İşte Dünya Üzerindeki İlk Anayurdumuz!

Mekanlar 29.10.2019 - 09:05, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

İşte Dünya Üzerindeki İlk Anayurdumuz!

Dünya üzerindeki bütün insanların atalarının, bundan 200 bin yıl önce bugün Bostwana adıyla bilinen bölgede yaşadığı ortaya çıktı. Bazı antropologlar ise bulgulara şüpheyle yaklaşıyor.

Bilim insanları, bizim bildiğimiz anlamda modern insanın son 200 bin yıldır Dünya üzerinde gezdiğini düşünüyor. Araştırmacıların çok büyük bir kısmına göre de 200 bin yıl önceki atalarımız Afrika’da yaşıyordu.   Öte yandan araştırmacıların üzerinde uzlaşamadığı konu, Homo Sapiens’in Afrika’da ilk olarak hangi bölgede ortaya çıktığı konusuydu. Yeni bir araştırmaya göre insanların ilk ortaya çıktığı yer, bugünkü Bostwana’da yer alan bir bölge.   Nature dergisinde yayınlanan makaleye göre insan türünün atalarını bulmak için mitokondrial DNA’lar incelendi. Bu DNA’daki genetik bilgiler, dişi bireyler üzerinden taşınıyor.   Çalışmalarda 1.200 kişinin genetik bilgilerini kullanan araştırmacılar, Zambezi Nehri’nin güneyinde kalan sulak toprakları ilk insanların ortaya çıktığı bölge olarak işaretledi.   
Dünya üzerindeki bütün insanların atalarının, bundan 200 bin yıl önce bugün Bostwana adıyla bilinen bölgede yaşadığı ortaya çıktı. Bazı antropologlar ise bulgulara şüpheyle yaklaşıyor.

Bilim insanları, bizim bildiğimiz anlamda modern insanın son 200 bin yıldır Dünya üzerinde gezdiğini düşünüyor. Araştırmacıların çok büyük bir kısmına göre de 200 bin yıl önceki atalarımız Afrika’da yaşıyordu.

 

Öte yandan araştırmacıların üzerinde uzlaşamadığı konu, Homo Sapiens’in Afrika’da ilk olarak hangi bölgede ortaya çıktığı konusuydu. Yeni bir araştırmaya göre insanların ilk ortaya çıktığı yer, bugünkü Bostwana’da yer alan bir bölge.

 

Nature dergisinde yayınlanan makaleye göre insan türünün atalarını bulmak için mitokondrial DNA’lar incelendi. Bu DNA’daki genetik bilgiler, dişi bireyler üzerinden taşınıyor.

 

Çalışmalarda 1.200 kişinin genetik bilgilerini kullanan araştırmacılar, Zambezi Nehri’nin güneyinde kalan sulak toprakları ilk insanların ortaya çıktığı bölge olarak işaretledi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.