Germanicia temalı altın takı tasarım yarışması yapıldı!

TURİZM 23.12.2019 - 20:06, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Germanicia temalı altın takı tasarım yarışması yapıldı!

Kahramanmaraş’ta Germanicia temalı altın takı tasarım yarışması yapıldı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) koordinasyonunda, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Kuyumcular Odası işbirliğinde gerçekleştirilen Kahramanmaraş Altın Takı Tasarım Yarışması ile sektör paydaşlarına tasarımın ve kendi ürünlerini geliştirmenin önemi aktarılarak, katma değerli üretimin teşvik edilmesi amaçlandı.   5 şehirden 39 yarışmacının 58 eser ile katıldığı yarışmada, yarışmacıların kağıt paftalar üzerine artistik ve teknik çizimler ile öykü panolarından oluşan eserlerini inceleyen jüri, ön elemede en kıymetli gördüğü 3 eseri finale taşıdı.   Finale kalan 3 eserin prototipi yapıldıktan sonra prototip ürünler üzerinden  yapılan nihai değerlendirmede  Cemresu Erdoğan'ın tasarladığı küpe birinci, Nilüfer Ersoy'un tasarladığı kolye ikinci, Aslıhan Karakurt'un tasarladığı pazu bandı ise üçüncü oldu.
Kahramanmaraş’ta Germanicia temalı altın takı tasarım yarışması yapıldı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) koordinasyonunda, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Kuyumcular Odası işbirliğinde gerçekleştirilen Kahramanmaraş Altın Takı Tasarım Yarışması ile sektör paydaşlarına tasarımın ve kendi ürünlerini geliştirmenin önemi aktarılarak, katma değerli üretimin teşvik edilmesi amaçlandı.

 

5 şehirden 39 yarışmacının 58 eser ile katıldığı yarışmada, yarışmacıların kağıt paftalar üzerine artistik ve teknik çizimler ile öykü panolarından oluşan eserlerini inceleyen jüri, ön elemede en kıymetli gördüğü 3 eseri finale taşıdı.

 

Finale kalan 3 eserin prototipi yapıldıktan sonra prototip ürünler üzerinden  yapılan nihai değerlendirmede  Cemresu Erdoğan'ın tasarladığı küpe birinci, Nilüfer Ersoy'un tasarladığı kolye ikinci, Aslıhan Karakurt'un tasarladığı pazu bandı ise üçüncü oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.