Dizi uyarlaması yapılan üç harika kitap!

KÜLTÜR 14.01.2020 - 17:05, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Dizi uyarlaması yapılan üç harika kitap!

Dizi uyarlaması yapılan üç harika kitap!

Normal People   2019’un en’ler listesinde üst basamaklardan inmeyen bir kitaptı Sally Rooney’nin Normal People’ı. Hatta her yıl sonu kendi okuyup dinlediklerinin birer listesini yayınlayan Barack Obama’nın da en sevdiği kitaplar arasındaydı. (Önemli bir kriter, Obama.) Türkçesi de Normal İnsanlar adıyla Can Yayınları’ndan çıkmıştı.   High Fidelity   Nick Hornby’nin bu 1995 tarihli bu kitabı aslında bir popüler kültür fenomeni. 2000 yılında sinemaya da uyarlanmıştı. Başkarakter Rob’u John Cusack canlandırıyordu. ‘Uzun süreli’ sevgilisi tarafından terk edilince feci şekilde dibe vuran ve yerlerde sürünen Rob’un yavaş yavaş hayatın anlamını, aşkı ve kendini çözmeye başlamasıyla birlikte ‘büyümesini’ anlatan bir romandı bu. Yine aynı incelikle ve Rob’un hayatının absürtlüklerine vurgu yaparak beyazperdeye taşınmıştı. Arkada bir de Jack Black vardı. Aşırı eğlenceli bir filmde. Filmde ayrıca, Rob’un hayatın anlamını yeniden keşfetmesini sağlayan yeni kız arkadaşı rolünde Lisa Bonet de vardı.   Little Fires Everywhere   Çok sıradan olabilecek bir hikayeyi çokkatmanlı bir şekilde anlatan bir roman, Little Fires Everywhere. O da 2019’un en’leri arasında kendine kallavi bir yer kapmıştı. Celeste Ng’nin bu romanı günümüzde hâlâ taş gibi yerinde sınıf ayrımı ve ırkçılık gibi pek çok farklı sosyal konu üzerinde düşündürüyor. Hiç olmayacak bir anda kendinizi büyümek ve annelik gibi konular üzerinde kafa patlatırken de buluyorsunuz. Her şey iç içe, o kadar akıcı bir şekilde anlatılıyor ki kitap bitince şöyle birkaç gün uzaklara bakıp, kitabı iyice sindirmek istiyorsunuz.  
Dizi uyarlaması yapılan üç harika kitap!

Normal People

 

2019’un en’ler listesinde üst basamaklardan inmeyen bir kitaptı Sally Rooney’nin Normal People’ı. Hatta her yıl sonu kendi okuyup dinlediklerinin birer listesini yayınlayan Barack Obama’nın da en sevdiği kitaplar arasındaydı. (Önemli bir kriter, Obama.) Türkçesi de Normal İnsanlar adıyla Can Yayınları’ndan çıkmıştı.

 

High Fidelity

 

Nick Hornby’nin bu 1995 tarihli bu kitabı aslında bir popüler kültür fenomeni. 2000 yılında sinemaya da uyarlanmıştı. Başkarakter Rob’u John Cusack canlandırıyordu. ‘Uzun süreli’ sevgilisi tarafından terk edilince feci şekilde dibe vuran ve yerlerde sürünen Rob’un yavaş yavaş hayatın anlamını, aşkı ve kendini çözmeye başlamasıyla birlikte ‘büyümesini’ anlatan bir romandı bu. Yine aynı incelikle ve Rob’un hayatının absürtlüklerine vurgu yaparak beyazperdeye taşınmıştı. Arkada bir de Jack Black vardı. Aşırı eğlenceli bir filmde. Filmde ayrıca, Rob’un hayatın anlamını yeniden keşfetmesini sağlayan yeni kız arkadaşı rolünde Lisa Bonet de vardı.

 

Little Fires Everywhere

 

Çok sıradan olabilecek bir hikayeyi çokkatmanlı bir şekilde anlatan bir roman, Little Fires Everywhere. O da 2019’un en’leri arasında kendine kallavi bir yer kapmıştı. Celeste Ng’nin bu romanı günümüzde hâlâ taş gibi yerinde sınıf ayrımı ve ırkçılık gibi pek çok farklı sosyal konu üzerinde düşündürüyor. Hiç olmayacak bir anda kendinizi büyümek ve annelik gibi konular üzerinde kafa patlatırken de buluyorsunuz. Her şey iç içe, o kadar akıcı bir şekilde anlatılıyor ki kitap bitince şöyle birkaç gün uzaklara bakıp, kitabı iyice sindirmek istiyorsunuz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.