KSÜ’de Kadavra Nakilleri Devam Ediyor!

SAĞLIK 26.09.2019 - 09:46, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

KSÜ’de Kadavra Nakilleri Devam Ediyor!

KSÜ Tıp Fakültesin Organ Nakli Bölümün Genel cerrahi bölümü hocaları, Organ Nakli bölüm başkanı Prof. Dr. İlhami Taner Kale başkanlığında Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu tarafından 70 yaşındaki vericiden alınan böbrek diyaliz tedavisi gören genç hastaya başarılı bir şekilde nakil edildi.

Genel olarak yaklaşık 2009 yılından bu yana devam eden böbrek nakilleri Kahramanmaraş Tıp Fakültesi hastanesinde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kadavra nakilleri durmuş ve devam edilmesi için giden doku tipleme hocasının yerine bir hoca görevlendirilmişti, ancak kadavra nakilleri devam edecek mi, etmeyecek mi diye bir söylenti vardı.   KSÜ tıp fakültesi başhekimliği tarafından KABODER Sağlık Dünyası derneğine bilgi edinme kapsamında bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.   KABODER Sağlık Dünyası Derneği Hanifi Çöplü yapılan açıklama ile ilgili şunları söyledi: “Eğer hastane bünyesinde her hangi bir kişi kadavradan böbrek nakli yapılmıyor olmayacak derse suç işlemiş olur.  İlgili resmi yerlerden alınan tüm belgeler elimizde Sağlık Bakanlığı'nın ve KSÜ tıp fakültesi başhekimliğinin ilgili yazısı elimizde ve buna istinaden yapılmıyor yapılmayacak diye söylemler olursa buruda herhangi bir suç teşkili varsa gereken tüm yasal haklarını arayacağız. Kahramanmaraş Tıp fakültemiz bünyesinde bulunan organ nakil merkezinde Osmaniye, Adıyaman Kilis, Gaziantep ve şehrimiz de bulunan birçok hasta burada nakil olmayı beklerken yanlış bilgiler ile insanların yaşamsal hakları ile oynamalarına müsaade etmeyeceğiz.”
KSÜ Tıp Fakültesin Organ Nakli Bölümün Genel cerrahi bölümü hocaları, Organ Nakli bölüm başkanı Prof. Dr. İlhami Taner Kale başkanlığında Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu tarafından 70 yaşındaki vericiden alınan böbrek diyaliz tedavisi gören genç hastaya başarılı bir şekilde nakil edildi.

Genel olarak yaklaşık 2009 yılından bu yana devam eden böbrek nakilleri Kahramanmaraş Tıp Fakültesi hastanesinde devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde kadavra nakilleri durmuş ve devam edilmesi için giden doku tipleme hocasının yerine bir hoca görevlendirilmişti, ancak kadavra nakilleri devam edecek mi, etmeyecek mi diye bir söylenti vardı.

 

KSÜ tıp fakültesi başhekimliği tarafından KABODER Sağlık Dünyası derneğine bilgi edinme kapsamında bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

 

KABODER Sağlık Dünyası Derneği Hanifi Çöplü yapılan açıklama ile ilgili şunları söyledi: “Eğer hastane bünyesinde her hangi bir kişi kadavradan böbrek nakli yapılmıyor olmayacak derse suç işlemiş olur.  İlgili resmi yerlerden alınan tüm belgeler elimizde Sağlık Bakanlığı'nın ve KSÜ tıp fakültesi başhekimliğinin ilgili yazısı elimizde ve buna istinaden yapılmıyor yapılmayacak diye söylemler olursa buruda herhangi bir suç teşkili varsa gereken tüm yasal haklarını arayacağız. Kahramanmaraş Tıp fakültemiz bünyesinde bulunan organ nakil merkezinde Osmaniye, Adıyaman Kilis, Gaziantep ve şehrimiz de bulunan birçok hasta burada nakil olmayı beklerken yanlış bilgiler ile insanların yaşamsal hakları ile oynamalarına müsaade etmeyeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.