DSİ’nin Türkoğlu’na yapacağı yatırımlar!

EKONOMİ 23.12.2019 - 09:51, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

DSİ’nin Türkoğlu’na yapacağı yatırımlar!

Devlet Su İşleri Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü tarafından Türkoğlu ilçesine yapacağı yatırımlar belli oldu.

İnşaat Safhasındaki Baraj ve Sulamaları – Türkoğlu İmalı Barajı ve Sulaması: Barajın temelden yüksekliği 37 metredir. 2,55 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip baraj, 3.740 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir. 13 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 2018 yılı fiyatlarıyla proje maliyeti 30.000.000 TL. Proje ve Planlama Safhasındaki Baraj ve Sulamaları – Türkoğlu Kaledibi Barajı ve Sulaması: Barajın temelden yüksekliği 45 metredir. 2 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip baraj, 4.000 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir. Planlama çalışmaları devam etmektedir. 2018 yılı fiyatlarıyla proje maliyeti 40.000.000 TL. İşletme Safhasındaki Dere Islahları  – Türkoğlu Beyoğlu Mahallesi Sarılar ve İnönü Dereleri Islahı – Türkoğlu Ceceli Mahallesi Kurudere Islahı – Türkoğlu Çakallıçullu Mahallesi Kutluk Deresi Islahı – Türkoğlu Çakallıhasanağa Mahallesi Kodaklak Deresi Islahı – Türkoğlu İlçe Merkezinin İmalı Çayı Islahı – Türkoğlu İmalı Çayı, Kanlı Dere ve Kurudere Islahı – Türkoğlu İmalı Çayı, Kanlı Dere ve Kurudere Islahı 2. Kısım – Türkoğlu Kılılı Mahallesi Kaçkırt Deresi Islahı – Türkoğlu Küçükimalı Mahallesi Kısık Deresi Islahı – Türkoğlu Şekeroba Mahallesi Kar Deresi ve Kolları Islahı – Türkoğlu Şekeroba Mahallesi Kar Deresi ve Kolları ile Öz Deresi Islahı – Türkoğlu Şekeroba Mahallesi Kar Deresi ve Kolları ile Öz Deresi Islahı 2. Kısım – Türkoğlu Yavuzlar Mahallesi Kurudere Islahı – Türkoğlu Yeşilyöre Mahallesi Orçan Çayı ve Kolları Islahı – Türkoğlu Yeşilyöre Mahallesi Önsen Hopuru İstinat Duvarı – Türkoğlu Yeşilyurt Mahallesi Kurudere 1-2 ve Sazak Deresi Islahı  
Devlet Su İşleri Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü tarafından Türkoğlu ilçesine yapacağı yatırımlar belli oldu.

İnşaat Safhasındaki Baraj ve Sulamaları


– Türkoğlu İmalı Barajı ve Sulaması: Barajın temelden yüksekliği 37 metredir. 2,55 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip baraj, 3.740 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir. 13 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 2018 yılı fiyatlarıyla proje maliyeti 30.000.000 TL.


Proje ve Planlama Safhasındaki Baraj ve Sulamaları


– Türkoğlu Kaledibi Barajı ve Sulaması: Barajın temelden yüksekliği 45 metredir. 2 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip baraj, 4.000 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir. Planlama çalışmaları devam etmektedir. 2018 yılı fiyatlarıyla proje maliyeti 40.000.000 TL.


İşletme Safhasındaki Dere Islahları 


– Türkoğlu Beyoğlu Mahallesi Sarılar ve İnönü Dereleri Islahı
– Türkoğlu Ceceli Mahallesi Kurudere Islahı
– Türkoğlu Çakallıçullu Mahallesi Kutluk Deresi Islahı
– Türkoğlu Çakallıhasanağa Mahallesi Kodaklak Deresi Islahı
– Türkoğlu İlçe Merkezinin İmalı Çayı Islahı
– Türkoğlu İmalı Çayı, Kanlı Dere ve Kurudere Islahı
– Türkoğlu İmalı Çayı, Kanlı Dere ve Kurudere Islahı 2. Kısım
– Türkoğlu Kılılı Mahallesi Kaçkırt Deresi Islahı
– Türkoğlu Küçükimalı Mahallesi Kısık Deresi Islahı
– Türkoğlu Şekeroba Mahallesi Kar Deresi ve Kolları Islahı
– Türkoğlu Şekeroba Mahallesi Kar Deresi ve Kolları ile Öz Deresi Islahı
– Türkoğlu Şekeroba Mahallesi Kar Deresi ve Kolları ile Öz Deresi Islahı 2. Kısım
– Türkoğlu Yavuzlar Mahallesi Kurudere Islahı
– Türkoğlu Yeşilyöre Mahallesi Orçan Çayı ve Kolları Islahı
– Türkoğlu Yeşilyöre Mahallesi Önsen Hopuru İstinat Duvarı
– Türkoğlu Yeşilyurt Mahallesi Kurudere 1-2 ve Sazak Deresi Islahı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.