Bölgenin en güzel cazibe merkezi!

Mekanlar 17.12.2019 - 15:45, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Bölgenin en güzel cazibe merkezi!

Kahramanmaraş'ın saklı cenneti konumunda yer alan ve endemik bitki türü bakımından önemli bir komuna sahip Başkonuş Yaylası, yaz mevsiminin gelmesiyle haftada ortalama 7 bin kişiyi ağırlıyor.

 Kahramanmaraş kent merkezine 50 kilometre mesafede yer alan Başkonuş Yaylası, orman yapısı ve endemik bitki türü bakımından önemli bir konumda bulunuyor. Bölgenin oksijen kaynağını büyük oranda karşılayan yayla, yaz mevsiminde misafirlerini ağırlıyor. 4 mevsim turistlerin ilgisini çeken yayla, turistler tarafından en çok Alplere benzetiliyor.     Temiz hava ve yeşilin iç içe barındığı Başkonuş Yaylasına haftada ortalama 7 bin ziyaretçi gelirken, bu misafirler için piknik alanı, at biniciliği, doğaya yürüyüşü gibi etkinlikler de düşünülmüş. Bungalov evler sayesinde konaklama imkanı bulunan yaylaya özellikle Adana, Mersin ve Hatay illerinden gelen insanlar ilgi gösteriyor.   Yayla yılın 12 ayında insanlar tarafından rağbet görüyor, yaylanın ziyaretçilerinin yüzde 90'ının şehir dışından geliyor. Yaylaya gelen insanların yüzlerce geyik görme imkanı bulunuyor. Başkonuş Yaylası Kayseri yolu Andırın ilçesine doğru giderken 50. kilometrede yer alıyor. Erdoğanyılmaz ailesi bu yaylayı işletiyor. Aileler için etkinlikler de mevcut. Çocuklar için burada at biniciliği, atv ile gezinti ve trekking etkinlikleri var. Endemik bitki çeşitliliği bakımından İngiltere ve Hollanda'nın toplamının bir buçuğunu barındırmakta. Trekking yapan misafirler ala geyikleri izleme fırsatı buluyor. Özellikle burada kır lokantasının yanı sıra konaklamak isteyenler için 15 adet bungalov ev bulunuyor.     4 adet Sedir ve 11 adet Ardıç olmak üzere 2 tip orman evi otel konsept şeklinde hizmet vermekte. Sedir evleri kalabalık aileler için veya kendini evinde gibi hissetmek isteyen misafirleri için dubleks ve şömineli olarak tasarlanmış. Ardıç evlerde ise 1+1 ve 2+1 seçenekleri mevcut.  
Kahramanmaraş'ın saklı cenneti konumunda yer alan ve endemik bitki türü bakımından önemli bir komuna sahip Başkonuş Yaylası, yaz mevsiminin gelmesiyle haftada ortalama 7 bin kişiyi ağırlıyor.

 Kahramanmaraş kent merkezine 50 kilometre mesafede yer alan Başkonuş Yaylası, orman yapısı ve endemik bitki türü bakımından önemli bir konumda bulunuyor. Bölgenin oksijen kaynağını büyük oranda karşılayan yayla, yaz mevsiminde misafirlerini ağırlıyor. 4 mevsim turistlerin ilgisini çeken yayla, turistler tarafından en çok Alplere benzetiliyor.

 

 

Temiz hava ve yeşilin iç içe barındığı Başkonuş Yaylasına haftada ortalama 7 bin ziyaretçi gelirken, bu misafirler için piknik alanı, at biniciliği, doğaya yürüyüşü gibi etkinlikler de düşünülmüş. Bungalov evler sayesinde konaklama imkanı bulunan yaylaya özellikle Adana, Mersin ve Hatay illerinden gelen insanlar ilgi gösteriyor.

 



Yayla yılın 12 ayında insanlar tarafından rağbet görüyor, yaylanın ziyaretçilerinin yüzde 90'ının şehir dışından geliyor. Yaylaya gelen insanların yüzlerce geyik görme imkanı bulunuyor. Başkonuş Yaylası Kayseri yolu Andırın ilçesine doğru giderken 50. kilometrede yer alıyor. Erdoğanyılmaz ailesi bu yaylayı işletiyor. Aileler için etkinlikler de mevcut. Çocuklar için burada at biniciliği, atv ile gezinti ve trekking etkinlikleri var. Endemik bitki çeşitliliği bakımından İngiltere ve Hollanda'nın toplamının bir buçuğunu barındırmakta. Trekking yapan misafirler ala geyikleri izleme fırsatı buluyor. Özellikle burada kır lokantasının yanı sıra konaklamak isteyenler için 15 adet bungalov ev bulunuyor.

 

 

4 adet Sedir ve 11 adet Ardıç olmak üzere 2 tip orman evi otel konsept şeklinde hizmet vermekte. Sedir evleri kalabalık aileler için veya kendini evinde gibi hissetmek isteyen misafirleri için dubleks ve şömineli olarak tasarlanmış. Ardıç evlerde ise 1+1 ve 2+1 seçenekleri mevcut.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.