Kumaşır Gölü kaderine mi terk edildi?

TURİZM 05.10.2019 - 13:08, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Kumaşır Gölü kaderine mi terk edildi?

Malik Ejder türbesi civarında bulunan ve şehre 9 kilometre uzaklıkta olan Kumaşır Gölü son günlerde bakımsızlığından dolayı adeta bataklığı anımsatıyor.

Dağın eteğindeki kaynakların beslediği tatlı suyun meydana getirdiği Göl’ün son halini gören vatandaşlar üzüntüsünü gizleyemiyor. 2013 yılında dönemin Kahramanmaraş  Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Göl’ün içler acısı halinden kurtarılması için bir takım çalışmalar başlatılmıştı. Ve gölün eski günlerine döneceğini söylenmişti.  Tarım Doğa, Çevre ve Kültür Derneğince başlatılan ve Avrupa Birliğinden 10 bin auro hibe kazanan “Kumaşır Gölü bizim gölümüzdür” isimli proje ile ilgili çalışmalar başlatılmış, bunun yanında bu süre içinde göl etrafında yaşayan Hacımustafa köyü ve Gölbaşı obası sakinlerine yönelik eğitim çalışmaları verilmişti. Ama verilen sözler tutulmadı ve göl adeta büyük bir bataklık olma yolunda hızla ilerliyor.  
Malik Ejder türbesi civarında bulunan ve şehre 9 kilometre uzaklıkta olan Kumaşır Gölü son günlerde bakımsızlığından dolayı adeta bataklığı anımsatıyor.

Dağın eteğindeki kaynakların beslediği tatlı suyun meydana getirdiği Göl’ün son halini gören vatandaşlar üzüntüsünü gizleyemiyor.


2013 yılında dönemin Kahramanmaraş  Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Göl’ün içler acısı halinden kurtarılması için bir takım çalışmalar başlatılmıştı. Ve gölün eski günlerine döneceğini söylenmişti. 


Tarım Doğa, Çevre ve Kültür Derneğince başlatılan ve Avrupa Birliğinden 10 bin auro hibe kazanan “Kumaşır Gölü bizim gölümüzdür” isimli proje ile ilgili çalışmalar başlatılmış, bunun yanında bu süre içinde göl etrafında yaşayan Hacımustafa köyü ve Gölbaşı obası sakinlerine yönelik eğitim çalışmaları verilmişti.


Ama verilen sözler tutulmadı ve göl adeta büyük bir bataklık olma yolunda hızla ilerliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.