Siyasi partiler kanununun değişmesi gerekiyor

POLİTİKA 25.12.2019 - 15:44, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Siyasi partiler kanununun değişmesi gerekiyor

CHP İl Başkanı Esat Şengül, şehirdeki ilçe kongrelerinin sükun içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Kongre süreçleri hakkında konuşan Başkan Şengül, “Partimizde delege süreci bittikten sonra başlayan ilçe kongrelerinde şuana kadar 8 tanesini tamamlamış bulunmaktayız. Türkoğlu ilçemizde partimizin tarihinde ilk kez bir bayan bir arkadaşımız başkan olarak seçildi. Diğer ilçelerimizde ise kongre süreçleri sükun içerisinde gerçekleştirildi. Geriye kalan ilçe kongreleri ise bu hafta sonu tamamlanacak.”dedi.   “2020 yılına dinamik bir şekilde gireceğiz”   Kongrelerin partililerin üzerinde olumlu yansımaları olduğuna dikkat çeken Esat Şengül, “Partililerimiz âdeta iktidara gelişimizi büyük bir heyecanla karşılıyorlar. Bu yıl kongrelerimiz geçen yıllara göre daha coşkulu geçti. Tabi ki bunlar partimiz adına güzel şeyler. Geçmişte başka partilere gönül vermiş kişilerin partimize teveccüh gösterdiğini görüyoruz. Partimize katılımlar oluyor. İlçe kongrelerimiz bittikten sonra il kongresinin tarihi ekibimizle birlikte oturup karar vereceğiz.  2020 yılına dinamik bir şekilde gireceğiz. Ve inanıyorum ki ilk yapılacak genel seçimde partimiz iktidar olacak.”diye konuştu.   “Delegelikler artık kalkmalı”   Siyasi partiler kanununun değişmesi gerektiğini kaydeden Şengül şunları söyledi: “Bana göre delegeliğin artık kalkması gerekiyor. Ama siyasi partiler kanunu buna el verişli değil. Bununla ilgili kanun değişikliği yapılmak suretiyle bunu tüm partiler için söylüyorum özelikle bizim partimiz için parti üyesi olan herkes il, ilçe başkanını meclis üyesini ve hatta genel başkanını gönül rahatlığıyla seçebilmelidir. Partimiz bunla ilgili ciddi çalışmalar yapıyor ama takılan konu siyasi partiler kanunu. Önümüzdeki büyük kurultayda bunun değişikliği konusunda tekrardan gündeme getireceğiz. Bunu gerçekleştirebilirsek daha katılımcı bir seçim gerçekleştirebiliriz.”  
CHP İl Başkanı Esat Şengül, şehirdeki ilçe kongrelerinin sükun içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Kongre süreçleri hakkında konuşan Başkan Şengül, “Partimizde delege süreci bittikten sonra başlayan ilçe kongrelerinde şuana kadar 8 tanesini tamamlamış bulunmaktayız. Türkoğlu ilçemizde partimizin tarihinde ilk kez bir bayan bir arkadaşımız başkan olarak seçildi. Diğer ilçelerimizde ise kongre süreçleri sükun içerisinde gerçekleştirildi. Geriye kalan ilçe kongreleri ise bu hafta sonu tamamlanacak.”dedi.

 

“2020 yılına dinamik bir şekilde gireceğiz”

 

Kongrelerin partililerin üzerinde olumlu yansımaları olduğuna dikkat çeken Esat Şengül, “Partililerimiz âdeta iktidara gelişimizi büyük bir heyecanla karşılıyorlar. Bu yıl kongrelerimiz geçen yıllara göre daha coşkulu geçti. Tabi ki bunlar partimiz adına güzel şeyler. Geçmişte başka partilere gönül vermiş kişilerin partimize teveccüh gösterdiğini görüyoruz. Partimize katılımlar oluyor. İlçe kongrelerimiz bittikten sonra il kongresinin tarihi ekibimizle birlikte oturup karar vereceğiz.  2020 yılına dinamik bir şekilde gireceğiz. Ve inanıyorum ki ilk yapılacak genel seçimde partimiz iktidar olacak.”diye konuştu.

 

“Delegelikler artık kalkmalı”

 

Siyasi partiler kanununun değişmesi gerektiğini kaydeden Şengül şunları söyledi: “Bana göre delegeliğin artık kalkması gerekiyor. Ama siyasi partiler kanunu buna el verişli değil. Bununla ilgili kanun değişikliği yapılmak suretiyle bunu tüm partiler için söylüyorum özelikle bizim partimiz için parti üyesi olan herkes il, ilçe başkanını meclis üyesini ve hatta genel başkanını gönül rahatlığıyla seçebilmelidir. Partimiz bunla ilgili ciddi çalışmalar yapıyor ama takılan konu siyasi partiler kanunu. Önümüzdeki büyük kurultayda bunun değişikliği konusunda tekrardan gündeme getireceğiz. Bunu gerçekleştirebilirsek daha katılımcı bir seçim gerçekleştirebiliriz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.