Karcıoğlu, inşaata başlamadan bitiş tarihini açıkladı!

EKONOMİ 31.01.2020 - 09:34, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Karcıoğlu, inşaata başlamadan bitiş tarihini açıkladı!

Kar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Karcıoğlu, kısa bir süre içerisinde başlayacakları Narlıdere konutlarının bitiş tarihini açıklayarak herkesi şaşırttı.

Proje hakkında bilgiler veren Karcıoğlu,  “Narlıdere konutları kar yapının yeni projesi olacak. Projemize başlamadan bitiş tarihini verelim. Bu konutlarımızı 31 Mart 2021 yılında vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.  Şuan için projelerimiz çizilmiş durumda ve konutlar için ruhsat aşamasındayız onu bekliyoruz.”dedi.   “3+1 tarzında 36 daire olacak”   Narlıdere konutlarının satışı hakkında da konuşan Durmuş Karcıoğlu, “Konut yapacağımız arsayı yeni satın aldık. Ruhsat çıkar çıkmaz çalışmalara başlayacağız. Satışlarımızı lansman öncesi, lansman ve lansman sonrası olarak üç bölümde satışa sunacağız. Burayı Blok blok satmayı düşünüyoruz. Toplamda ise 3+1  36 dairemiz var.  Ve 6 tanede küçük dükkânlarımız olacak. Dairelerimiz toplam 150 m²  brüt 108 m² emsal alanlı bir daire olacak. Binalarımız 5 santim ısı yalıtımlı yapacağız.”diye konuştu.   “2000’den sonra yapılan binalardan korkmayın”   Deprem konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Başkan Karcıoğlu şunları söyledi: “Van - Erciş depreminden sonra Kahramanmaraş’ta birçok faaliyette bulunduk. Ama görüyoruz ki deprem hep unutuluyor. Deprem ölüm kadar gerçek eninde sonunda yüzleşeceğiz. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok.  1999 depremi sonrası yapılan binaların hemen hepsi ruhsat itibari ile deprem yönetmeliğine uygun yapıldı. Bunu uygulamada firma sabote etmediyse yani demirden, çimentodan çalmamışsa,  kurallara göre yapmışsa, 7,5 şiddetine kadar belki ufak hasarlar olur ama binaların çökme ihtimali olmayacağını düşünüyorum. Yeni deprem yönetmeliğinin şartları çok ağır ve bunun yanı sıra Ocak 2020 de yeni bir yönetmelik daha çıktı. Biz şuan ki projeyi 2020’deki çıkan deprem yönetmeliğine göre yapıyoruz. Dolayısıyla öncekiler sağlamdı ama bu ekstra sağlam olacak.”   “Deprem öldürmez, binalar öldürür”   Kahramanmaraş’ta insanların her an için deprem bilinciyle hareket etmesi gerektiğini savunan Karcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gölbaşı-Türkoğlu fay hattı kırıldığı zaman 7,5 ile 7,7 şiddetinde bir deprem olacağını düşünüyoruz.  Biz bunun bilinciyle yaşamamız lazım. Bizim yapmamız gereken binaları doğru işçilik, uygun olan malzemelerle yaparsak depremden korkmayız. Hep söylüyorum deprem öldürmez binalar öldürür. Uygun binaları yaparsak bina yıkılmaz ancak hasar görür.”
Kar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Karcıoğlu, kısa bir süre içerisinde başlayacakları Narlıdere konutlarının bitiş tarihini açıklayarak herkesi şaşırttı.

Proje hakkında bilgiler veren Karcıoğlu,  “Narlıdere konutları kar yapının yeni projesi olacak. Projemize başlamadan bitiş tarihini verelim. Bu konutlarımızı 31 Mart 2021 yılında vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.  Şuan için projelerimiz çizilmiş durumda ve konutlar için ruhsat aşamasındayız onu bekliyoruz.”dedi.

 

“3+1 tarzında 36 daire olacak”

 

Narlıdere konutlarının satışı hakkında da konuşan Durmuş Karcıoğlu, “Konut yapacağımız arsayı yeni satın aldık. Ruhsat çıkar çıkmaz çalışmalara başlayacağız. Satışlarımızı lansman öncesi, lansman ve lansman sonrası olarak üç bölümde satışa sunacağız. Burayı Blok blok satmayı düşünüyoruz. Toplamda ise 3+1  36 dairemiz var.  Ve 6 tanede küçük dükkânlarımız olacak. Dairelerimiz toplam 150 m²  brüt 108 m² emsal alanlı bir daire olacak. Binalarımız 5 santim ısı yalıtımlı yapacağız.”diye konuştu.

 

“2000’den sonra yapılan binalardan korkmayın”

 

Deprem konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Başkan Karcıoğlu şunları söyledi: “Van - Erciş depreminden sonra Kahramanmaraş’ta birçok faaliyette bulunduk. Ama görüyoruz ki deprem hep unutuluyor. Deprem ölüm kadar gerçek eninde sonunda yüzleşeceğiz. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok.  1999 depremi sonrası yapılan binaların hemen hepsi ruhsat itibari ile deprem yönetmeliğine uygun yapıldı. Bunu uygulamada firma sabote etmediyse yani demirden, çimentodan çalmamışsa,  kurallara göre yapmışsa, 7,5 şiddetine kadar belki ufak hasarlar olur ama binaların çökme ihtimali olmayacağını düşünüyorum. Yeni deprem yönetmeliğinin şartları çok ağır ve bunun yanı sıra Ocak 2020 de yeni bir yönetmelik daha çıktı. Biz şuan ki projeyi 2020’deki çıkan deprem yönetmeliğine göre yapıyoruz. Dolayısıyla öncekiler sağlamdı ama bu ekstra sağlam olacak.”

 

“Deprem öldürmez, binalar öldürür”

 

Kahramanmaraş’ta insanların her an için deprem bilinciyle hareket etmesi gerektiğini savunan Karcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gölbaşı-Türkoğlu fay hattı kırıldığı zaman 7,5 ile 7,7 şiddetinde bir deprem olacağını düşünüyoruz.  Biz bunun bilinciyle yaşamamız lazım. Bizim yapmamız gereken binaları doğru işçilik, uygun olan malzemelerle yaparsak depremden korkmayız. Hep söylüyorum deprem öldürmez binalar öldürür. Uygun binaları yaparsak bina yıkılmaz ancak hasar görür.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.