İyilik Mi Yoksa Kötülük Mü Yapıyoruz?

26.10.2019 - 11:20, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

İyilik Mi Yoksa Kötülük Mü Yapıyoruz?

Ayakkabılarımızı boyattığımız küçük çocuklara iyilik mi yoksa kötülük mü yapıyoruz?

Sokakta mendil, simit, tatlı gibi şeyler satan çocuklara iyilik mi yoksa kötülük mü yapıyoruz?   Kırmızı ışıkta beklerken arabanızın camını silen çocuğa bahşiş vererek iyilik mi yoksa kötülük mü yapıyoruz? Dilenen çocuklara sadaka vererek iyilik mi yoksa kötülük mü yapıyoruz? Cevabınız veya cevabımız evet ise, "aferin bize, ne kadar da vicdanlıyız" dememi beklemeyin. Bu davranışlar görünüşte çocuğa iyilik gibi görünse de aslında en büyük kötülüktür. Böyle davranarak o saatte okulda, oyun alanlarında, evde ders çalışmakta olması gereken çocukları yani kendi ülkemizin çocuklarını sokakta çalışmaya mahkûm ediyorsunuz. Bir arkadaşımın başından geçen olayı sizlere anlatmak isterim. Olay şu şekilde olmuş. Bir gün askeriyenin önünden geçerken iki küçük çocuğu mendil sattığını görmüş ve yanlarına yaklaşmış. Sormuş çocuklara ne yapıyorsunuz diye çocuklar ne yapalım abi mendil satıp para kazanıyoruz diye cevap vermişler. Arkadaş bir soru daha yöneltmiş günlük ne kadar kazanıyorsunuz diye çocuklara. Çocuklar abi bugün çok kazanamadık 50 TL diye cevaplamışlar ve eklemişler askerlerin maşı daha yatmadı abi ayın 15 den sonra bunun iki üç katını kazanıyoruz burada diye cevap vermiş. Bunu duyan arkadaş şaşkın bir şekilde yoluna devam etmiş.   Buradan anlayacağımız şu ki biz aslında yardım etmiyoruz, onlara daha çok zarar veriyoruz ve kendi ülkemizin çocuklarını sokaklara mahkûm ediyoruz.
Ayakkabılarımızı boyattığımız küçük çocuklara iyilik mi yoksa kötülük mü yapıyoruz?

Sokakta mendil, simit, tatlı gibi şeyler satan çocuklara iyilik mi yoksa kötülük mü yapıyoruz?

 

Kırmızı ışıkta beklerken arabanızın camını silen çocuğa bahşiş vererek iyilik mi yoksa kötülük mü yapıyoruz?


Dilenen çocuklara sadaka vererek iyilik mi yoksa kötülük mü yapıyoruz?

Cevabınız veya cevabımız evet ise, "aferin bize, ne kadar da vicdanlıyız" dememi beklemeyin. Bu davranışlar görünüşte çocuğa iyilik gibi görünse de aslında en büyük kötülüktür. Böyle davranarak o saatte okulda, oyun alanlarında, evde ders çalışmakta olması gereken çocukları yani kendi ülkemizin çocuklarını sokakta çalışmaya mahkûm ediyorsunuz.


Bir arkadaşımın başından geçen olayı sizlere anlatmak isterim. Olay şu şekilde olmuş.

Bir gün askeriyenin önünden geçerken iki küçük çocuğu mendil sattığını görmüş ve yanlarına yaklaşmış. Sormuş çocuklara ne yapıyorsunuz diye çocuklar ne yapalım abi mendil satıp para kazanıyoruz diye cevap vermişler. Arkadaş bir soru daha yöneltmiş günlük ne kadar kazanıyorsunuz diye çocuklara. Çocuklar abi bugün çok kazanamadık 50 TL diye cevaplamışlar ve eklemişler askerlerin maşı daha yatmadı abi ayın 15 den sonra bunun iki üç katını kazanıyoruz burada diye cevap vermiş. Bunu duyan arkadaş şaşkın bir şekilde yoluna devam etmiş.
 

Buradan anlayacağımız şu ki biz aslında yardım etmiyoruz, onlara daha çok zarar veriyoruz ve kendi ülkemizin çocuklarını sokaklara mahkûm ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.