Göksun’un Büyülü Vadisi “Cödden”

Mekanlar 05.11.2019 - 16:34, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Göksun’un Büyülü Vadisi “Cödden”

Göksun’un büyülü vadisi "Cödden", büyüleyici güzelliği ile çevre illerden doğaseverlerin uğrak noktası haline geldi.

Cödden, ilkbaharda ayrı bir güzelliğin yanı sıra sonbahar da ise adeta renk cümbüşü oluyor. Renklerin tüm tonunu bağrında barındırmanın yanı sıra birçok endemik bitkiyide burada görmek mümkün. Çevrede bulunan tarihi kale kalıntılar ise ayrı bir güzelliğe sahip. Doğaseverlerin olmazsa olmazı Göksun’un Eğitimci ve Dağcı Rehberi Halil İbrahim Algan yaptığı açıklamada şunları söyledi:    "Cödden Vadisi ilçe merkezine yaklaşık 27 km olup yolun 20 km’si asfalttır. Torosların bu noktasında bulunmasıyla çevre ilçelere Kadirli, Andırın ve Saimbeyli sınırlarına komşu durumundadır. Karasal iklimin yanı sıra Akdeniz ve Karadeniz ikliminin özelliklerini görebilirsiniz. Çam, Köknar, Çınar, Fındık ve Sedir ağaçlarının yanında, meşe ağaçlarının renkleri doğada derin izler bırakıyor. Zopzop Kaya mezarları, Hamamgözü,  Mazgaç Kalıntıları sizleri tarihin derinliklerine sürüklüyor. Seyhan Irmağı’nın bu bölgedeki kolu olan Ağdere Çayı, vadiyi boydan boya geçmesiyle kanyonlar oluştururken, içinde birçok balık türünü görmek mümkün. Tüm mevsimlerde faaliyetler için uygun bir alan.”
Göksun’un büyülü vadisi "Cödden", büyüleyici güzelliği ile çevre illerden doğaseverlerin uğrak noktası haline geldi.

Cödden, ilkbaharda ayrı bir güzelliğin yanı sıra sonbahar da ise adeta renk cümbüşü oluyor. Renklerin tüm tonunu bağrında barındırmanın yanı sıra birçok endemik bitkiyide burada görmek mümkün. Çevrede bulunan tarihi kale kalıntılar ise ayrı bir güzelliğe sahip. Doğaseverlerin olmazsa olmazı Göksun’un Eğitimci ve Dağcı Rehberi Halil İbrahim Algan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

 "Cödden Vadisi ilçe merkezine yaklaşık 27 km olup yolun 20 km’si asfalttır. Torosların bu noktasında bulunmasıyla çevre ilçelere Kadirli, Andırın ve Saimbeyli sınırlarına komşu durumundadır. Karasal iklimin yanı sıra Akdeniz ve Karadeniz ikliminin özelliklerini görebilirsiniz. Çam, Köknar, Çınar, Fındık ve Sedir ağaçlarının yanında, meşe ağaçlarının renkleri doğada derin izler bırakıyor. Zopzop Kaya mezarları, Hamamgözü,  Mazgaç Kalıntıları sizleri tarihin derinliklerine sürüklüyor. Seyhan Irmağı’nın bu bölgedeki kolu olan Ağdere Çayı, vadiyi boydan boya geçmesiyle kanyonlar oluştururken, içinde birçok balık türünü görmek mümkün. Tüm mevsimlerde faaliyetler için uygun bir alan.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.