Sigorta ve BAĞ-KUR primlerinde indirim istiyoruz!

EKONOMİ 28.12.2019 - 16:01, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Sigorta ve BAĞ-KUR primlerinde indirim istiyoruz!

Kahramanmaraş Attarlar odası başkanı Cuma Güler, Esnafların sigorta ve BAĞ-KUR primlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Esnafların zor günlerden geçtiğini kaydeden Başkan Güler, “Esnaflarımız yeni yıldan huzur istiyor, huzur bekliyor. Esnaflarımızın şuan zor günler geçiriyor. Biz devletimize yük olmak istemiyoruz. Esnaflarımız için BAĞ-KUR ve sigorta primleri yüksek. Çoğu esnafımız bunu ödeyecek gücü yok.    Esnaflarımızın bir diğer sorunu ise sicil affı konusudur. Bazı bankalar keyfi uygulama yapıyor. Esnaflara kredi konusunda zor duruma düşürüyor. Yeniden gerçek anlamda sicil affı geldiğinde esnaflarımız sorunlarını zaten kendileri düzeltir. BAĞ-KUR borçlu olan esnaflarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam etmelerini istiyoruz. Yoksa ortada bir mağduriyet oluşacak.” dedi.   “Esnaflarımız rekabet edemiyor”    Perakende yasasının da bir an önce çıkması gerektiğini kaydeden Cuma Güler, “Zincir marketlerinin her köşe başında açılmaması gerekiyor. Buna bir sınırlama getirilmesi gerekiyor. Biz bu marketlerle rekabet edemiyoruz. Diğer taraftan sicil affı konusu çok önemlidir. En son 2017 yılında esnaf ve sanatkarlar için sicil düzenlemesi çıkarılmasına rağmen aradan geçen yaklaşık 3 yıl içerisinde esnaf ve sanatkarlarımızdan söz konusu düzenlemenin bankalarca dikkate alınmıyor.   Esnafımız için hayati önem taşıyan sicil düzenlemesi yasal olarak yürürlüğe girmesine rağmen bankalarca uygulanmaması bu yasayı bekleyen ve geçmişe dönük olumsuz sicil bilgileri nedeniyle bankalar ile ihtilafa düşen çok sayıda esnaf ve sanatkarımızı sıkıntıya düşürmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımızı mağdur eden kara liste sorunun bir an evvel çözülmesi ve esnafımızın krediye ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılması için, tüm bankaların uygulaması zorunlu ve etkin bir sicil düzenlemesi çıkarılmalıdır.” diye konuştu.
Kahramanmaraş Attarlar odası başkanı Cuma Güler, Esnafların sigorta ve BAĞ-KUR primlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Esnafların zor günlerden geçtiğini kaydeden Başkan Güler, “Esnaflarımız yeni yıldan huzur istiyor, huzur bekliyor. Esnaflarımızın şuan zor günler geçiriyor. Biz devletimize yük olmak istemiyoruz. Esnaflarımız için BAĞ-KUR ve sigorta primleri yüksek. Çoğu esnafımız bunu ödeyecek gücü yok. 

 

Esnaflarımızın bir diğer sorunu ise sicil affı konusudur. Bazı bankalar keyfi uygulama yapıyor. Esnaflara kredi konusunda zor duruma düşürüyor. Yeniden gerçek anlamda sicil affı geldiğinde esnaflarımız sorunlarını zaten kendileri düzeltir. BAĞ-KUR borçlu olan esnaflarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam etmelerini istiyoruz. Yoksa ortada bir mağduriyet oluşacak.” dedi.

 

“Esnaflarımız rekabet edemiyor”

 

 Perakende yasasının da bir an önce çıkması gerektiğini kaydeden Cuma Güler, “Zincir marketlerinin her köşe başında açılmaması gerekiyor. Buna bir sınırlama getirilmesi gerekiyor. Biz bu marketlerle rekabet edemiyoruz. Diğer taraftan sicil affı konusu çok önemlidir. En son 2017 yılında esnaf ve sanatkarlar için sicil düzenlemesi çıkarılmasına rağmen aradan geçen yaklaşık 3 yıl içerisinde esnaf ve sanatkarlarımızdan söz konusu düzenlemenin bankalarca dikkate alınmıyor.

 

Esnafımız için hayati önem taşıyan sicil düzenlemesi yasal olarak yürürlüğe girmesine rağmen bankalarca uygulanmaması bu yasayı bekleyen ve geçmişe dönük olumsuz sicil bilgileri nedeniyle bankalar ile ihtilafa düşen çok sayıda esnaf ve sanatkarımızı sıkıntıya düşürmektedir. Esnaf ve sanatkarlarımızı mağdur eden kara liste sorunun bir an evvel çözülmesi ve esnafımızın krediye ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılması için, tüm bankaların uygulaması zorunlu ve etkin bir sicil düzenlemesi çıkarılmalıdır.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.