Soğuk Havalarda Koşmanın Faydaları!

SPOR 30.10.2019 - 15:52, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Soğuk Havalarda Koşmanın Faydaları!

Yaz mevsiminin o güzel, sıcak ve davetkâr günleri yavaş yavaş geride kalmaya başladı. Hava sıcaklıkları düştükçe, spor motivasyonumuzun da düşmesi kaçınılmaz oluyor. Sonbahar ve kış aylarında koşuya çıkmanın en büyük zorluğu, dışarı ilk adımı atmaktır.

Havaların güzel seyrettiği aylarda inşa ettiğimiz kas gücünü ve gelişmeyi soğuk mevsimlerde kaybetmek istemiyorsak, sıcak soğuk demeden koşu antrenmanlarına devam etmeliyiz.   Soğuk havanın getirdiği tazelik   Soğuk hava koşu sırasında nefes almayı zorlaştırabilir, ancak bu durum farklı nefes teknikleri ve ağzı kapatan koşu bandanaları gibi ekipmanlar ile çözülebilecek küçük bir pürüzdür.   Kendinizi daha sıcak hissetmenizi sağlar   İster inanın ister inanmayın, soğuk havalarda dışarıda koştuktan sonra evinize geri dönmek, eviniz çok da sıcak olmasa bile kendinizi çok daha rahat ve sıcacık hissetmenizi sağlar. Bu sayede soğukta canlanan vücudunuz gevşer. Isınmak için kaloriferi sonuna kadar açmanız gerekmez, vücudunuz çok daha soğuk bir ortamdan geldiği için her şekilde sıcak hissedecektir.   Kalbiniz daha az zorlanır   Aberdeen Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre; kalbin, yaz sıcaklarında vücudu soğutmak için cilde fazladan kan pompalaması gerekirken, kışın bunu yapması gerekmez.   Daha az susuzluk yaşarsınız   Terlemenin azalmasının bir sonucu olarak, su kaybınız azalacağı için yaz mevsiminde olduğu gibi sık sık su içme ihtiyacı hissetmezsiniz.   Kas ağrılarınız hafifler   Koşarken kaslarınızda oluşan o ağrıyı soğuk havada koşarken daha az hissedersiniz. Çünkü soğuk sebebiyle damarlarınız cilt yüzeyinden içeri doğru daralır, bu da az da olsa bir uyuşma ve hissizlik ile sonuçlanır. Depresyon-savar olarak koşu Yağmurda koşmak kadar güzel bir terapi bilmiyorum! Bulutlu, soğuk ve karanlık havaların getirdiği depresyon hissi için yağmurlu veya kar yağışlı bir günde koşmak gibisi yoktur.  
Yaz mevsiminin o güzel, sıcak ve davetkâr günleri yavaş yavaş geride kalmaya başladı. Hava sıcaklıkları düştükçe, spor motivasyonumuzun da düşmesi kaçınılmaz oluyor. Sonbahar ve kış aylarında koşuya çıkmanın en büyük zorluğu, dışarı ilk adımı atmaktır.

Havaların güzel seyrettiği aylarda inşa ettiğimiz kas gücünü ve gelişmeyi soğuk mevsimlerde kaybetmek istemiyorsak, sıcak soğuk demeden koşu antrenmanlarına devam etmeliyiz.

 

Soğuk havanın getirdiği tazelik

 

Soğuk hava koşu sırasında nefes almayı zorlaştırabilir, ancak bu durum farklı nefes teknikleri ve ağzı kapatan koşu bandanaları gibi ekipmanlar ile çözülebilecek küçük bir pürüzdür.

 

Kendinizi daha sıcak hissetmenizi sağlar

 

İster inanın ister inanmayın, soğuk havalarda dışarıda koştuktan sonra evinize geri dönmek, eviniz çok da sıcak olmasa bile kendinizi çok daha rahat ve sıcacık hissetmenizi sağlar. Bu sayede soğukta canlanan vücudunuz gevşer. Isınmak için kaloriferi sonuna kadar açmanız gerekmez, vücudunuz çok daha soğuk bir ortamdan geldiği için her şekilde sıcak hissedecektir.

 

Kalbiniz daha az zorlanır

 

Aberdeen Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre; kalbin, yaz sıcaklarında vücudu soğutmak için cilde fazladan kan pompalaması gerekirken, kışın bunu yapması gerekmez.

 

Daha az susuzluk yaşarsınız

 

Terlemenin azalmasının bir sonucu olarak, su kaybınız azalacağı için yaz mevsiminde olduğu gibi sık sık su içme ihtiyacı hissetmezsiniz.

 

Kas ağrılarınız hafifler

 

Koşarken kaslarınızda oluşan o ağrıyı soğuk havada koşarken daha az hissedersiniz. Çünkü soğuk sebebiyle damarlarınız cilt yüzeyinden içeri doğru daralır, bu da az da olsa bir uyuşma ve hissizlik ile sonuçlanır.

Depresyon-savar olarak koşu

Yağmurda koşmak kadar güzel bir terapi bilmiyorum! Bulutlu, soğuk ve karanlık havaların getirdiği depresyon hissi için yağmurlu veya kar yağışlı bir günde koşmak gibisi yoktur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.