yerler kamu lojmanlarımız, bunların bir an önce gözden geçirilmesi ve varsa sıkıntılı yerlerimiz yeniden yapmamız gerekiyor. Muhtarlarımızın önderliğinizde bu çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Eger bir şey yapacaksak hep beraber yapacağız. Deprem hayatımızın bir gerçeği bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız okullarımızda mahallelerimizde mahalle bazlı bir deprem tatbikatı yapılacak vatandaşlarımızın toplanma alanları, deprem çantasına neler konulmalı bunlar  hakkında bilgilendirme yapacağız.”
Elazığ depremi sonrasında uzmanların sürekli olarak işaret göstererek deprem riskinin en fazla olabileceği yerlerden biri olan Kahramanmaraş ve Türkoğlu ilçesi bölgelerinde, deprem öncesi alınması gereken tedbirler ve toplantılar gerçekleştiriliyor.

Türkoğlu ilçesi kamu külliyesi konferans salonunda düzenlenen toplantı ile deprem konuşuldu.

 

Toplantıya; AFAD'dan sorumlu Vali Yardımcısı Sn. Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Afet Acil Durum Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, Daire Amirleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

 

Programda konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “  Bir haftadır ilçe kaymakamımla beraber kamu binalarının bundan sonra ki kalitesi ile ilgili neler yapabileceğimiz için kafa yoruyoruz. Tabi Türkoğlu sağlık ovasının üzerine kurulmuş fay hattının da geçtiği ilçe burada ne kadar sağlam bina yaparsak yapalım zemin sağlıklı değil ama yeni Türkoğlu ilçesini kurabilmemiz için son 5 yıldır da belediye olarak mücadele veriyoruz. Yaklaşık 25 bin dönüm Uzunsöğüt, Aydınkavak, Yeşilyöre ve Yenipınar bölgesinde imar çalışması yapıyoruz.  Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa gerekeni yapacağız.  Belediyemizden özel bir ekiple tüm mahallelerimizdeki evleri inceleyerek ilk tedbir çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca depreme dayanıklı yapı stoğu tespiti için 8 personelimizi görevlendirdik. Mahalle mahalle karış karış tespit yapıp, yapı stokumuza göre icraatlarımızı uygulayacağız.”ifadelerine yer verdi.

 

 

Türkoğlu İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş ise şunları söyledi: “Kahramanmaraş ve Türkoğlu ilçemiz gerçekten fay hattı üzerinde olan bir yerleşim yerimiz bugüne kadar yapılan evlerin tekrar çok acil gözden geçirilmesi özellikle kamu binaları çocuklarımızın eğitim gördüğü yerler kamu lojmanlarımız, bunların bir an önce gözden geçirilmesi ve varsa sıkıntılı yerlerimiz yeniden yapmamız gerekiyor. Muhtarlarımızın önderliğinizde bu çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Eger bir şey yapacaksak hep beraber yapacağız. Deprem hayatımızın bir gerçeği bununla yaşamayı öğrenmek zorundayız okullarımızda mahallelerimizde mahalle bazlı bir deprem tatbikatı yapılacak vatandaşlarımızın toplanma alanları, deprem çantasına neler konulmalı bunlar  hakkında bilgilendirme yapacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.