Cevizin Çok Bilinmeyen Faydaları!

SAĞLIK 26.10.2019 - 11:57, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Cevizin Çok Bilinmeyen Faydaları!

Ceviz, insanlar tarafından yetiştirilmeye başlayan en eski meyve ağaçlarından bir tanesidir. Öyle ki günümüzden tam 9000 yıl önce ceviz yetiştirildiğine dair izler bulunmuştur.

Bir meyve olarak kabul edilen cevizin günümüzde onlarca farklı türü bulunmaktadır. Çok yağlı ve yüksek kaloriye sahip olmasından dolayı çoğu kişi tarafından kilo alımına neden olduğu düşünülmektedir. Halbuki dengeli miktarlarda tüketildiği zaman ceviz, içerdiği besin değerleri sayesinde kalp sağlığı ve metabolizmamız için çok kıymetlidir.     Dikkat ederseniz ceviz organlarımız içerisinde en çok beynimize benzemektedir. tesadüf müdür bilinmez günlük düzenli olarak ceviz tüketen kişilerin beyin sağlığı daha kuvvetli olmaktadır. İçerdiği kaliteli yağ asitleri ve b grubu vitaminleri sayesinde düzenli ceviz tüketimi cildin pürüzsüz ve genç olmasını sağlamaktadır. Düzenli olarak ceviz tüketen kişilerin hem cilt hem de diğer organlara olan olumlu etkiler sayesinde daha genç yaşlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.     Ceviz tüketimi kılcal damarlar dahil tüm damarlarımızdaki kan akışının doğal şekilde gerçekleşmesini sağlar. Düzenli ceviz tüketen kişilerde beyin ve damar hastalıkları çok daha az görülmektedir. İçerdiği magnezyum ve kaliteli yağ asitleri sayesinde düzenli ceviz tüketen kişilerin zihin fonksiyonlarının daha işlevsel olduğu ve Alzheimer gibi birçok kronik rahatsızlığın riskinin düştüğü bilinmektedir. İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde ceviz tüketimi kansere karşı olumlu etkiler göstermektedir. Özellikle prostat ve göğüs kanseri üzerinde ki etkileri kanser hastalarının ceviz tüketimini desteklemektedir. 50 yaş üzeri kadınlarda görülen kemik erimesi sorunu içinde ceviz tüketimi önerilir. Özellikle ileri yaşlarda görülen kemik zayıflaması ve kemik içerisindeki mineral kaybı ceviz tüketimi sayesinde giderilebilir. Yüksek kalorili olması nedeni ile kilo aldırdı düşünülen ceviz, aslında zayıflamak için de yardımcı olmaktadır. Bunun nedeni ise sadece 3 adet cevizin dahi tüketen kişiye tokluk hissini yaşatmasıdır. Damarlar üzerinde çok olumlu etkiler bırakan ceviz tüketimi tip 2 diyabet hastalarının damar tıkanıklığı riskini düşürür ve bu sayede şeker hastalığında vücudu daha az yormasına sebep olur. Siz günlük kaç adet ceviz tüketiyorsunuz? Cevizin ülkemizde çok yüksek fiyatlar ile satılıyor olması maalesef çocuklarımızın bu mucizevi meyveden yeterince faydalanmasını engellemektedir.  Buna rağmen abur cubur gibi çocuklarımız ve bizim için hiçbir faydası olmayan yiyecekleri satın alacağınıza aylık 1 kilo ceviz alarak bu harika meyveden yeterince istifade edebilirsiniz.  
Ceviz, insanlar tarafından yetiştirilmeye başlayan en eski meyve ağaçlarından bir tanesidir. Öyle ki günümüzden tam 9000 yıl önce ceviz yetiştirildiğine dair izler bulunmuştur.

Bir meyve olarak kabul edilen cevizin günümüzde onlarca farklı türü bulunmaktadır. Çok yağlı ve yüksek kaloriye sahip olmasından dolayı çoğu kişi tarafından kilo alımına neden olduğu düşünülmektedir. Halbuki dengeli miktarlarda tüketildiği zaman ceviz, içerdiği besin değerleri sayesinde kalp sağlığı ve metabolizmamız için çok kıymetlidir.

 

 

Dikkat ederseniz ceviz organlarımız içerisinde en çok beynimize benzemektedir. tesadüf müdür bilinmez günlük düzenli olarak ceviz tüketen kişilerin beyin sağlığı daha kuvvetli olmaktadır. İçerdiği kaliteli yağ asitleri ve b grubu vitaminleri sayesinde düzenli ceviz tüketimi cildin pürüzsüz ve genç olmasını sağlamaktadır. Düzenli olarak ceviz tüketen kişilerin hem cilt hem de diğer organlara olan olumlu etkiler sayesinde daha genç yaşlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

 

  • Ceviz tüketimi kılcal damarlar dahil tüm damarlarımızdaki kan akışının doğal şekilde gerçekleşmesini sağlar.
  • Düzenli ceviz tüketen kişilerde beyin ve damar hastalıkları çok daha az görülmektedir.
  • İçerdiği magnezyum ve kaliteli yağ asitleri sayesinde düzenli ceviz tüketen kişilerin zihin fonksiyonlarının daha işlevsel olduğu ve Alzheimer gibi birçok kronik rahatsızlığın riskinin düştüğü bilinmektedir.
  • İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde ceviz tüketimi kansere karşı olumlu etkiler göstermektedir. Özellikle prostat ve göğüs kanseri üzerinde ki etkileri kanser hastalarının ceviz tüketimini desteklemektedir.
  • 50 yaş üzeri kadınlarda görülen kemik erimesi sorunu içinde ceviz tüketimi önerilir. Özellikle ileri yaşlarda görülen kemik zayıflaması ve kemik içerisindeki mineral kaybı ceviz tüketimi sayesinde giderilebilir.
  • Yüksek kalorili olması nedeni ile kilo aldırdı düşünülen ceviz, aslında zayıflamak için de yardımcı olmaktadır. Bunun nedeni ise sadece 3 adet cevizin dahi tüketen kişiye tokluk hissini yaşatmasıdır.
  • Damarlar üzerinde çok olumlu etkiler bırakan ceviz tüketimi tip 2 diyabet hastalarının damar tıkanıklığı riskini düşürür ve bu sayede şeker hastalığında vücudu daha az yormasına sebep olur.
  • Siz günlük kaç adet ceviz tüketiyorsunuz? Cevizin ülkemizde çok yüksek fiyatlar ile satılıyor olması maalesef çocuklarımızın bu mucizevi meyveden yeterince faydalanmasını engellemektedir.  Buna rağmen abur cubur gibi çocuklarımız ve bizim için hiçbir faydası olmayan yiyecekleri satın alacağınıza aylık 1 kilo ceviz alarak bu harika meyveden yeterince istifade edebilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.